Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ισημερινός έδωσε άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος στο μνημόνιο
  • [03] 5 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων
  • [04] ΝΔ: "Ντροπή" οι δηλώσεις Λαφαζάνη για χρεοκοπία της Ελλάδας
  • [05] Μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

  • [01] Ο Ισημερινός έδωσε άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ

    Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο από το Κίτο.

    Ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, 41 ετών, κατέφυγε στις 19 Ιουνίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η Σουηδία έχει ζητήσει την έκδοσή του προκειμένου να δικαστεί για βιασμό.

    Ο ίδιος όμως εκφράζει τοn φόβο ότι αν τελικά εκδοθεί, η Στοκχόλμη θα τον παραδώσει στις ΗΠΑ όπου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τη δημοσίευση περίπου 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων από τον ιστότοπό του.

    Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει στον Τζούλιαν Ασάνζ να φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, σύμφωνα με ένα σημερινό διπλωματικό έγγραφο του Φόρεϊν Όφις το οποίο εκδόθηκε έπειτα από μια συνάντηση χθες Τετάρτη μεταξύ του Βρετανού επιτετραμμένου με μέλη της κυβέρνησης του Ισημερινού στο Κίτο.

    «Πρέπει να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι ότι αν ο Ασάνζ υποβάλει αίτημα για την παροχή ειδικής άδειας διελεύσεως, αφού έχει λάβει πολιτικό άσυλο (από τον Ισημερινό), θα το αρνηθούμε, σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις μας», αναφέρει το σημείωμα αυτό στο οποίο αναφέρθηκε ήδη από χθες το βράδυ η κυβέρνηση του Ισημερινού.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος στο μνημόνιο

    Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός «όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο», κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ενόψει των επισκέψεων του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και το Παρίσι.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που έχει σε πρώτο πλάνο την περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, καθώς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές» και προσθέτει ότι «όσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα ανατρέπουν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη, η κρίση θα βαθαίνει, με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών».

    [03] 5 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων

    Συμπληρωματικές προσφορές ύψους 937,5 εκατ. ευρώ αποδέχθηκε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων που έγινε την Τρίτη 14 Αυγούστου, με αποτέλεσμα τα συνολικά κεφάλαια που άντλησε το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη έκδοση να ανέλθουν στα 5 δισ. ευρώ.

    Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,43%.

    [04] ΝΔ: "Ντροπή" οι δηλώσεις Λαφαζάνη για χρεοκοπία της Ελλάδας

    Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

    «Εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

    Τις δηλώσεις του ο κ. Λαφαζάνης τις έκανε στον ραδιοσταθμό ALPHA 989. «Η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

    Η νέα εκτόξευση των τιμών καυσίμων, λόγω της διεθνούς κερδοσκοπίας και της ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου επιβάλλει την άμεση και δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα για την ανακούφιση των καταναλωτών, της χώρας και την επιβίωση των πρατηρίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

    Από αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο. Την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο, τονίζει χαρακτηριστικά. Για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της, όπως αναφέρεται και στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

    Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, για πολλοστή φορά, προτείνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ειδικά σε περιόδους έντονων ανατιμήσεων. Όσον αφορά μάλιστα, τις διαφορές που παρουσιάζονται από περιοχή σε περιοχή και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα, αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά τώρα είναι περισσότερο ορατές λόγω του ότι η βενζίνη σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει αγγίξει τα 2 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2012 - 14:31:52 UTC