Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού
  • [02] "Κλειδώνει" το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ έως 14 Σεπτεμβρίου
  • [03] Απειλεί τη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα Ισαάκ
  • [04] Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Συρία
  • [05] Κυρίως πιάτο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
  • [06] Στους 39 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη σε διυλιστήριο της Βενεζουέλας
  • [07] Νεκροί 36 άνθρωποι στην Κίνα από σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο

  • [01] Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού

    Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από τον κύκλο των συναντήσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους ηγέτες της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξεσε όλους τους συνομιλητές του τις σταθερές θέσεις της κυβέρνησης ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Παράλληλα, θετικό θεωρεί η κυβέρνηση, ότι οι Μέρκελ και Ολάντ έκαναν κατηγορηματικές δηλώσεις ότι επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Από την πλευρά του,οΓάλλος Πρόεδρος, μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανέφερε ότι η Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρώπης.

    Υπογράμμισε δε, ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε "ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της και οι Έλληνες πολιτικοί βούληση ότι θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις".

    [02] "Κλειδώνει" το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ έως 14 Σεπτεμβρίου

    Αποφασισμένη να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ μέχρι την άτυπη σύνοδο του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου είναι η κυβέρνηση.

    Εξάλλου, στην άτυπησύνοδο,θα παρουσιαστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σφυγμομετρώντας τις διαθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων.

    Στην επίσημη σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου και 10 μέρες αργότερα στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης.

    Καθοριστική σε κάθε περίπτωση θα είναι η έκθεση της τρόικας που θα επιβεβαιώσει και την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία και επηρεαστεί σημαντικά η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, το πακέτο των μέτρων θα έχει έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη του στη Real News, προειδοποιεί με κυρώσεις βουλευτές που δεν θα τα υπερψηφίσουν, λέγοντας ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

    Επίσης, κάνει σαφές ότι δεν θα επιτραπούν ακρότητες σε τυχόν αντιδράσεις για τα μέτρα και συμπληρώνει ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται πλέον παντού».

    [03] Απειλεί τη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα Ισαάκ

    Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ, που χτύπησε την Αϊτή αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς και έπληξε την ανατολική Κούβα, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους στα παράκτια, κατευθύνεται προς την Φλόριντα.

    Στην Κούβα μέχρι στιγμής, δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί πολιτών, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο, όπως σημειώνει το Ρόιτερς, καθώς η κυβέρνηση της Αβάνας σπεύδει στην εκκένωση περιοχών, πριν από το πέρασμα των τροπικών καταιγίδων.

    Στη Φλόριντα ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρικ Σκοτ ακύρωσε τη συμμετοχή του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, που θα διεξαχθεί στη Τάμπα, για να επικεντρωθεί στην προετοιμασία της πολιτείας εν αναμονή της τροπικής καταιγίδας που πλησιάζει.

    Ο Ισαάκ τροφοδοτείται από τα ζεστά νερά του κόλπου του Μεξικού. Έχει προβλεφθεί ότι θα ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 2 με ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το πέρασμά του από τις ακτές της Φλόριντα.

    [04] Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Συρία

    Περίπου 370 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από τη βία στη Συρία, "εκ των οποίων τουλάχιστον 200" στην Νταράγια, στην περιοχή της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η βία προκάλεσε "το θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων στην Νταράγια", από τους οποίους οι 80 έχουν αναγνωριστεί, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών της χθεσινής ημέρας στη χώρα ανέρχεται σε περίπου 370.

    Ο απολογισμός αυτός του Παρατηρητηρίου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους δημοσιογράφους από τις αρχές της Δαμασκού.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν "δεκάδες πτώματα πολιτών που δεν έχουν αναγνωριστεί" στην Νταράγια, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Δαμασκού.

    Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και συχνότερα εντοπίζονται στη Συρία πτώματα, συνήθως ανθρώπων που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

    [05] Κυρίως πιάτο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

    Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό μενού της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

    Στις 19:15, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Πανθρακικό, η Κέρκυρα αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο ενώστην Κρήτη, ο ΟΦΗ υποδέχεται την Ξάνθη.

    Στις 21:30, στη Βέροια, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κοντράρεται με την τοπική ομάδα.

    Χθες, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις φετινέςτου υποχρεώσεις, περνώντας νικηφόρα με 1-0 από τη Λιβαδειά χάρη σε γκολ του Λουκά Βύντρα.

    Στο ΟΑΚΑ, ο Αστέρας Τρίπολης, με "χρυσό" σκόρερ τον Αλβάρεζ,επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 1-0 ενώ στα Γιάννενα, η ομώνυμη ομάδα και ο νεοφώτιστος Πλατανιάς αναδείθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα.

    Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται την Δευτέρα με τον αγώνα Πανιωνίου - Άρη.

    [06] Στους 39 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη σε διυλιστήριο της Βενεζουέλας

    Σε 39 ανήλθαν οι νεκροί και σε περισσότερους από 80 οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Βενεζουέλας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

    Ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή "έρευνας σε βάθος για τις συνθήκες και τα αίτια" της έκρηξης στο διυλιστήριο.

    "Θέλω να εκφράσω τον βαθύτατο πόνο που ένιωσα όταν άρχισα να πληροφορούμαι για αυτήν την τραγωδία", δήλωσε ο Τσάβες σε τηλεφώνημά του στην κρατική τηλεόραση.

    Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα παιδί δέκα ετών, δήλωσε παράλληλα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο VTV η Στέλλα Λούγο, κυβερνήτης της πολιτείας Φάλκον.

    Η έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από διαρροή αερίου, σημειώθηκε χθες στη 01:11 τοπική ώρα (08:41 ώρα Ελλάδας) στο διυλιστήριο του Αμουάι, το οποίο βρίσκεται στην πολιτεία Φάλκον, στο βορειοδυτικό τμήμα της Βενεζουέλας, και το οποίο διαχειρίζεται η εθνική εταιρεία πετρελαίου PDVSA.

    [07] Νεκροί 36 άνθρωποι στην Κίνα από σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο

    Σε 36 ανέρχονται οι νεκροί από την σύγκρουση νωρίτερα σήμερα ενός βυτιοφόρου, που μετέφερε μεθανόλη, με λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Κίνα, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

    Μόνον τρεις, από τους 39 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, επέζησαν και νοσηλεύονται μετά το δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Γιανάν, στην επαρχία Σαανσί, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Νέα Κίνα.

    Μετά τη σύγκρουση τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, δήλωσε υπεύθυνος της τροχαίας στη δημόσια τηλεόραση.

    "Το μπροστινό μέρος του λεωφορείου υπέστη σοβαρή βλάβη. Η πλειοψηφία των επιβατών κοιμόταν. Για αυτό έχασαν τη ζωή τους τόσο πολλοί", σημείωσε ο Γιούε Τζιουσιάνγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 August 2012 - 6:30:36 UTC