Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάργηση του νόμου και έναρξη διαλόγου για την Παιδεία, προτείνει ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Αισιοδοξία Σταϊκούρα ότι θα βρεθεί λύση με τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου
  • [03] Τη συνδρομή των πολιτών για την εξιχνίαση της υπόθεσης τραυματισμού της 15χρονης στην Πάρο, ζητεί η ΕΛΑΣ
  • [04] Ιταλία: Νέο ρεκόρ ανεργίας τον Ιούνιο
  • [05] Εκκενώθηκε το κέντρο του Όσλο μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ
  • [06] Στον Γ` γύρο προκρίθηκε ο Παγδατής

  • [01] Κατάργηση του νόμου και έναρξη διαλόγου για την Παιδεία, προτείνει ο Αλ. Τσίπρας

    Την κατάργηση του νόμου 4009 για την Παιδεία (γνωστότερο και ως νόμο Διαμαντοπούλου) και την έναρξη ενός διαλόγου που θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2013, με τη συμμετοχή τής ακαδημαϊκής κοινότητας, για έναν νέο καταστατικό χάρτη στην Παιδεία, πρότεινε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενώ εκφράζοντας την ανησυχία του για το κύμα μετανάστευσης πανεπιστημιακών, έκανε λόγο για «πνευματική γενοκτονία».

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι την περίοδο του διαλόγου θα υπάρξει ένα συμφωνημένο μεταβατικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αποκατασταθεί η φοιτητική μέριμνα, οι δημοκρατικοί κανόνες και η λειτουργία των ΑΕΙ, ενώ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στις τροπολογίες του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου λέγοντας ότι επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι, κάτι που δεν γίνεται δεκτό.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των τελευταίων κυβερνήσεων και της σημερινής κι απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν αυτό τον ρεβανσισμό εναντίον του δημοσίου πανεπιστημίου, το οποίο, όπως είπε, είναι σε κατάσταση, λίγο πριν την διάλυσή του. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη, με βάση και την πρότασή του για διάλογο, ότι τον Σεπτέμβριο το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό και να λειτουργήσει, ο,τιδήποτε και αν συμβεί στη χώρα στον τομέα της οικονομίας.

    [02] Αισιοδοξία Σταϊκούρα ότι θα βρεθεί λύση με τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου

    Σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οποίος, όπως εξήγησε, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, υπάρχει εκκρεμότητα με την καταβολή της προβλεπόμενης από τη δανειακή σύμβαση δόσης, για την οποία, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει διαβεβαίωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «θα βρεθεί λύση».

    Ο κ. Σταϊκούρας, αναλύοντας την οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ώστε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να είναι όσο το δυνατό κοινωνικά δικαιότερο».

    «Αυτό που μας απασχολεί, συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχουμε βρει που συνίσταται σε «ένα πρόγραμμα εκτός στόχων, ύφεση πολύ βαθύτερη από τις εκτιμήσεις, σχεδόν διπλάσια η ανεργία και πάνω από 54% στα νέα παιδιά».

    Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι ισχύει η δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι και υποστήριξε ότι επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί ένα πακέτο που θα φέρει ανάταση και ανάπτυξη.

    [03] Τη συνδρομή των πολιτών για την εξιχνίαση της υπόθεσης τραυματισμού της 15χρονης στην Πάρο, ζητεί η ΕΛΑΣ

    Τη συνεργασία των πολιτών για την εξιχνίαση της σοβαρής υπόθεσης τραυματισμού της 15χρονης στην Πάρο, ζητεί η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

    Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι δέχτηκε επίθεση από άγνωστο άτομο, στην περιοχή «Χρυσή Ακτή» ή «Τσερδάκια», της Πάρου, ενώ έκανε διακοπές με τη μητέρα και την αδελφή της. Η 15χρονη, ενώ βρίσκονταν στην παραλία το απόγευμα της Κυριακής, 22 Ιουλίου, είπε στη μητέρα της ότι πήγαινε μία βόλτα, αλλά δεν επέστρεψε.

    Λίγο αργότερα βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένη πίσω από βράχια και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Αττικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται ακόμα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

    [04] Ιταλία: Νέο ρεκόρ ανεργίας τον Ιούνιο

    Η ανεργία στην Ιταλία αυξήθηκε στο 10,8% του ενεργού πληθυσμού τον Ιούνιο, από 10,6% τον Μάιο, ποσοστό το οποίο αποτελεί ρεκόρ, με 2,8 εκατ. ανθρώπους να τίθενται εκτός της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς από την εθνική στατιστική υπηρεσία Istat.

    Η ανεργία στη χώρα αυξήθηκε κατά 37,5% ?ή κατά 761.000 ανθρώπους? σε ετήσια βάση.

    Η αναλογία όσων δεν διαθέτουν απασχόληση στο ηλικιακό φάσμα 15-24 ετών μειώθηκε πάντως μία μονάδα από τον προηγούμενο μήνα στο 34,3%, ποσοστό που πάντως μεταφράζεται σε πάνω από 600.000 νέους.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Εκκενώθηκε το κέντρο του Όσλο μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    Οι αρχές της Νορβηγίας διέταξαν την εκκένωση του κέντρου του Όσλο γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αφού εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο κάτω από ένα όχημα κοντά στην πρεσβεία. Η αστυνομία έχει αποκλείσει μια περίμετρο 500 μέτρων γύρω από την πρεσβεία, μια ιδιαίτερα τουριστική συνοικία κοντά στο παλάτι, αφού ενημερώθηκε για τον εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου.

    Μια ομάδα πυροτεχνουργών έχει φτάσει στο σημείο, όπως και πολλά οχήματα της αστυνομίας, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά. Οι σταθμοί του μετρό στην περιοχή έχουν κλείσει.

    Το παλάτι, που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου από την αμερικανική πρεσβεία, δεν έχει εκκενωθεί, όμως πλέον δεν είναι ανοικτό στο κοινό για επισκέψεις.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [06] Στον Γ` γύρο προκρίθηκε ο Παγδατής

    Ο Μάρκος Παγδατής προκρίθηκε στον Γ` γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Ο κύπριος τενίστας επικράτησε του Γάλλου, Ρισάρ Γκασκέ με 6-4, 6-4 και συνεχίζει την προσπάθεια για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην κορυφαία διοργάνωση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 July 2012 - 12:30:43 UTC