Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση "σκούπα" κατά του παραεμπορίου
  • [02] Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση επανέλαβε ο Φ. Κουβέλης
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ολίσθημα του κ. Γιούνκερ
  • [04] Ποινή 15 μηνών στον Τ. Θεοφίλου για αντίσταση κατά της αρχής
  • [05] Νέα δικαίωση δανειολήπτη
  • [06] Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι δήμαρχοι

  • [01] Επιχείρηση "σκούπα" κατά του παραεμπορίου

    Μία διαρκή επιχείρηση "σκούπα" κατά του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και των προϊόντων απομίμησης, σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Κέντρου για τον έλεγχο των ελέγχων, με τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για καταγγελίες και με αλλαγές στη νομοθεσία, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο ρόλο των τελωνείων.

    Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων και εμπλεκομένων φορέων (εμπορικών συλλόγων, επιμελητηρίων τελωνείων κλπ) αναφέρθηκε ότι τον συντονισμό αυτού του «θαλάμου επιχειρήσεων κατά του παραεμπορίου» θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας ΕμπορίουΣτ. Κομνηνός και μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα γίνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης αναλυτικές ανακοινώσεις για τον τρόπο δράσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

    Ο υπουργός ΑνάπτυξηςΚ. Χατζηδάκηςσημείωσε ότι«είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει εμπλοκή και του ίδιου του πρωθυπουργού για να δώσει κατευθύνσεις σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχήμα ως μία ενιαία Αρχή. Εάν σπάσει ένας κρίκος στην αλυσίδα, αυτό θα αποτελέσει την κερκόπορτα για να μην είναι αποδοτικό το σύστημα».

    [02] Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση επανέλαβε ο Φ. Κουβέλης

    Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση επανέλαβε στην συνεδρίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

    «Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία "όρθια". Στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος», τόνισε και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί εγγύηση για τις «κατα το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία, από τα μέτρα προσραμογής».

    Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι δεν έχει λάβει ακόμη από το οικονομικό επιτελείο το κείμενο με τα τελικά μέτρα που εισηγείται, για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

    Στην συνεδρίαση, ο Οδυσσέας Βουδούρης διένειμε επιστολή πρός τους συναδέλφους του εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις για το αν τα υπό απόφαση μέτρα συμβαδίζουν με το προγραμματικό πλαίσιο που συμφώνησαν τα τρία κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ολίσθημα του κ. Γιούνκερ

    «Το λιγότερο ως διπλωματική απρέπεια και ολίσθημα του κ. Γιούνκερ», χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης την απόφαση του επικεφαλής του Eurogroup να μην συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

    Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η απόφαση αυτή, εκ μέρους του κ. Γιούνκερ, είναι αποτέλεσμα πιέσεων και παρέμβασης κύκλων και από μεριάς της κυβέρνησης, αλλά και εκ μέρους του κ. Π. Τόμσεν.

    Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Bild τονίζει ότι «ο κ. Σαμαράς, μετά την εγκατάλειψη της διαπραγμάτευσης, τώρα επιζητά απλώς να "πάρει ανάσα". Η ανάσα, όμως, έχει κοπεί σε όλη την κοινωνία η οποία κυριολεκτικά ασφυκτιά βιώνοντας την κοινωνική χρεοκοπία»,

    «Η αύξηση κατά 2 δισ. του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ., λίγες ώρες πριν το πρωθυπουργικό ταξίδι της "επιδιωκόμενης" επιμήκυνσης, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το που μας οδηγεί η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική: στην ισοπέδωση της χώρας και την αποδόμηση της Ε.Ε.», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Ποινή 15 μηνών στον Τ. Θεοφίλου για αντίσταση κατά της αρχής

    Ένοχο για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής στο πλαίσιο της σύλληψης του στο Μοναστηράκι, αλλά αθώο για ψευδή δήλωση στοιχείων, έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον Αναστάσιο Θεοφίλου και του επέβαλε σε ποινή 15 μηνών με τριετή αναστολή.

    [05] Νέα δικαίωση δανειολήπτη

    Το Ειρηνοδικείο Καβάλας δικαίωσε δανειολήπτη, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας με την οποία «παγώνει» η αποπληρωμή του ποσού των 32.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει προς διάφορες τράπεζες. Με την ίδια απόφαση το Ειρηνοδικείο εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια και μοναδική κατοικία τού δανειολήπτη.

    Η παραπάνω απόφαση είναι προσωρινή καθώς ο νόμος ορίζει ότι σε περίπτωση μηδενικής καταβολής το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να επανεξετάζει ανά εξάμηνο τα εισοδήματα του υπερχρεωμένου καταναλωτή.

    Ο δανειολήπτης προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010 και στις αρχές του επόμενου έτους ο εκπρόσωπος της Ένωσης κατέθεσε πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τις πιστώτριες τράπεζες. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την πλειονότητα των τραπεζών και στη συνέχεια η Ένωση κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.

    Να σημειωθεί ότι το μοναδικό εισόδημα του αιτούντος είναι τα περιστασιακά ημερομίσθια που κάνει ο γιος του ο οποίος μένει μαζί με τον πατέρα του και τη μητέρα του.

    [06] Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι δήμαρχοι

    Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων βρίσκεται το σύνολο των δημάρχων όλης της χώρας, εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει η δήμοι, καθώς και ενόψει της σημαντικής περικοπής κατά 50% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που προσανατολίζεται να επιβάλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου.

    Για το οικονομικό έμφραγμα που απειλεί τους δήμους με λουκέτα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το απόγευμα αναμένεται να αποφασιστούν οι μορφές των κινητοποιήσεων των δημάρχων, τουλάχιστον της Αττικής.

    Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ Αττικής αποφάσισε, χθες, να προτείνει το κλείσιμο για δύο ημέρες των δήμων, στις 30 και 31 Αυγούστου, κάτι που θα συζητηθεί στη σημερινή έκτακτη συνέλευση.

    Άλλωστε, στις 30 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί και το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τα οικονομικά των δήμων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 August 2012 - 12:30:40 UTC