Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισοδιακός "Ξένιος Ζευς" στην Κόρινθο
  • [02] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Αυτό είναι η Ευρώπη
  • [03] Κόβονται οι προσλήψεις συγγενών
  • [04] "Κοντρέρας και Μασάδο να συνδέσουν το όνομά τους με το 40ο πρωτάθλημα"
  • [05] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη "Le Monde"
  • [06] Σε κινητοποιήσεις ξανά οι φαρμακοποιοί
  • [07] Πυρκαγιά στη Λακωνία
  • [08] Πυρκαγιά στην Αρκαδία
  • [09] Πυρκαγιά στην Ηλεία
  • [10] Υπεγράφη η συμφωνία Δημοσίου - Siemens

  • [01] Επεισοδιακός "Ξένιος Ζευς" στην Κόρινθο

    Με τη μεταφορά 250 παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο ολοκληρώθηκε ο «Ξένιος Ζευς» στην Κόρινθο.

    Στη διάρκεια της επιχείρησης περίπου 200 πολίτες με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, συγκεντρώθηκαν στην πύληπροκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο κλούβας με παράνομους μετανάστες.

    Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος επικαλέστηκε πληροφορίες για μεταφορά λαθρομεταναστών από την Αθήνα και έθεσε ζήτημα ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι στο στρατόπεδο υπάρχει μικρός αριθμός στρατιωτών, αλλά και οπλισμός, που δεν γνωρίζει αν έχει απομακρυνθεί.

    Ο κ. Νανόπουλος ενημέρωσε ότι, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με την παρουσία όλων των βουλευτών του νομού, συμφώνησαν όλοι να προχωρήσει η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», αλλά να γίνει η συγκέντρωση των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές και δεν βρίσκονται μέσα στην πόλη, δίπλα σε δύο σχολεία και σε σπίτια, όπως το στρατόπεδο της Κορίνθου.

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

    Ο δήμαρχος υποστήριξε πως «η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε ότι «με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

    [02] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Αυτό είναι η Ευρώπη

    «Αυτό είναι Ευρώπη» είπε δείχνοντας τον Παρθενώνα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, κατά την επίσκεψή του χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο τη διάθεσή του να βοηθήσει την Ελλάδα.

    Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, κατά την ξενάγησή του στην αίθουσα του Παρθενώνα που ήταν ολιγόλεπτη λόγω των σημαντικών θεμάτων που είχε να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Γιουνκερ εξέφρασε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Μουσείο.

    Είχε έρθει για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2011 όταν η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα. Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είχε μιλήσει τότε «για την Ελλάδα που έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού ανά τους αιώνες» και «γεφυρώνει την Ευρώπη με τους λαούς των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί κατανοεί αυτούς τους λαούς καλύτερα και μπορεί να αποτελεί τα μάτια και τα αυτιά της Ευρώπης στην περιοχή».

    [03] Κόβονται οι προσλήψεις συγγενών

    Νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση σε κρατικούς λειτουργούς να προσλαμβάνουν, ως μετακλητούς υπαλλήλους, συζύγους ή άλλους συγγενείς τους μέχρι και δεύτερου βαθμού, αναλαμβάνει η κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα, έπειτα από σχετική εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης, θα επέλθουν αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων και πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργούν που έχουν τη δυνατότητα αυτή.

    [04] "Κοντρέρας και Μασάδο να συνδέσουν το όνομά τους με το 40ο πρωτάθλημα"

    Την επιθυμία του οι Πάμπλο Κοντρέρας και Πάουλο Μασάδο να συνδέσουν το όνομά τους με το 40ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, αλλά και τη σιγουριά του για την «ερυθρόλευκη» κατάκτηση του τίτλου, εξέφρασε ο Β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, κατά τη σημερινή παρουσίαση των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του συλλόγου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

    [05] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη "Le Monde"

    Νέα αιχμηρή απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα "Le Monde".

    «Οι παρατεταμένες διακοπές του κ. Τσίπρα δεν του επέτρεψαν να πληροφορηθεί τη διόρθωση της εφημερίδας "Le Monde" σχετικά με τον λάθος τίτλο που είχε βάλει στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα και στους συνεργάτες του, πρώτα να διαβάζουν και μετά να σχολιάζουν», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

    Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου είχε δώσει στη δημοσιότητα σχόλιο, σύμφωνα με το οποίο «στο πλαίσιο του δόγματος "όλα προς πώληση", ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ακόμα και το ξεπούλημα των νησιών. Η συνέχιση και "αναβάθμιση" της μνημονιακής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε μια χώρα παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο και κόλαση για τους ανθρώπους της".

    [06] Σε κινητοποιήσεις ξανά οι φαρμακοποιοί

    Προσπάθεια να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών καταβάλλει η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δηλώνοντας ότι ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης των χρεών, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί δεν πείθονται και ήδη σε 17 νομούς έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση, ενώ σήμερα κατέβασαν «ρολά» και οι φαρμακοποιοί τού Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χρηματοδότηση τού ΕΟΠΥΥ.

    Το Σάββατο, εξάλλου, συνεδριάζει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της πανελλαδικής αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

    [07] Πυρκαγιά στη Λακωνία

    Πυρκαγιάείναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Λάγιο Λακωνίας.

    Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7οχήματα και ένα αεροσκάφος.

    [08] Πυρκαγιά στην Αρκαδία

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιάπου εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Παναγίτσα Αρκαδίας.

    Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.

    [09] Πυρκαγιά στην Ηλεία

    Πυρκαγιάείναι σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βάλμη, στον νομό Ηλείας.

    Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη.

    [10] Υπεγράφη η συμφωνία Δημοσίου - Siemens

    Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελλάδας και των εταιριών Siemens AG και Siemens Α.Ε., με βάση τη σχετική εξουσιοδότηση που έχει παράσχει η Βουλή.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το τελικό κείμενο της Συμφωνίας που υπεγράφη, δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο Συμφωνίας, που ενέκρινε η Βουλή, ενώ η ενυπόγραφη Συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ενημέρωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2012 - 16:30:39 UTC