Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεπτέμβριο τα νέα μέτρα, πριν την τρόικα
  • [02] Απολογείται ο 30χρονος για τη ληστεία στην Πάρο
  • [03] 25 νεκροί σε φονική συμπλοκή σε φυλακή
  • [04] Αυξήθηκαν 1,59% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι
  • [05] Καταζητείται κακοποιός που δραπέτευσε από τις φυλακές Λάρισας
  • [06] Πυρκαγιά σε βιοτεχνία τροφίμων στο Μενίδι
  • [07] Φιλιππίνες: Εντοπίστηκε το πτώμα του υπ. Εσωτερικών που σκοτώθηκε σε αεροπορικό
  • [08] Ο Ισημερινός έτοιμος για διάλογο με Βρετανία και Σουηδία για τον Ασάνζ
  • [09] Πέθανε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Μέλες Ζανάουι

  • [01] Σεπτέμβριο τα νέα μέτρα, πριν την τρόικα

    Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της οριστικοποίησης του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και των επαφών που θα έχει αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάραςτο πακέτο των μέτρων θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της κυβέρνησης σε ότι αφορά στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, καθώς όπως είπε ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» τίποτε.

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο του πακέτου των περικοπών για την επόμενη διετία στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αύριο, στην Αθήνα, στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή, στο Βερολίνο και στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι το Σάββατο.

    Στο μεταξύ, κοινή γραμμή για την Ελλάδα αναζητούν ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος, στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη, στο Βερολίνο.

    [02] Απολογείται ο 30χρονος για τη ληστεία στην Πάρο

    Σήμερα απολογείται στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Αναστάσιος Θεοφίλου,πουκατηγορείται για συμμετοχή στη φονική ληστεία σε τράπεζα της Πάρου.

    Την Τρίτηεντοπίστηκε στη Λαμία διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο 30 χρονος. Ο Θεοφίλου ήταν αναζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστου Μανούρα, ο Α. Θεοφίλου είχε εντοπισθεί από τον Νοέμβριο του 2010, στην ομάδα ατόμων, τα οποία, μετά έναν μήνα, συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Τότε δεν είχε αναγνωρισθεί, αλλά από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία, οπτικού και γενετικού υλικού.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μανούρας, ο Θεοφίλου, που είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, δεν εργαζόταν αλλά έμενε κυρίως στην Αθήνα.

    Είχε εντοπισθεί κατά τη σύλληψη μελών τρομοκρατικής οργάνωσης στο Αγρίνιο και μετά τη ληστεία της Πάρου κινήθηκε μεταξύ Αθηνών και Λαμίας,όπου συμμετείχε σε προετοιμασία ληστείας Τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε αστυνομικό κλοιό το διαμέρισμα του Τ. Θεοφίλου

    [03] 25 νεκροί σε φονική συμπλοκή σε φυλακή

    Είκοσι τέσσερις κρατούμενοι και ένας επισκέπτης έχασαν τη ζωή τους, σε συγκρούσεις αντίπαλων συμμοριών σε φυλακή της Βενεζουέλας, δήλωσε η αρμόδια υπουργός Φυλακών, Ίρις Βαρέλα.

    Οι κρατούμενοι προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας πτέρυγας στη φυλακή Γκουατίρε, νότια του Καράκας, ανέφερε η υπουργός .

    Η βία ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ και οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της κεντρικής φυλακή στην πολιτεία της Μιράντα, συμπλήρωσε η υπουργός.

    Οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες «θα πρέπει να λογοδοτήσουν» δήλωσε επίσης η Βαρέλα, στην κρατική τηλεόραση

    Η μη ? κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Φυλακών της Βενεζουέλας, σημειώνει ότι οι φυλακές στη χώρα είναι υπερπλήρεις. Η συγκεκριμένη χτίστηκε για να στεγάσει 750 κρατούμενους και φιλοξενεί πάνω από 3.000.

    Η κατάσταση είναι παρόμοια και σε άλλες φυλακές της Νότιας Αμερικής, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Ουμπέρτο Πραντο

    Πέρυσι 560 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φυλακές της Βενεζουέλας. Τους πρώτους έξι μήνες του 2012 σκοτώθηκαν 304 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 671.

    Επιμέλεια: Κ. Κολέτσιος

    [04] Αυξήθηκαν 1,59% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

    Αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων και μικρή μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Οι 6 στους 10 ανέργους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, ενώ το 90% είναι Έλληνες υπήκοοι.

    Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 337.705 (ποσοστό 42,48%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 457.219 (ποσοστό 57,52%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 37,48% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,35%.

    [05] Καταζητείται κακοποιός που δραπέτευσε από τις φυλακές Λάρισας

    Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ισοβίτη κακοποιού Μιχάλη Μακρυγιάννη, ο οποίος δραπέτευσε από τις φυλακές της Λάρισας, παραβιάζοντας την πενθήμερη άδεια που του χορήγησε το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, διενεργούν οι αστυνομικές αρχές.

    Ο αποκαλούμενος κι ως «μακελάρης» που έχει καταδικασθεί σε τέσσερις φορές ισόβια για πέντε φόνους, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών και ένοπλες ληστείες, επρόκειτο να επιστρέψει προχθές το μεσημέρι στις φυλακές της Λάρισας μετά το πέρας τής άδειας που του δόθηκε, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

    Είναι η δεύτερη φορά που ο διαβόητος κακοποιός παραβιάζει το καθεστώς των αδειών. Την πρώτη φορά ήταν στα τέλη Ιουλίου του 2006 όταν έλαβε άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου κρατείτο τότε. Τελικά συνελήφθη 15 μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2007, στο Χαϊδάρι Αττικής, μαζί με δύο άλλους κακοποιούς και επέστρεψε στις φυλακές.

    Ο Μ. Μακρυγιάννης, που από σήμερα θεωρείται καταζητούμενος, καταδικάστηκε για τους φόνους στις αρχές της δεκαετίας του '90 του σερβιτόρου Σπύρου Βαλταδόρου στα Τρίκαλα, της φίλης του Αγγελικής Τσενεπή στην Κερατέα, του ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα στα Λεγρενά καθώς και για το μακελειό στο κέντρο "Χρυσή Νύχτα" την 28η Οκτωβρίου του 1993 όπου σκότωσε τον αδελφό του φίλου του Αντώνη Δημητρόπουλο, τον ταμία Στέλιο Χριστοδουλάκη και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα.

    Κατηγορήθηκε επίσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συζύγου της αδερφής της γυναίκας, του ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Διαμαντή Ζλούτα στα λιμανάκια της Βάρκιζας, ενώ την 1η Απριλίου του ΄94 είχε συμμετάσχει σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πετρούπολη.

    [06] Πυρκαγιά σε βιοτεχνία τροφίμων στο Μενίδι

    Σε εξέλιξη είιναι πυρκαγιά σε βιοτεχνία τροφίμων, στην οδό Τατοϊου 343, στο Μενίδι.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

    [07] Φιλιππίνες: Εντοπίστηκε το πτώμα του υπ. Εσωτερικών που σκοτώθηκε σε αεροπορικό

    Οι διασώστες στις Φιλιππίνες εντόπισαν και ανέσυραν το πτώμα του υπουργού Εσωτερικών, Τζέσε Ρομπρέντο, τρεις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε, στη θάλασσα στις ανατολικές Φιλιππίνες.

    Το πτώμα του 54χρονου Ρομπρέντο, βρέθηκε περίπου 800 μέτρα από την ακτή της πόλης Μασμπάτε, 390 χιλιόμετρα νότιο-ανατολικά της Μανίλα, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μάξ Ρόχας.

    Οι διασώστες εντόπισαν και τα πτώματα των δύο πιλότων στο πιλοτήριο του δικινητήριου, Πάϊπερ Σενέκα, το οποίο κατέπεσε το περασμένο Σάββατο, λόγω βλάβης του κινητήρα.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, το άψυχο σώμα του υπουργού Εσωτερικών, είχε εκτιναχθεί από το αεροσκάφος το οποίο βυθίστηκε σε βάθος περίπου 55 μέτρων.

    Επιμέλεια : Κ. Κολέτσιος

    [08] Ο Ισημερινός έτοιμος για διάλογο με Βρετανία και Σουηδία για τον Ασάνζ

    Ο Ισημερινός είναι έτοιμος να ανοίξει διάλογο με τη Βρετανία και τη Σουηδία για να βρεθεί μια λύση σχετικά με την υπόθεση του συνιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει από τις 19 Ιουνίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας αυτής Ραφαέλ Κορέα.

    "Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Σουηδίας", δήλωσε ο Κορέα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από τη δημόσια τηλεόραση ECTV.

    Σύμφωνα με τον Κορέα, η "αδιάλλακτη στάση" του Λονδίνου και της Σουηδίας προκάλεσαν την κρίση.

    Ο πρόεδρος Κορέα εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα υπάρξει "μια σαφής απάντηση" από την πλευρά του Οργανισμού Κρατών της Αμερικής (ΟΕΑ) για την υπόθεση του Ασάνζ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Πέθανε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Μέλες Ζανάουι

    Πέθανε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Μέλες Ζενάουι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

    Ο Μέλες δεν είχε πραγματοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες καμιά δημόσια εμφάνιση και η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι αναρρώνει, χωρίς να διευκρινίσει από τι έπασχε.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, χρέη πρωθυπουργού εκτελεί από σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέ.

    Φήμες για την άσχημη κατάσταση της υγείας του είχαν ξεσπάσει όταν ο πρώην ηγέτης των ανταρτών, που βρισκόταν στην εξουσία από το 1991 όταν ανετράπη η χούντα του Μεγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ, δεν παρέστη στη σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα τον περασμένο μήνα.

    Επιμέλεια : Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2012 - 6:30:38 UTC