Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ιδιωτική εταιρεία η ασφάλεια της Βουλής
  • [02] Εφορίες, υπηρεσίες Υγείας και Πολεοδομίες τα πρωτεία στη διαφθορά και το 2011
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τη σκανδαλώδη συγχώνευση της ΑΤΕ
  • [04] Έλληνας πήρε μετάλλιο για τη Γερμανία

  • [01] Σε ιδιωτική εταιρεία η ασφάλεια της Βουλής

    Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης αναμένεται να αναλάβει την εσωτερική ασφάλεια της Βουλής, ενώ δραστικά περιορίζεται ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθενται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και φρούρηση πολιτικών και άλλων δημοσίων προσώπων.

    Σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Νικόλαου Δένδια, και σχετικό πόρισμα Ειδικής Επιτροπής της ΕΛΑΣ, θα αποδεσμευθούν 1.500 αστυνομικοί, 100 οχήματα και 60 μοτοσικλέτες και θα διατεθούν για τη δημόσια ασφάλεια.

    Οι αλλαγές θα γίνουν με προεδρικό διάταγμα και στο εξής η ασφάλεια και φρούρηση των δημόσιων προσώπων δεν θα γίνεται υποχρεωτικά και με προκαθορισμένο αριθμό αστυνομικών, αλλά προαιρετικά και με εισήγηση ειδικής επιτροπής. Υποχρεωτική θα είναι η φρούρηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

    Έως σήμερα, ο νόμος όριζε αριθμό αστυνομικών που υπηρετούσαν υποχρεωτικά στην ασφάλεια πολιτικών και άλλων προσώπων, ανεξάρτητα από το εάν το πολιτικό πρόσωπο επιθυμούσε ή όχι τη φρούρηση.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ,περιορίζονται κατά 25 οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού και κατά 20 οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Εφορίες, υπηρεσίες Υγείας και Πολεοδομίες τα πρωτεία στη διαφθορά και το 2011

    Υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης, υπηρεσίες υγείας και πολεοδομίες κατέχουν τα «σκήπτρα» της διαφθοράς στη χώρα, ακολουθούμενες από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις υπηρεσίες διαχείρισης περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011 που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Όπως καταγράφεται στην έκθεση, μεταξύ των 1.403 υποθέσεων που εξετάστηκαν από το Γενικό Επιθεωρητή, πέρσι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η οικονομική διαχείριση αποτέλεσε το βασικό περιεχόμενο των περισσοτέρων (44%), ακολουθούμενη από υποθέσεις που αφορούν πολεοδομικά (9%) και περιβαλλοντικά (3,5%) ζητήματα, υπηρεσίες υγείας (11,9%) και ασφαλιστικά ταμεία (6,1%).

    Η μεταφορά πολλών αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε ως συνέπεια η πλειονότητα των υποθέσεων που εξετάσθηκαν (33,1%) να αφορά δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, το 24,2% δημόσιες υπηρεσίες, το 9,3% εποπτευόμενους ιδιωτικούς φορείς και το 7,8% περιφέρειες.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τη σκανδαλώδη συγχώνευση της ΑΤΕ

    Η συγχώνευση της ΑΤΕ με την τράπεζα Πειραιώς, είναι προσωρινή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα την ακυρώσει, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, προειδοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πόλη της Κατερίνης.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει αυτή τη σκανδαλώδη εκποίηση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΕ στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο», επισήμανε ο κ. Τσίπρας ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Χαρακτήρισε την ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ και τους άλλους στρατηγικής σημασίας δημόσιους οργανισμούς, «θεσμούς στήριξης της ευημερίας του ελληνικού λαού», ενώ ειδικά για την ΑΤΕ προειδοποίησε ότι «θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις", όλοι όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία συγχώνευσης.

    [04] Έλληνας πήρε μετάλλιο για τη Γερμανία

    Οι Γερμανοί, όχι μόνο κουνούσαν πονηρά το δάκτυλο δείχνοντας τον Σιδέρη Τασιάδη, αλλά δεν έκρυβαν καν ότι αυτός ο αθλητής θα φθάσει ψηλά. Σε ηλικία μόλις 22 ετών (γεννημένος στις 7 Μαϊου 1990) κατάφερε να ανεβεί στο 2ο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο Κανόε Σλάλομ, τα στιγμή που εμείς στη χώρα μας αναζητούμε ακόμη τον αθλητή ή την αθλήτρια που θα καταφέρει να μπει σ' έναν τελικό.

    Ο Τασιάδης αντιμετώπισε με τόλμη μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος σε μια δύσκολη πίστα όπως αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο, δείχνοντας τη στόφα ενός μεγάλου αθλητή.

    Γεννήθηκε στο χωριό Κόμαρα κοντά στην Ορεστιάδα και σε ηλικία 10 ετών η οικογένειά του μετανάστευσε στη Γερμανία από τον ακριτικό Έβρο. Από τότε διαμένει μόνιμα στην πόλη 'Αουγκσμπουργκ, όπου και προπονείται. Ανήκει στο σύλλογο «Kanu Schwaben» και γυμνάζεται υπό την επίβλεψη του Κλάους Γκέμπχαρντ και του Γιούργκεν Κόλλερ. Του αρέσει η μουσική, το σνόουμπορντ και το μπάσκετ, ενώ μιλά τρεις γλώσσες, ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 July 2012 - 18:30:35 UTC