Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή
  • [02] Αυτοπυρπολήθηκε άνεργος Ιταλός
  • [03] Υπέγραψε στην Έβερτον για 4 χρόνια ο Μιραλάς
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Δεν πρότεινα, ούτε ευχήθηκα πτώχευση της Ελλάδας
  • [05] "Ο πρωθυπουργός εμμένει σε μία πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην πτώχευση"
  • [06] Φωτιές σε Ζάκυνθο και Μαγνησία

  • [01] Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή

    Στη δημοσιότητα, ύστερα από έκδοση εισαγγελικής διάταξης, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 30χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και στον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού ταξί.

    Πρόκειται για τον Αναστάσιο Θεοφίλου του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17-12-1982 στη Θεσσαλονίκη.

    Μαζί με τις φωτογραφίες του συλληφθέντα, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε και τις φωτογραφίες των αγνώστων συναυτουργών του, όπως καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας, από το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας της τράπεζας.

    Σε βάρος του Θεοφίλου και των συναυτουργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

    [02] Αυτοπυρπολήθηκε άνεργος Ιταλός

    Ένας 54χρονος Ιταλός υπέκυψε σήμερα σε νοσοκομείο της Ρώμης αφού είχε αποπειραθεί να αυτοπυρποληθεί πριν μία εβδομάδα έξω από το ιταλικό κοινοβούλιο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

    Ο Άντζελο ντι Κάρλο είχε υποστεί εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο 85% του σώματός του αφού αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί στις 11 Αυγούστου μπροστά απότο ιταλικό κοινοβούλιο.

    Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

    Ο ντι Κάρλο αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς είχε χάσει τη δουλειά του, ενώ επί χρόνια προσπαθούσε να ανταπεξέλθει κάνοντας προσωρινές δουλειές χωρίς ασφάλιση, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο θάνατος του 54χρονου είναι ο τελευταίος μιας σειράς αυτοκτονιών που έχουν σημειωθεί στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες και οι οποίες οφείλονται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί Ιταλοί.

    [03] Υπέγραψε στην Έβερτον για 4 χρόνια ο Μιραλάς

    Παίκτης της Εβερτον είναι πλέον ο Κέβιν Μιραλάς. Οπως ανακοινώθηκε από τον αγγλικό σύλλογο, αργά χθες το βράδυ οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια.

    Στις πρώτες δηλώσεις του ο Βέλγος διεθνής επιθετικός τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτή τη μεταγραφή. Η Εβερτον είναι ένας μεγάλος σύλλογος και για μένα αυτό είναι μια σπουδαία ευκαιρία. Ξέρω ότι οι άνθρωποι της ομάδας με παρακολουθούσαν εδώ και καιρό και, μετά τις συζητήσεις που έκανα με τον Ντέιβιντ Μόγες, αποφάσισα να έρθω. Είναι μια μεγάλη ομάδα με εξαιρετικούς φιλάθλους, που έχει τις δυνατότητες για επιτυχίες και γι' αυτό ήρθα».

    [04] Π. Λαφαζάνης: Δεν πρότεινα, ούτε ευχήθηκα πτώχευση της Ελλάδας

    Επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για «επιχείρηση ψεύδους, παραπληροφόρησης και συκοφαντίας» εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδισταθμό FLASH 9,60.

    O κ. Λαφαζάνης είπε ότι η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του για το ευρώ και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, κάνει έναν ευτελή αντιπερισπασμό απέναντι στα μεγάλα αδιέξοδα που έχουν οι κυβερνητικές επιλογές. Η ΝΔ, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, προέβη στην κίνηση αυτή, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, την ώρα που καταστρέφει τη χώρα, την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, επιχειρώντας με το πακέτο των 11,5 δισ., αυτό το τρομακτικό πακέτο το οποίο απ' ό,τι φαίνεται θα πάει 14 και 15 δισ., να κόψει ξανά μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, να περιορίσει τη χρηματοδότηση στα σχολεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με δυο λόγια, πρόσθεσε, να δώσει τη χαριστική βολή σε αυτό τον τόπο.

    Σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο προηγούμενων δηλώσεών του, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η δήλωσή του δόθηκε πλήρης στη δημοσιότητα, αλλά όπως ανέφερε «τα κέντρα ψεύδους, διαπλοκής και παραπληροφόρησης προφανώς δεν αναπαρήγαγαν αυτά τα οποία είπα, αλλά αυτά που θέλανε να πούνε, προκειμένου να εξαπολύσουν αυτή την αυγουστιάτικη επιχείρηση αντιπερισπασμού που σας είπα. Αυτά, λοιπόν, τα οποία είπα ήταν σαφέστατα. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι η πολιτική απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα είναι η πτώχευση και πολύ περισσότερο δεν ευχήθηκα μια τέτοια πτώχευση. Αυτό είναι σαφές από τις δηλώσεις μου».

    [05] "Ο πρωθυπουργός εμμένει σε μία πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην πτώχευση"

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν με ανακοίνωσή τους ότι ο πρωθυπουργός «δεν διαθέτει την αποφασιστικότητά του υπέρ της υιοθέτησης και της εφαρμογής ενός εθνικού σχεδίου δράσης για έξοδο από την κρίση».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστο Ζώη, «η δήλωση του κ. Σαμαρά ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο ακόμη και αν πέσει η κυβέρνησή του, δεν μπορεί να ληφθεί ούτε ως δείγμα αποφασιστικότητας, ούτε ως απειλή απέναντι σε οποιονδήποτε». Όπως υποστηρίζει ο κ. Ζώης, ο πρωθυπουργός «απλώς, εν' όψει της συνάντησής του με την κ. Μέρκελ, επιβεβαιώνει την υπογραφή του κάτω από μία πολιτική που οδηγεί στην πτώχευση τη χώρα, στην εξαθλίωση τους πολίτες και στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας».

    Στο μεταξύ, με δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για κερδοσκοπία σε βάρος τής χώρας μας, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο «ετοιμάζεται αύριο 20/8/2012 να εξοφλήσει, στο 100% της αξίας του, ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ, το οποίο όμως η ΕΚΤ αγόρασε στη δευτερογενή αγορά στο 60% της αξίας του».

    Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ, αξιοποιώντας το κλίμα διεθνούς κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδας, «ενεργεί ως κλασικός κερδοσκόπος και «πουλώντας αέρα κοπανιστό» κερδίζει εις βάρος του ελληνικού λαού από το εν λόγω ομόλογο 1,28 δισ. ευρώ».

    [06] Φωτιές σε Ζάκυνθο και Μαγνησία

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιέςπου ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις, στις περιοχές Έξω Χώρα και Ορθονιές, στη Ζάκυνθο.

    Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Εξάλλου, πυρκαγιάείναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόπετρο Μαγνησίας.

    Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 August 2012 - 16:30:37 UTC