Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφόνησαν Ιρακινό στο κέντρο της Αθήνας
  • [02] Υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς, αύριο στη Ρόδο
  • [03] Η Ιταλία δεν θα προσφύγει στον ESM, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
  • [04] Άνδρας πυροβόλησε εναντίον γειτονικού της οικίας του, τεμένους στις ΗΠΑ
  • [05] Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με ιαπωνικό πετρελαιοφόρο στα στενά του Χορμούζ

  • [01] Δολοφόνησαν Ιρακινό στο κέντρο της Αθήνας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα, στην οδό Αναξαγόρα 17 στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν νεαρό αλλοδαπό, υπήκοο Ιράκ.

    Ο τραυματίας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέληξε.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι 5 άτομα, που επέβαιναν σε 4 μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

    Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του ΠολίτηΝ. Δένδιας δήλωσε σχετικά:

    «Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

    [02] Υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς, αύριο στη Ρόδο

    Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓενικήΓραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για αύριο Δευτέρα 13 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφερειακή ΕνότηταΡόδου.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τουςοργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης της παραπάνω περιοχής, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [03] Η Ιταλία δεν θα προσφύγει στον ESM, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών

    «Το ευρώ αποτελεί οριστική κατάκτηση. Μια κατάκτηση οικονομική αλλά και πολιτισμού. Δεν πρόκειται ναγυρίσουμε πίσω», δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Βιτόριο Γκρίλι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

    ΟΓκρίλι « θεωρεί ότι δενυπάρχει ένα ιδιαίτερο ιταλικό πρόβλημα. Και αν υπάρχει, τους μήνες αυτούς, περιορίσθηκε σημαντικά, χάρη στην δράση της κυβέρνησης Μόντι».

    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, επιβεβαιώνει, επίσης, ότι «η χώρα του δεν θα βρεθεί αναγκασμένη να προσφύγει στον λεγόμενο μηχανισμό διάσωσης κατά των σπρεντ, από την στιγμή που όταν αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως τα μέσα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα μπορέσουν να μειωθούν σημαντικά οι πιέσεις επί των διαφορών απόδοσης των ομολόγων του δημοσίου».

    «Το μόνο που μας χρειάζεται, είναι λίγη ηρεμία από μέρους των αγορών, ώστε να συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη και να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους στην χώρα μας. Με άλλα λόγια, μας χρειάζεται η εξομάλυνση της όλης κατάστασης της αγοράς, που να επιτρέψει ένα ομαλό ανακύκλωση των ομολόγων του δημόσιου χρέους μας που λήγουν, αυτό είναι όλο», συμπληρώνει ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

    [04] Άνδρας πυροβόλησε εναντίον γειτονικού της οικίας του, τεμένους στις ΗΠΑ

    Άγνωστος πυροβόλησε εναντίον τεμένους στην πόλη Μόρτον Γκρόουβ της πολιτείας του Ιλινόις, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο στο Σικάγο του Συμβουλίου Αμερικανό-ισλαμικών Σχέσεων.

    "Ένας τοίχος του τεμένους υπέστη ζημιές και οι σφαίρες πέρασαν λίγα εκατοστά πάνω από το κεφάλι του φρουρού", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του συμβουλίου, το οποίο εκφράζει την ανησυχία τους για την "άσχημη αυτή κατάσταση".

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, σύμφωνα πάντα με το συμβούλιο, δράστης της επίθεσης είναι ένας γείτονας, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό διαμαρτύρεται για την παρουσία του τεμένους κοντά στο σπίτι του.

    [05] Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με ιαπωνικό πετρελαιοφόρο στα στενά του Χορμούζ

    Αμερικανικό αντιτορπιλικό συγκρούστηκε με ιαπωνικό πετρελαιοφόρο κοντά στα στενά του Χορμούζ ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, με έδρα το Μπαχρέιν, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν θύματα.

    Το ατύχημα σημειώθηκε το πρωί ανάμεσα στο USS Porter που συμμετέχει σε επιχειρήσεις για την θαλάσσια ασφάλεια και το ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο, προστίθεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 August 2012 - 12:30:35 UTC