Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά όχι το πορτοφόλι, η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου
  • [02] Πού θα βρεθούν τον Δεκαπενταύγουστο Πρόεδρος και πολιτικοί αρχηγοί
  • [03] "Ξένιος Ζευς": Συνεχίστηκε με 60 συλλήψεις
  • [04] Αντλήθηκαν 4,06 δισ. ευρώ με τα έντοκα του Δημοσίου
  • [05] Η λίστα του Παναθηναϊκού για τα ματς με τη Μάλαγα
  • [06] Ροκ Φεστιβάλ στη Νάουσα με 21 μουσικά συγκροτήματα
  • [07] Μεταλλαγμένες πεταλούδες εμφανίζονται γύρω από τη Φουκουσίμα
  • [08] Εξέπνευσε ο 60χρονος που είχε τραυματιστεί στη φωτιά της Αρκαδίας

  • [01] Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά όχι το πορτοφόλι, η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

    Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά όχι το πορτοφόλι, συνεχίζεται, χωρίς προβλήματα, η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

    Η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα εξελίσσεται από το πρωί ομαλά, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, είναι μειωμένη κατά 48% και 50% αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι.

    Από τις 16.00 σήμερα θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Η απαγόρευση θα λήξει αύριο στις 23.00.

    Από το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων άγγιξε το 100%. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, 11 από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο.

    Συνολικά από την 1η Αυγούστου, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.

    Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.

    Σύμμαχος ο καιρός

    Ο καιρός το τριήμερο της Παναγίας θα είναι αίθριος και σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

    Αναλυτικά, την Τετάρτη 15 Αυγούστου σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ορεινά τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες και το νοτιανατολικό Αιγαίο ισχυροί.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

    Στην Αττική, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Πού θα βρεθούν τον Δεκαπενταύγουστο Πρόεδρος και πολιτικοί αρχηγοί

    Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ετοιμάζεται να γιορτάσει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές τη Χριστιανοσύνης.

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να εκκλησιαστεί φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στην Άρτα και πιο συγκεκριμένα στο Θεοτοκιό, όπου και η ομώνυμη εκκλησία της Μεγαλόχαρης.

    Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες συναντήθηκε με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ εγκαινίασε δύο εκθέσεις στο κάστρο της Πύρλου και στην οικία του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε χωριό του Ρεθύμνου με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία.

    Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, θα γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα, ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα παραμένει στην Αθήνα.

    τις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη χώρα, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εργασίας και οι υφυπουργοί Παιδείας.

    Ειδικότερα, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου θα παραστεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ι. Βρούτσης, στην Τήνο ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Ι. Ιωαννίδης.

    [03] "Ξένιος Ζευς": Συνεχίστηκε με 60 συλλήψεις

    Εξήντα αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που συνεχίζεται στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, επειδή δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας. Συνολικά, κατά τη χθεσινή ημέρα προσήχθησαν 393 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

    Εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν 16 κατ' οίκον έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ ελέγχθηκαν και δύο οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων ένας Έλληνας, που κατηγορούνται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα. Επιπλέον, για μία από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

    [04] Αντλήθηκαν 4,06 δισ. ευρώ με τα έντοκα του Δημοσίου

    Στην άντληση συνολικού ποσού ύψους 4,0625 δισ. ευρώ, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ) μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε σε 4,43% έναντι 4,28% κατά την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία, στις 17 Ιουλίου.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΔΔΗΧ, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 3,125 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,43%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 4,248 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,36 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 937,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012, στις 12 μ.μ.

    [05] Η λίστα του Παναθηναϊκού για τα ματς με τη Μάλαγα

    Τη λίστα με τους 29 ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα δύο ευρωπαϊκά ματς απέναντι στη Μάλαγα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε ο Παναθηναϊκός στην UEFA.

    Σε αυτή, όπως είναι λογικό, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Κουίνσι, ενώ οι 29 «εκλεκτοί» του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι οι Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Μαυρίας, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι, Σεϊταρίδης, Ζέκα, Σο, Μπαρμπαρούσης, Μαρίνος, Λαγός, Βύντρα, Κοτσόλης, Καρνέζης, Πετρόπουλος, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Ταμπάκης, Φουρλάνος, Καπίνο, Χουχούμης, Κουσίδης, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης και Μαρινάκης.

    [06] Ροκ Φεστιβάλ στη Νάουσα με 21 μουσικά συγκροτήματα

    Με 21 μουσικά συγκροτήματα ανοίγει στις 17 Αυγούστου η αυλαία του 5ου Ροκ Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο δήμος Νάουσας, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

    Συμμετέχουν περίπου 100 μουσικοί από Αθήνα, Αριδαία, Βέροια, Βόλο, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Νάουσα.

    Σκοπός του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου, είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε νέους μουσικούς και ερασιτεχνικά συγκροτήματα, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με το κοινό.

    Ενδεικτικό της φετινής διοργάνωσης είναι ότι, μαζί με τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα, συμμετέχουν και αξιόλογα μουσικά σχήματα που έχουν ξεκινήσει επαγγελματική καριέρα, γεγονός που αναμένεται να δώσει ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση.

    [07] Μεταλλαγμένες πεταλούδες εμφανίζονται γύρω από τη Φουκουσίμα

    Οι πεταλούδες γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και οι δύο επόμενες γενιές τους παρουσιάζουν μεταλλάξεις εξαιτίας της ραδιενέργειας, ανακάλυψαν ιάπωνες επιστήμονες.

    Περίπου το 12% των μικρών μπλε πεταλούδων της οικογένειας των λυκαινιδών που εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια τον Μάρτιο του 2011 παρουσίασαν ανωμαλίες ειδικά στα φτερά και δυσμορφίες στα μάτια, επισημαίνουν οι ερευνητές.

    Τα έντομα που αιχμαλωτίστηκαν κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι τον Μάιο, δύο μήνες μετά το δυστύχημα, μεγάλωσαν στο εργαστήριο για να αναπαραχθούν. Το 18% της επόμενης γενιάς παρουσίασε παρόμοια προβλήματα, υπογραμμίζει ο Τζότζι Οτάκι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ριουκίου στην Οκινάουα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [08] Εξέπνευσε ο 60χρονος που είχε τραυματιστεί στη φωτιά της Αρκαδίας

    Έχασε τα ξημερώματα τη μάχη για τη ζωή, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν, ο 60χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας.

    Ο 60χρονος είχε εγκαύματα σε ποσοστό 60% του σώματός του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

    Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2012 - 10:30:56 UTC