Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουρανούπολη λόγω της πυρκαγιάς
  • [02] Για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός
  • [03] Δωρεάν και πάλι η είσοδος στα μουσεία για τους εκπαιδευτικούς
  • [04] Ελεύθερη και μειωμένη είσοδος σε Μουσεία
  • [05] Ο Άσαντ διόρισε νέο πρωθυπουργό στην Συρία, τον Ουάελ αλ Χάλκι

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουρανούπολη λόγω της πυρκαγιάς

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την τοπική κοινότητα Ουρανούπολης, κατόπιν αιτήματος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στο Άγιο Όρος.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις τρεις χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή στη θέση Μονοξυλίτης του Αγίου Όρους και κατά τη διάρκεια της νύχτας επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό.

    Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει στηΘεσσαλονίκη το Συντονιστικό Περιφερειακό Κέντρο της Πυροσβεστικής για να αποφασίσει εάν χρειάζεται η περαιτέρω κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων.

    Ήδη, στην Ουρανούπολη έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

    Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη που σπεύδουν στο σημείο της φωτιάς, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή των Δήμων του νομού Χαλκιδικής, αλλά και των Δήμων των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

    Εν τω μεταξύ,συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του ελέγχου και της κατάσβεσης.

    Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να την ελέγξουν.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον την προεδρία του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, για τον συντονισμό της κατάσβεσης, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρυχτεί η περιοχή.

    [02] Για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

    Το θέμα της λαθρομετανάστευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

    Εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και την αντιμετώπιση του φαινομένου στο κέντρο της Αθήνας.

    "Μετά την ενημέρωση πήρα τις εντολές του για το πως θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα", συμπλήρωσε ο υπουργός.

    [03] Δωρεάν και πάλι η είσοδος στα μουσεία για τους εκπαιδευτικούς

    Ελεύθερη είναι και πάλι η είσοδος για τους εκπαιδευτικούς στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, έπειτα από απόφαση που έλαβε ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας ανταποκρινόμενος στο «δίκαιο αίτημα» της εκπαιδευτικής κοινότητας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

    Η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού - Πολιτισμού, που είχε ληφθεί παραμονές των εκλογών της 17ης Ιουνίου, να καταργηθεί η ελεύθερη είσοδος για τους εκπαιδευτικούς σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έκαναν λόγο για «αποκαλυπτικό δείγμα απαξίωσης του ρόλου των εκπαιδευτικών».

    Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της ελεύθερης εισόδου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δηλαδή από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

    [04] Ελεύθερη και μειωμένη είσοδος σε Μουσεία

    [05] Ο Άσαντ διόρισε νέο πρωθυπουργό στην Συρία, τον Ουάελ αλ Χάλκι

    Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διόρισε τον ως σήμερα υπουργό Υγείας Ουάελ αλ Χάλκι στη θέση του πρωθυπουργού μετά την αποσκίρτηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα του Ριγιάντ Χιτζάμπ.

    Ο Χάλκι, που γεννήθηκε το 1964 και κατάγεται από τη νότια επαρχία Ντεράα απ' όπου ξεκίνησε η εξέγερση κατά του Άσαντ, θα αντικαταστήσει τον Όμαρ Γαλαουάντζι ο οποίος είχε οριστεί προσωρινός πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την αποσκίρτηση του Χιτζάμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 August 2012 - 14:30:47 UTC