Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί αντίσταση
  • [02] "Κάθε παρεμπόδιση των ελέγχων για φοροδιαφυγή πρέπει να καταδικάζεται"
  • [03] Θ. Δρίτσας: Σόου επίδειξης αυταρχισμού

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί αντίσταση

    «Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε "αντίσταση"», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα συμβάντα στην Ύδρα.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

    Στερεότυπα που δυστυχώς αποκρύπτουν όσα πολύ σημαντικά έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στις διαρθωτικές αλλαγές, με τη μείωση του ελλείμματος και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

    Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι αταλάντευτος σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας» και επισημαίνει πως «οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους πρέπει, είτε με φυσικό, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, να είναι διαρκώς παρούσες ώστε οι έλεγχοί τους να μην συνιστούν επικοινωνιακό γεγονός».

    [02] "Κάθε παρεμπόδιση των ελέγχων για φοροδιαφυγή πρέπει να καταδικάζεται"

    «Κάθε δικαιολόγηση από πολιτικά κόμματα της άρνησης ελέγχου και της παρεμπόδισης των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν αυτή εκφράζεται συγκεκριμένα, απλώς αναδεικνύει τον βαθιά συντηρητικό χαρακτήρα τους», σχολίασε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

    «Η πάταξη της φοροδιαφυγής, όπου και αν αυτή συμβαίνει, πολιτική που γενικώς όλα τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να συμφωνήσουν, δεν θα γίνει με την προσέλευση στην εφορία των φοροδιαφευγόντων, μικρών και μεγάλων, οικεία βουλήσει. Πρέπει να γίνεται συστηματικά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού από την οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ», επισήμανε.

    Καταλήγοντας ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε ότι «κάθε παρεμπόδιση αυτής της προσπάθειας αποτελεί πράξη που στερεί έσοδα από το κράτος και πρέπει να καταδικάζεται και με κάθε τρόπο να αποτραπεί».

    [03] Θ. Δρίτσας: Σόου επίδειξης αυταρχισμού

    «Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σόου επίδειξης αυταρχισμού», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Ύδρα.

    Ο κ. Δρίτσας, καταδίκασε τον τρόπο με τον οποίον χειρίστηκαν οι αρχές το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν είναι επιχείρηση χτυπήματος της φοροδιαφυγής. Είναι μία ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 August 2012 - 20:30:36 UTC