Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συρρικνώθηκε 6,2% το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο
  • [02] Tέλος Αυγούστου πιάνει δουλειά η νέα ηγεσία των αποκρατικοποιήσεων
  • [03] ΤτΕ: Μειώθηκε στα 7,186 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα
  • [04] Τρεις τραυματίες από Ι.Χ. που "καρφώθηκε" σε στάση αστικών λεωφορείων
  • [05] Συνεχίζεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς", δέκα συλλήψεις την Κυριακή
  • [06] Η Ιταλία άντλησε 8 δισ. ευρώ μέσω εντόκων εκδόσεων

  • [01] Συρρικνώθηκε 6,2% το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο

    Κατά 6,2% μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το Β' τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, "με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το 2ο τρίμηνο του 2012 παρουσίασε μείωση κατά 6,2% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2011. Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2012 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των βραχυχρόνιων δεικτών".

    Κατά το Α' τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 6,5%, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η υποχώρηση είχε διαμορφωθεί σε 7,5%.

    [02] Tέλος Αυγούστου πιάνει δουλειά η νέα ηγεσία των αποκρατικοποιήσεων

    Σε αναμονή της αντικατάστασης της Άννας Μπουμπενίκοβα, μετά την παραίτησή της από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) βρίσκεται το ΤΑΙΠΕΔ.

    Σχετική ανακοίνωση με την υπόθεση της Σλοβάκας αξιωματούχου έχει εκδώσει και η ΕΕ, στην οποία αναφέρεται ότι «τον Αύγουστο του 2011 τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότειναν τρία από τα επτά μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσυσταθέντος Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Από τους πολλούς υποψηφίους που προτάθηκαν από αρκετά κράτη- μέλη της Ευρωζώνης, η κ. Μπουμπενίκοβα επιλέχθηκε με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Τη συγκεκριμένη περίοδο κατείχε τη θέση της προέδρου του Ταμείου Εθνικής Περιουσίας της Σλοβακίας».

    «Σε συνέχεια καταγγελιών για διαφθορά, νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους, οι αρχές της Σλοβακίας προχώρησαν στην απόλυση της κ. Μπουμπενίκοβα από το Ταμείο Εθνικής Περιουσίας της χώρας. Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, οι αρχές της Σλοβακίας δεν έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες ή οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία έρευνας σχετικά με την κ. Μπουμπενίκοβα, έως και σήμερα.

    Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την παραίτηση της κ. Μπουμπενίκοβα από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η οποία κοινοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, σημειώνοντας ότι προσυπογράφει το θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Εξάλλου, για τα τέλη Αυγούστου τοποθετούνται οι εξελίξεις για τον επίσημο διορισμό της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

    Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισήμανε ότι ζητήθηκε από τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, να παραμείνει στη θέση του μέχρι και την 24η Αυγούστου 2012, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης της νέας διοίκησης.

    Ο κ. Μητρόπουλος με επιστολή του έχει δεχθεί να παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος μέχρι τις 24 Αυγούστου, ώστε να διευκολύνει την εθνική προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων.

    [03] ΤτΕ: Μειώθηκε στα 7,186 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα

    Στα 7.186 εκατ. ευρώ μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 έναντι ελλείμματος 15.022 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 25.990 εκατ. ευρώ, από 27.303 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, μειώθηκαν σε 32.609 εκατ. ευρώ, έναντι 40.862 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2011.

    [04] Τρεις τραυματίες από Ι.Χ. που "καρφώθηκε" σε στάση αστικών λεωφορείων

    Τρεις τραυματίες, από τους οποίους μία γυναίκα σοβαρά, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν ο οδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου ξέφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας αρχικά σε σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια «καρφώθηκε» σε στάση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.).

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, 27χρονος οδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του -πιθανότατα λόγω υπερβολικής ταχύτητας- με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί και να πέσει αρχικά σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε 45χρονος αλλοδαπός με τη 16χρονη κόρη του, και μετά σε στάση του Ο.Α.Σ.Θ. όπου περίμενε 30χρονος άντρας με τη συνομήλικη φίλη του.

    Ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο και παρέλαβαν τη 16χρονη, καθώς επίσης το ζευγάρι.

    Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον 27χρονο οδηγό, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [05] Συνεχίζεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς", δέκα συλλήψεις την Κυριακή

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαντην Κυριακή408 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

    [06] Η Ιταλία άντλησε 8 δισ. ευρώ μέσω εντόκων εκδόσεων

    Οι αρχές διαχείρισης δημοσίου χρέους της Ιταλίας εξέδωσαν σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, έντοκους τίτλους διάρκειας ενός έτους, με ελαφρά αυξημένο δανειακό κόστος, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη διατήρηση των πιέσεων στην αγορά τίτλων κρατικού χρέους στην ευρωζώνη.

    Η απόδοση αυτών των δωδεκάμηνων τίτλων διαμορφώθηκε σε 2,767% έναντι 2,697% της αντίστοιχης προηγούμενης έκδοσης στις 12 Ιουλίου.

    Η ζήτηση για τους παραπάνω τίτλους ανήλθε σε 13,545 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας την προσφορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 August 2012 - 10:30:37 UTC