Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι μάχες στο Χαλέπι
  • [02] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Σιμόν Πέρες για τριήμερη επίσημη επίσκεψη
  • [03] Σύλληψη δυο ημεδαπών για απόπειρα ανθρωποκτονίας

  • [01] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι μάχες στο Χαλέπι

    Ο συριακός στρατός βομβάρδιζε σήμερα το πρωί τη συνοικία Σαλαχεντίν, βασικό προπύργιο των εξεγερμένων στο Χαλέπι, την ώρα που συγκρούσεις σημειώνονταν σε πολλές άλλες συνοικίες της πόλης μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Χθες Σάββατο η συνοικία Σαλαχεντίν ήταν στόχος των πιο σφοδρών βομβαρδισμών από την αρχή των συγκρούσεων στο Χαλέπι στις 20 Ιουλίου, επεσήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο.

    Τουλάχιστον 205 άνθρωποι, εκ των οποίων 115 πολίτες, 38 αντάρτες και 52 στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια, χθες Σάββατο, σε όλη τη Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

    Στο μεταξύ η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε σήμερα τον τακτικό στρατό ότι βομβαρδίζει δημόσια κτίρια που είναι μέρος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Χαλεπιού.

    Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο επανέλαβε την έκκλησή του υπέρ των 800 οικογενειών που πολιορκούνται από τον στρατό στην παλιά πόλη της Χομς, στην κεντρική Συρία, εδώ και 60 ημέρες.

    Στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο καλεί «τη διεθνή κοινότητα και τις γειτονικές χώρες να αναλάβουν σοβαρή δράση απέναντι στην απειλή που αποτελεί για την ύπαρξη της Συρίας, την ειρήνη και τη διεθνή σταθερότητα το καθεστώς» του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    [02] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Σιμόν Πέρες για τριήμερη επίσημη επίσκεψη

    Αύριο το πρωί φθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Κάρολου Παπούλια.

    Κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας ο κ. Πέρες θα έχει τις δύο πρώτες μέρες συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική εξουσία ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί με τον κ. Παπούλια στην Υδρα και την Πέμπτη το πρωί θα αναχωρήσει για το Ισραήλ.

    [03] Σύλληψη δυο ημεδαπών για απόπειρα ανθρωποκτονίας

    Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο 31χρονοι ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση νόμου περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία.

    Στον Εύοσμο κοντά στη περιφερειακή οδό, ο ένας εκ των συλληφθέντων έπειτα από λογομαχία με 16χρονο ημεδαπό πυροβόλησε με πιστόλι, τραυματίζοντάς τον στο δεξί χέρι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με τον έτερο 31χρονο, που τον περίμενε σε αυτοκίνητο.

    Έπειτα από αναζητήσεις δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στον οικισμό Αγίας Σοφίας στα Διαβατά οι δύο 31χρονοι, ενώ στο σημείο της σύλληψής τους, εντοπίστηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο.

    Ο 16χρονος, μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 August 2012 - 8:30:36 UTC