Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη μάχη κατά της εγκληματικότητας 1.500 αστυνομικοί
  • [02] Γενετικό υλικό άνδρα στα ρούχα και το σώμα της 15χρονης
  • [03] Μείωση επιτοκίων σε 710.000 δάνεια από την Εθνική
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Ακάθεκτη στον μνημονιακό της δρόμο συνεχίζει η συγκυβέρνηση
  • [05] Οι εξελίξεις στην ΑΤΕ και το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ποινή 12 ετών στην Κ. Μπουρμπούλια για τις μετοχές-φούσκες

  • [01] Στη μάχη κατά της εγκληματικότητας 1.500 αστυνομικοί

    Χίλιοι πεντακόσιοι αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες της ΕΛΑΣ, θα ριχθούν στη μάχη της δημόσιας ασφάλειας, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

    [02] Γενετικό υλικό άνδρα στα ρούχα και το σώμα της 15χρονης

    Η εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς καταδεικνύει ότι γενετικό υλικό που ανήκει σε άγνωστο άντρα, βρέθηκε στα ρούχα και στο σώμα της 15χρονης κοπέλας η οποία βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη προ ημερών σε παραλία της Πάρου.

    Αυτό οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στην εκτίμηση ότι τελικά, όπως διαφαίνεται, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

    Οι αστυνομικοί αναζητούν περαιτέρω στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη. Η 15χρονη κοπέλα συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο.

    [03] Μείωση επιτοκίων σε 710.000 δάνεια από την Εθνική

    Μείωση επιτοκίων δανειακών προϊόντων, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα.

    Ειδικότερα, η Eθνική Τράπεζα μειώνει, από την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012, κατά 0,25 της μονάδας, το επιτόκιο Υπερανάληψης (Overdraft), τα κυμαινόμενα επιτόκια καταναλωτικής πίστης που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με το Επιτόκιο Βάσης Καταναλωτικής Πίστης (ΕΒΚΠ), ΕΚΤ, Euribor, καθώς και τα κυμαινόμενα επιτόκια για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε ισόποση μείωση, κατά 0,25 της μονάδας, είχε προχωρήσει από 16 Ιουλίου 2012 για τα κυμαινόμενα επιτόκια Στεγαστικών Δανείων και Στεγαστικού Ταμιευτηρίου.

    Η μείωση αυτή αφορά 710.000 δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά και δάνεια προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) που έχει χορηγήσει η Εθνική. Επισημαίνεται ότι η μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, κατά 0,25 της μονάδας, έχει ήδη ενσωματωθεί στα επιτόκια των δανειακών λογαριασμών που συμβατικά συνδέονται με αυτό.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Ακάθεκτη στον μνημονιακό της δρόμο συνεχίζει η συγκυβέρνηση

    Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επικρίνει τη «συγκυβέρνηση Σαμαρά» ότι «συνεχίζει ακάθεκτη στον μνημονιακό δρόμο που έχουμε γνωρίσει από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου» και προσθέτει ότι αυτές τις μέρες ζούμε απλώς τα ίδια επεισόδια σε «καλοκαιρινή επανάληψη», με νέα μέτρα που πλήττουν βάναυσα την ήδη διαλυμένη οικονομία και κοινωνία.

    «Οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση και για ανάπτυξη, έδωσαν τη θέση τους στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων για μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, που οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Οι εξελίξεις στην ΑΤΕ και το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Το θέμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ καθώς και οι εξελίξεις στην Αγροτική τράπεζα (ΑΤΕ) θα βρεθούν στο επίκεντρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει αύριο το πρωί υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Επίσης, θα τεθεί το θέμα των επαφών για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

    [06] Ποινή 12 ετών στην Κ. Μπουρμπούλια για τις μετοχές-φούσκες

    Σε ποινή 12 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000 (μετοχές-φούσκες). Η Κ. Μπουρμπούλια, που κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κρατείτο ήδη για την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Κ. Μπουρμπούλια δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999?2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

    Ποινές επεβλήθησαν σε δέκα ακόμα κατηγορούμενους, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε ?κατά περίπτωση- τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2012 - 14:30:46 UTC