Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χαλκιδική - Αρκαδία
  • [02] Ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη 5 ατόμων που δολοφόνησαν Ιρακινό
  • [03] Η βρετανική μουσική στο επίκεντρο της τελετής λήξης της 30ης Ολυμπιάδας
  • [04] Θέα από το βαγόνι προς Διακοπτό, Καλάβρυτα, Πήλιο, Αρχαία Ολυμπία

  • [01] Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χαλκιδική - Αρκαδία

    Από σήμεραξικινούνοι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως είχε διαβεβαιώσει από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

    Προτεραιότητα θα έχουν οιπαραγωγοί του ζωικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου και του μελισσοκομικού, το οποίο θα αποζημιωθεί κι αυτό απευθείας από τον ΕΛΓΑ.

    Παράλληλα, προχωράει η αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, το οποίο θα αποζημιωθεί από τα προγράμματα ΠΣΕΑ.

    Επιπλέον, οι τοπικοί φορείς ζητούν να χαρακτηριστεί η περιοχή τους πυρόπληκτη και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνηγορήσει θετικά προς τον σκοπό αυτόν, όπως είχε γίνει στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Πελοπόννησο.

    Σήμεραξεκινά και ηκαταγραφή των ζημιών, από τις φωτιές στην Αρκαδία, με συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στην περιοχή, ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των δημάρχων Τρίπολης και Μεγαλόπολης, του περιφερειάρχη πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, του γενικού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου έγινε αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά,

    Τέλος, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) γιασήμεραπροβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

    [02] Ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη 5 ατόμων που δολοφόνησαν Ιρακινό

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι χθές τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα 17 στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα νεαρό αλλοδαπό, υπήκοο Ιράκ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι 5 άτομα, που επέβαιναν σε 4 μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

    [03] Η βρετανική μουσική στο επίκεντρο της τελετής λήξης της 30ης Ολυμπιάδας

    Με ένα μεγάλο πάρτι, που είχε ως επίκεντρο τη βρετανική μουσική, «έπεσε η αυλαία» των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και σηματοδότησε τη λήξη των Αγώνων, οι Βρετανοί «ανέστησαν» τον Τζον Λένον, τον οποίο είδαμε και ακούσαμε να τραγουδάει το «Imagine» σε βίντεο που επεξεργάστηκε ψηφιακά η Γιόκο Ονο ειδικά για την τελετή, ενώ παράλληλα η μορφή του σχηματίστηκε στο κέντρο του Σταδίου, τον Φρέντι Μέρκιουρι σε βίντεο από τη συναυλία των Queen στο Γουέμπλεϊ το 1986, αλλά και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον οποίο είδαμε να βγαίνει από την κορυφή του ομοιώματος του Μπιγκ Μπεν (τον υποδύθηκε ο ηθοποιός Τίμοθι Σπαλ).

    Στις... πραγματικά live εμφανίσεις, τραγούδησαν μεταξύ άλλων η Εμελί Σαντέ, οι Madness, οι Pet Shop Boys, ο Ρέι Ντέιβις (στο πρώτο μέρος), ο Τζορτζ Μάικλ, οι Kaiser Chiefs, η Ανι Λένοξ, οι Bond, η Τζέσι Τζέι, οι Spice Girls (σε μία επανένωση ειδικά για την τελετή λήξης), ο Ερικ Αϊντλ (ιδρυτικό μέλος των Μόντι Πάιθον) και οι Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ των θρυλικών Queen. Στην τελετή εμφανίστηκαν και γνωστά μοντέλα, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Αλεσάντρα Αμπρόζιο, η Κέιτ Μος, η Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ και άλλες. Το φινάλε της τελετής φιλοξένησε τους Who, που ερμήνευσαν τέσσερα τραγούδια από τις δεκαετίες 1960 και 1970.

    «Φτιάξατε ένα νέο κεφάλαιο στην Ολυμπιακή Ιστορία, που ξεκίνησε πριν 3.000 χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία», είπε απευθυνόμενος στους αθλητές ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τη βρετανική κυβέρνηση και τους εθελοντές, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν στο Λονδίνο. Απέφυγε πάντως τους κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για τους Ολυμπιακούς, τους οποίους χρησιμοποίησε σε προηγούμενες διοργανώσεις.

    Μετά το δεύτερο μουσικό μέρος του σόου, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας και του Ολυμπιακού ύμνου, αμέσως μετά η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, στο Ζακ Ρογκ, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε τον δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες, παραδίδοντας έτσι τη «σκυτάλη» στην πόλη της Βραζιλίας που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2016.

    Λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Λονδίνου), ο Βωμός όπου έκαιγε η Ολυμπιακή Φλόγα διαχωρίστηκε εκ νέου στα 204 κομμάτια από τα οποία είχε συντεθεί και ακριβώς τα μεσάνυχτα έσβησε, σηματοδοτώντας την οριστική λήξη των Αγώνων του Λονδίνου.

    [04] Θέα από το βαγόνι προς Διακοπτό, Καλάβρυτα, Πήλιο, Αρχαία Ολυμπία

    Τις τρεις τουριστικές γραμμές τρένων που λειτουργούν με επιτυχία, υπενθυμίζει στους εκδρομείς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αφορμή την κορύφωση των διακοπών του Αυγούστου.

    Πρόκειται για το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, τη μοναδική γραμμή του οδοντωτού στα Καλάβρυτα και το δρομολόγιο Κατάκολο-Ολυμπία, τα οποία κερδίζουν κάθε χρόνο τον θαυμασμό από ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν το τρένο για την περιήγησή τους στα αξιοθέατα της Ελλάδας.

    Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας, που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή των 22 χλμ. που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ./ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ./ώρα στο οδοντωτό κομμάτι. Στη διαδρομή πραγματοποιείται ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Σπήλαιο.

    Οι ώρες αναχώρησης από Καλάβρυτα είναι 09.57/ 12.27/ 14.30/ 15.50/ 17.08 και από Διακοπτό 08.45/ 11.15/ 12.33/ 14.32/ 15.52. Το εισιτήριο κοστίζει 19,00 ευρώ και 9,50 ευρώ το παιδικό για μετάβαση με επιστροφή, ενώ για απλή μετάβαση 9,50 ευρώ και 4,80 ευρώ, αντίστοιχα.

    Το τρενάκι του Πηλίου σφυρίζει δίνοντας το σύνθημα μιας αξέχαστης διαδρομής. Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκ.) φιλοξενεί τα τέσσερα βαγόνια του «μουτζούρη» -όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η μοναδική στάση του τρένου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα (και στις δύο κατευθύνσεις), για να συνεχίσει "ξεφυσώντας" και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χλμ. και χρόνου 90 λεπτών.

    Το τρένο αναχωρεί στις 10:00 από τα Άνω Λεχώνια και στις 15:00 από τις Μηλιές. Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ και 10 ευρώ το παιδικό για μετάβαση με επιστροφή, ενώ για απλή μετάβαση 10 ευρώ και 6 ευρώ, αντίστοιχα.

    Το τρενάκι διατίθεται για ενοικίαση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

    Πληροφορίες για έκδοση εισιτηρίων, δρομολόγια και ενοικίαση του τρένου του Πηλίου, στο Γραφείο Ταξιδιών Βόλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τηλ./Fax 2421039723.

    Από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία, η διαδρομή με το τρένο διαρκεί 45 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 10 ευρώ με επιστροφή για ενιαίο εισιτήριο εκδρομής. Πρόκειται για μια πραγματική εκδρομή, ένα δρομολόγιο που απαντάει στην αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τρένο για κάθε τους προορισμό.

    Δρομολόγια της γραμμής: Πύργος- Ολυμπία 06:45, 12:35, Ολυμπία- Κατάκολο 07:20, Κατάκολο- Ολυμπία 09:00, Ολυμπία- Πύργος 09:57, 13:08.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 August 2012 - 6:30:42 UTC