Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ζητάμε περισσότερο χρονο, όχι περισσότερα χρήματα"
  • [02] Τα νέα μέτρα που "κλειδώνουν" για την εξοικονόμηση 11,6 δισ. ευρώ
  • [03] "Πρέσπεια" με μουσική και ένα παραμύθι
  • [04] Στις φλόγες ακόμη η Χίος
  • [05] Παραμένει ισχυρή η αυστραλιανή οικονομία
  • [06] Ο Ρόμνεϊ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με την εικόνα του
  • [07] Από τις χειρότερες η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, λένε οι ΗΠΑ

  • [01] "Ζητάμε περισσότερο χρονο, όχι περισσότερα χρήματα"

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει από τους διεθνείς δανειστές να δώσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα του, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι πιστωτές, ως προϋπόθεση για την οικονομική ενίσχυση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Μπίλντ.

    Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

    «Το μόνο που θέλουμε είναι ένα λίγος "αέρας να ανασάνουμε" για να τρέξει η οικονομία και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερα χρήματα », είπε στην γερμανική εφημερίδα Μπιλντ στην έκδοση της Τετάρτης.

    Επιμέλεια : Κ. Καλέτσιος

    [02] Τα νέα μέτρα που "κλειδώνουν" για την εξοικονόμηση 11,6 δισ. ευρώ

    Υπό τον κίνδυνο της περικοπής κατά 12% σε μέσο όρο- και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου εφέτος, όπως ορίζει ο νόμος- παραμένουν ακόμη τα ειδικά μισθολόγια (στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών, ιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών, καθηγητών ΤΕΙ, ερευνητών, κληρικών, ερευνητών, διπλωματών κ.α.).

    Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει πολλές εναλλακτικές παρεμβάσεις, το ότι πρέπει αφ' ενός να εξασφαλιστεί η εκτέλεση του εφετινού προϋπολογισμού και αφ' ετέρου να εξευρεθούν μέτρα συνολικού ύψους 13,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014 (ώστε να προκύψει «καθαρή» μείωση δαπανών 11,6 δισ. ευρώ, μετά την αρνητική επίδραση σε φορολογικά έσοδα και εισφορές), δεν έχει απομακρύνει την πιθανότητα του «ψαλιδίσματος» των ειδικών μισθολογίων.

    Υπό συζήτηση συνεχίζει να παραμένει και το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης των «υπολειμμάτων» των επιδομάτων εορτών και αδείας, όχι μόνο για τους εν ενεργεία υπαλλήλους, αλλά και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

    Όσον αφορά στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες εξετάζονται πλέον δύο σενάρια, λόγω των αντιρρήσεων που υπήρξαν μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

    [03] "Πρέσπεια" με μουσική και ένα παραμύθι

    Παρουσία του χάλκινου Ολυμπιονίκη στο τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στην πόλη της Φλώρινας, οι φετινές εκδηλώσεις των «Πρεσπείων».

    Θα τον τιμήσει η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Γιάννα Χρήστου, που θα του δώσει σπάθη και κάσκα από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Πρέσπειων», πρώην βουλευτής και υφυπουργός, Γιώργος Λιάνης, ο Ολυμπιονίκης θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις στη δεύτερη πατρίδα του, τη Φλώρινα, για να ικανοποιήσει την επιθυμία των παιδιών της περιοχής να τον γνωρίσουν. Τόνισε, δε, ότι «ο αθλητής προσφέρει μια ακτίνα ελπίδας, στο «μαύρο» που ζούμε».

    «Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια παρέα παιδιών στην πόλη της Φλώρινας που μίλησε με έναν συγγραφέα. Όταν ξεκίνησαν να πάνε στα σπίτια τους έγινε κάτι πολύ παράξενο...». Με αυτή τη φράση ξεκινάει το παραμύθι με πρωταγωνίστρια την πόλη της Φλώρινας που θα φτιάξουν παιδιά της περιοχής με τη βοήθεια του συγγραφέα, Άρη Δημοκίδη, στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης των «Πρεσπείων».

    Την Παρασκευή, 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο «Εξάρχου» εκδήλωση για την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό με ομιλίες από τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γ. Αναστασιάδη, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Α. Ανδρέου και τον αρχαιολόγο και συγγραφέα Πάνο Θεοδωρίδη. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη που θα ερμηνεύσει ο Αντώνης Καλογιάννης.

    Για το Σάββατο 25 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών ενώ την Κυριακή 26 Αυγούστου και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων θα δοθεί στη Φλώρινα η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ».

    [04] Στις φλόγες ακόμη η Χίος

    Στις περιοχές Προβατά και Σιδηρούντα εντοπίζονται τα κύρια μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη Χίο.

    Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, στον Αυλώνα Τριφυλλίας, στο Σολομό Κορινθίας και στην Τροιζήνα.Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα ύρινα μέτωπα στη Μάνη και την Αρκαδία. Επίσης φωτιά μαίνεται στις Ανω Βολίμες και στην περιοχή Κορακονήσι, στην Ζάκυνθο.

    «Yπάρχουν ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι οι φωτιές στη Χίο οφείλονται σε εμπρησμό και γι' αυτό κινητοποιήθηκε μαζί με το Πυροσβεστικό και την ΕΛΑΣ και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών»,δήλωσε την Τρίτηο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

    [05] Παραμένει ισχυρή η αυστραλιανή οικονομία

    Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αυστραλιανής οικονομίας, που σε ένα μεγάλο βαθμό στηρίζεται στην εξαγωγή του ορυκτού της πλούτου, θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια.

    Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν πως είναι πολύ πιθανή η σημαντική μείωση των αυστραλιανών εξαγωγών (κυρίως μεταλλευμάτων) σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία κάτι που, όπως λένε, θα έχει «απρόβλεπτα δυσμενείς συνέπειες στην αυστραλιανή οικονομία».

    Σε έκθεση της η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει πως οι εξαγωγές των μεταλλευμάτων θα συνεχιστούν και στα επόμενα χρόνια αλλά «αναπόφευκτα κάποτε θα μειωθούν».

    [06] Ο Ρόμνεϊ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με την εικόνα του

    Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ αύξησε κατά δύο μονάδες το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου απέναντι στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά η προσωπικότητά του εξακολουθεί να μην είναι αποδεκτή από τους ψηφοφόρους, προκύπτει από δημοσκόπηση της Wall Street Journal και του NBC που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Τα ποσοστά για τον Αύγουστο διαμορφώνονται σε 48% για τον Ομπάμα και 44% για τον Ρόμνεϊ, με περιθώριο λάθους +/-3,1%.

    Η δημοσκόπηση αυτή είναι η πρώτη μετά την ανακοίνωση του Ρόμνεϊ ότι επιλέγει για υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Πολ Ράιν, γνωστό για τις συντηρητικές του απόψεις σε κοινωνικά θέματα.

    Ο Ρόμνεϊ θα πάρει επισήμως το χρίσμα του κόμματός του την επόμενη εβδομάδα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα του Οχάιο, όμως η δημοσκόπηση φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της εικόνας του πολυεκατομμυριούχου πρώην επιχειρηματία.

    Μόνο το 24% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Ρόμνεϊ θα υπερασπιστεί καλύτερα τα δικαιώματα των γυναικών έναντι 54% για τον Ομπάμα, το 30% θεωρεί ότι πραγματικά νοιάζεται για τον μέσο Αμερικανό, έναντι 52% για τον Ομπάμα και τέλος το 36% δηλώνει πως ο Ρόμνεϊ "συμμερίζεται τις απόψεις των ψηφοφόρων", ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ είναι 44%.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] Από τις χειρότερες η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, λένε οι ΗΠΑ

    Αξιωματούχοι υπηρεσιών αρωγής της αμερικανικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία είναι από τις πιο περίπλοκες καταστάσεις που έχουν συναντήσει ποτέ καθώς 2,5 εκ. άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη για βοήθεια.

    "Είναι μια από τις χειρότερες κρίσεις σήμερα στον κόσμο", δήλωσε ο Μαρκ Μπαρτολίνι, διευθυντής του Γραφείου Αρωγής σε Καταστροφές του Εξωτερικού της USAID ( Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης).

    Ο Μπαρτολίνι και ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ανώτατος αξιωματούχος στο Γραφείο Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσαν χθες διαδικτυακά τους δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με τους δυο αξιωματούχους, σττα 2,5 εκατομμύρια περιλαμβάνονται 1,2 εκ. εκτοπισμένοι.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 August 2012 - 6:30:37 UTC