Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Σεπτέμβριο οι προτάσεις της Κομισιόν για την τραπεζική εποπτεία
  • [02] Μπ. Ομπάμα: "Ο Ρόμνεϊ είναι σαν τον Ρομπέν των Δασών από την ανάποδη"
  • [03] Οι μεγάλοι σεισμοί δε συνδέονται σαν "ντόμινο"
  • [04] Στη μάχη του μεταλλίου ο Β. Τσολακίδης
  • [05] Συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Σε εξέλιξη η φωτιά σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ολύμπου
  • [07] Κύπρος: Μείωση υποκαταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας
  • [08] Φιλιππίνες: 53 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές
  • [09] Στις 17 Αυγούστου τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης "Μύρτις" στους Δελφούς
  • [10] Ηφαίστειο στη Νέα Ζηλανδία εξερράγη για πρώτη φορά από το 1897
  • [11] Τα "βαράκια" μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη στους άνδρες

  • [01] Τον Σεπτέμβριο οι προτάσεις της Κομισιόν για την τραπεζική εποπτεία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει τις προτάσεις της για τη θεσμοθέτηση ενός φορέα τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη, με έναρξη λειτουργίας, πιθανώς, το επόμενο έτος, ανέφερε πηγή των Βρυξελλών η οποία σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο είναι σε γνώση των σχετικών συζητήσεων.

    "Πρέπει να αναμείνουμε την αποσαφήνιση της δομής που θα λάβει αυτός ο φορέας", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Η δημιουργία μιας αρχής για την εποπτεία του τραπεζικού τομέα αποφασίστηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής, στα τέλη Ιουνίου. Αποτελεί προϋπόθεση για τον απευθείας δανεισμό των τραπεζικών ιδρυμάτων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕSΜ), εξέλιξη που θα σημάνει ότι δεν θα βαρύνεται πλέον το χρέος των κρατών μελών της ευρωζώνης σε περιπτώσεις τραπεζικών διασώσεων.

    [02] Μπ. Ομπάμα: "Ο Ρόμνεϊ είναι σαν τον Ρομπέν των Δασών από την ανάποδη"

    Προσθέτοντας μια νέα γραμμή επίθεσης στο οπλοστάσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, χλεύασε το προτεινόμενο από τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Μίτ Ρόμνεϊ, φορολογικό σχέδιο κάνοντας παράφραση της ιστορίας του Ρομπέν των Δασών.

    «Είναι σαν τον Ρομπέν των Δασών από την ανάποδη. Είναι ο Ρόμνεϊ Χούντ», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα και τα γέλια από το πλήθος των περίπου 500 ατόμων, που ο καθένας πλήρωσε 500 δολάρια για να παρακολουθήσουν την προεκλογική εκδήλωση σε αίθουσα χορού ξενοδοχείου στο Κονέκτικατ.

    Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον προεδρικό συνυποψήφιό του, ότι ουσιαστικά με τις τοποθετήσεις του ενισχύει τους πλούσιους σε βάρος των φτωχών.

    [03] Οι μεγάλοι σεισμοί δε συνδέονται σαν "ντόμινο"

    Κατά τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί στη Γη μία σειρά πολύ μεγάλων και καταστροφικών σεισμών (Σουμάτρα 2004, Αϊτή 2010, Χιλή 2010, Ιαπωνία 2011), που αποδόθηκαν από μερικούς επιστήμονες σε πιθανή «επικοινωνία» μεταξύ τους, παρά τις μεγάλες αποστάσεις, με βάση τη «θεωρία του ντόμινο».

    Όμως μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να καταρρίψει αυτή τη θεωρία περί πυροδότησης διαδοχικών απομακρυσμένων μεγάλων σεισμών, καταλήγοντας -όπως και άλλες σχετικές μελέτες στο παρελθόν- στο συμπέρασμα ότι τα καταστροφικά γεωλογικά συμβάντα είναι τυχαία και δεν είναι δυνατό να αλληλοεπηρεαστούν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις.

    Σεισμολόγοιτης Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, κατέγραψαν τη χρονική απόσταση που έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στους μεγαλύτερους σεισμούς (ισχύος άνω των 8,3 Ρίχτερ) κατά τα τελευταία 100 χρόνια και τη συνέκριναν με μία προσομοιωμένη χρονική σειρά τυχαίων σεισμών. Τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μεγάλοι σεισμοί λαμβάνουν χώρα με τυχαίο χρονισμό και δεν φαίνεται καθόλου να αλληλοσυσχετίζονται.

    [04] Στη μάχη του μεταλλίου ο Β. Τσολακίδης

    Με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ο Βασίλης Τσολακίδης αγωνίζεται σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδας στον τελικό του δίζυγου, κατά την 11η ημέρα των Ολυμπιακών του Λονδίνου.

    Τρεις Έλληνες αθλητές μετέχουν στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους στο στίβο. Πρόκειται για τους Κώστας Δουβαλίδη (110μ εμπόδια), Σάββα Λίκα (ακόντιο), Λυκούργο Τσάκωνα (200μ).

    Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης μετέχει στις 15:00 στον αγώνα μεταλλίων στην ιστιοπλοϊα με σκάφη τύπου RS-X.

    Τέλος, ελληνική συμμετοχή υπάρχει και στην ποδηλασία πίστας, συγκεκριμένα στο κέιριν ανδρών, ΄που αγωνίζεται ο Χρήστος Βολικάκης.

    Από εκεί και πέρα, οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίζονται στις 5μ.μ. στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης, μεταφέροντας τη βαθμολογία τους από το χθεσινό τεχνικό πρόγραμμα.

    [05] Συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζει το πρωί η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της πολιτικής και οργανωτικής ανασύστασης της παράταξης.

    Ταυτόχρονα, θα συμπληρωθεί το μεταβατικό οργανωτικό σχήμα με τη συγκρότηση των τομέων, τον ορισμό των υπευθύνων σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, τον αναπροσανατολισμό του ΙΣΤΑΜΕ και τις επαφές με κόμματα.

    [06] Σε εξέλιξη η φωτιά σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ολύμπου

    Τέσσερα με πέντε στρέμματα πευκοδάσος έχει κάψει μέχρι στιγμής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το απόγευμα, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ολύμπου, δυτικά του Λαιμού, και βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά μαίνεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1500 μέτρα, κάτω από την Κόψη Μπαρμπαλά.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκε» από τη Θεσσαλονίκη πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρεί στο ενεργό μέτωπο της φωτιάς.

    [07] Κύπρος: Μείωση υποκαταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας

    Μειώνονται κατά 65, έως το τέλος του 2012, τα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας σε Κύπρο και Ελλάδα, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και την αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου, από τα συνολικά 290, που λειτουργούν σήμερα, τα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας αναμένεται να περιοριστούν στα 225.

    Στην Ελλάδα θα διατηρηθούν σε λειτουργία 45 υποκαταστήματα, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

    [08] Φιλιππίνες: 53 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

    Οι βροχές που προκαλούν οι μουσώνες πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τις Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να έχει πλημμυρίσει η πρωτεύουσα Μανίλα, να παραλύσουν οι συγκοινωνίες, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία, ενώ 53 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό.

    Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κυρίως στις φτωχές περιοχές της Μανίλα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [09] Στις 17 Αυγούστου τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης "Μύρτις" στους Δελφούς

    Μια εικαστική "πινελιά" στην ήδη υπάρχουσα έκθεση "Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν", που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, αποτελεί η συγκέντρωση και παρουσίαση 48 και πλέον έργων από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.

    Πρόκειται για έργα που δώρισαν οι δημιουργοί τους, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιστημονική έρευνα του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη -ο οποίος ανάπλασε το γνωστό πλέον πρόσωπο της 11χρονης- καθώς και τη μάχη κατά της παιδικής θνησιμότητας.

    [10] Ηφαίστειο στη Νέα Ζηλανδία εξερράγη για πρώτη φορά από το 1897

    Ένα ηφαίστειο στη Νέα Ζηλανδία εξερράγη για πρώτη φορά από το 1897, εκτοξεύοντας κόκκινους βράχους και εξαπλώνοντας ένα νέφος στάχτης πάνω από μεγάλο μέρος του Βόρειου Νησιού.

    Ορισμένοι από τους κατοίκους της περιοχής εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο του νησιού που συνδέει την πρωτεύουσα Ουέλινγκτον με τη μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, λόγω της κακής ορατότητας. Οι αρχές συμβούλευσαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [11] Τα "βαράκια" μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη στους άνδρες

    Οι άνδρες που κάνουν «βαράκια», απομακρύνουν τον κίνδυνο να πάθουν διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα αμερικανο-δανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι η τακτική άσκηση με βάρη μειώνει κατά περίπου ένα τρίτο την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Είναι η πρώτη φορά που μία έρευνα αναδεικνύει τον ρόλο της εξάσκησης με βαράκια για την προστασία από τον διαβήτη, καθώς μέχρι τώρα οι μελέτες είχαν εστιάσει στα σχετικά οφέλη της αεροβικής άσκησης, όπως το τρέξιμο ή το γρήγορο περπάτημα.

    Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Άντερς Γκρόντβεντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν πάνω από 32.000 άνδρες για μία περίοδο 18 ετών, στη διάρκεια της οποίας σχεδόν οι 2.300 ανέπτυξαν διαβήτη τύπου 2.

    Η μελέτη έδειξε ότι η άσκηση με βαράκια για τουλάχιστον 30 λεπτά τη μέρα, πέντε φορές την εβδομάδα (δηλαδή συνολικά 150 λεπτά), μειώνει κατά 34% κατά μέσον όρο τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 August 2012 - 8:30:39 UTC