Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H «ιέρεια» του μπελ κάντο Μονσερά Καμπαγιέ επιστρέφει στην Αθήνα
  • [02] Συρία: Εξεγερμένοι επιτέθηκαν στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στο Χαλέπι
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά- Γκάιτνερ
  • [04] Επίθεση από κυβερνοπειρατές δέχθηκε η ιστοσελίδα του πρακτορείου Ρόιτερς
  • [05] Το Facebook αποκάλυψε ότι έχει τουλάχιστον 83 εκατ. χρήστες που δεν είναι πραγματικοί
  • [06] Επαναστατικό σπρέι κυττάρων, θεραπεύει χρόνιες πληγές στα πόδια

  • [01] H «ιέρεια» του μπελ κάντο Μονσερά Καμπαγιέ επιστρέφει στην Αθήνα

    H μεγάλη Καταλανή σοπράνο και «ιέρεια» του μπελ κάντο, Μονσερά Καμπαγιέ επιστρέφει στην Αθήνα. Στις 17 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο θα υποκλιθεί για μια ακόμα φορά σε ένα ζωντανό μύθο της όπερας που μεγαλουργεί για περισσότερο από μισό αιώνα. Σε μια μοναδική συναυλία-αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της- η οποία ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '50 από τη Βαρκελώνη- θα τη συνοδεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Χοσέ Κολάδο.

    Στο πρόγραμμα που επιφυλάσσει η Καμπαγιέ για το αθηναϊκό κοινό αναμένεται να ακολουθήσει το χρονικό της πλούσιας καριέρας της. Από έργα του Πουτσίνι και του Μότσαρτ που ερμήνευσε κατά τη νεότητά της- τότε σε συνεργασία με την όπερα της Βρέμης-, αποσπάσματα από τη «Λουκρητία Βοργία» αλλά και τις όπερες «Αϊντα», «Νόρμα», «Τόσκα», «Οθέλλος», «Μαντάμ Μπατερφλάι», κλασσικά αριστουργήματα με τα οποία η Καμπαγιέ συνέδεσε την πορεία της και σηματοδότησε συνεργασίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης.

    [02] Συρία: Εξεγερμένοι επιτέθηκαν στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στο Χαλέπι

    Οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν σήμερα εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζεται η συριακή κρατική τηλεόραση στο Χαλέπι, ενώ στην περιφέρεια της Δαμασκού μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού και των ένοπλων ανταρτών, όπως αναφέρουν το πρακτορείο SANA και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Σφοδρές μάχες μαίνονται επίσης στις συνοικίες Σαλαχεντίν και Σάιφ αλ Ντάουλα στο δυτικό Χαλέπι, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων που ισχυρίζονται ότι ελέγχουν τη μισή πόλη.

    Στο Τάνταμουν, συνοικία της νότιας Δαμασκού όπου έχουν οχυρωθεί πολλοί αντάρτες, ο στρατός εξαπέλυσε «τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό μέχρι στιγμής», επεσήμανε το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι μάχες σημειώθηκαν και στη συνοικία Τζόμπαρ.

    Το πρακτορείο SANA επιβεβαίωσε τις συγκρούσεις στο Τάνταμουν σημειώνοντας ότι «ο στρατός εκδίωξε τους τρομοκράτες. Σκότωσε και συνέλαβε πολλούς από αυτούς, ενώ κατέσχεσε και όπλα».

    Εξάλλου, 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σήμερα στη Συρία, ένας στη Λαττάκεια, έξι στη Ντέιρ αλ Ζορ και έξι στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Χθες Παρασκευή, περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά- Γκάιτνερ

    Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες Παρασκευή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τις «προσπάθειες» της Αθήνας να διασφαλίσει την επιστροφή της Ελλάδας «στην οικονομική σταθερότητα», όπως αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

    «Ο υπουργός Γκάιτνερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Σαμαρά στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στις συνεχιζόμενες προσπάθειες μεταρρυθμίσεων που γίνονται προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα» της Ελλάδας, πρόσθετε η ανακοίνωση.

    [04] Επίθεση από κυβερνοπειρατές δέχθηκε η ιστοσελίδα του πρακτορείου Ρόιτερς

    Κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν τον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και ανέβασαν «κατασκευασμένες» ειδήσεις, μεταξύ αυτών και μια υποτιθέμενη συνέντευξη του επικεφαλής των σύρων εξεγερμένων, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το πρακτορείο.

    Ένα τηλεγράφημα επικαλούταν συγκεκριμένα τον διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Ριάντ αλ Ασάαντ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι οι εξεγερμένοι αποσύρονται από το Χαλέπι έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

    Το Ρόιτερς υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πήρε συνέντευξη από τον αλ Ασάαντ και την κατέβασε από τον ιστότοπό του. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός διέψευσε επίσης τις πληροφορίες αυτές και κατηγόρησε το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

    Η Thomson Reuters σημείωσε ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ανεστάλη η λειτουργία των ιστολογίων στον ιστότοπο.

    [05] Το Facebook αποκάλυψε ότι έχει τουλάχιστον 83 εκατ. χρήστες που δεν είναι πραγματικοί

    Το 8,7% των χρηστών του Facebook, δηλαδή 83,09 εκατομμύρια σε σύνολο περίπου 955 εκατ., δεν είναι πραγματικοί, όπως παραδέχεται το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο.

    Οι μη αυθεντικοί χρήστες ανήκουν σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: Το 4,8% είναι διπλά προφίλ του ίδιου προσώπου, το 2,4% αφορά λογαριασμούς που έχουν δημιουργήσει διάφοροι χρήστες για μία εταιρία, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό ή το?αγαπημένο κατοικίδιο ζωάκι τους, ενώ το 1,5% είναι χρήστες που θεωρούνται «ανεπιθύμητοι» και συνήθως έχουν δημιουργήσει κάποιο προφίλ μόνο και μόνο για να στέλνουν μηνύματα «spam» ή άλλο περιεχόμενο.

    [06] Επαναστατικό σπρέι κυττάρων, θεραπεύει χρόνιες πληγές στα πόδια

    Αμερικανοί και Καναδοί ερευνητές δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό σπρέι που ψεκάζει πάνω στις πληγές του δέρματος ένα στρώμα δερματικών κυττάρων και πρωτεϊνών, βοηθώντας έτσι στην επούλωση των τραυμάτων, χωρίς να χρειάζεται μεταμόσχευση δέρματος από άλλο σημείο του σώματος.

    Το σπρέι δοκιμάστηκε σε 228 άτομα με χρόνια έλκη στα πόδια τους, που διαρκούσαν πολλούς μήνες. Λαμβάνοντας το σπρέι κάθε δύο εβδομάδες, οι ασθενείς εμφάνισαν σημαντική βελτίωση. Η μείωση των πληγών άρχισε σχεδόν αμέσως. Το 70% των ασθενών θεραπεύτηκε μέσα σε τρεις μήνες έναντι του 47% των ατόμων που έκαναν εικονική θεραπεία τύπου «πλασέμπο».

    Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρίας Healthpoint Biotherapeutics, με επικεφαλής τον δρα Χέρμπερτ Σλέιντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Lancet", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC, αναφέρουν ότι το σπρέι καταφέρνει να φέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα στις δύσκολες πληγές που είναι επώδυνες και αργούν να κλείσουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 August 2012 - 8:30:36 UTC