Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η οικονομία στο τραπέζι της συνάντησης Γκάιτνερ - Σόιμπλε
  • [02] 200.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι
  • [03] Εκτός ανταγωνισμού τα ζώα ακόμη για Ολυμπιονίκες!
  • [04] Φοιτητής... με παρέα ψάχνει για φτηνό σπίτι
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Χίο
  • [06] Από μεθαύριο ισχύει η νέα κλαδική σύμβαση του εμπορίου
  • [07] Τριάντα δύο νεκροί από φωτιά σε αμαξοστοιχία στην Ινδία
  • [08] Ο Φρ. Ολάντ φθάνει σήμερα στο Λονδίνο για να εμψυχώσει τους Γάλλους αθλητές
  • [09] Γιγάντιες κατολισθήσεις πάγου στον δορυφόρο του Κρόνου Ιαπετό
  • [10] Κτηνοτρόφος πυροβόλησε δύο φίλους που βιντεοσκοπούσαν την πυρκαγιά στη Βιάννο
  • [11] Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Atebank
  • [12] Άκυρο το δημοψήφισμα για την αποπομπή του Ρουμάνου προέδρου Μπασέσκου

  • [01] Η οικονομία στο τραπέζι της συνάντησης Γκάιτνερ - Σόιμπλε

    Σήμερα,αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, με τον γερμανό ομόλογό του, Γούλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

    Ο Γκάιτνερ πρόκειται να συναντηθεί το μεσημέρι στο νησί Συλτ με τον Σόιμπλε, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη όπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Ντράγκι.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι τρεις άντρες πρόκειται να συζητήσουν "τις Αμερικανικές, Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οικονομίες".

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [02] 200.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι

    Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες ημέρες το Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους αντάρτες.

    Περίπου 200.000 από τα δύο εκατομμύρια κατοίκους έχουν εγκαταλείψει την πόλη, ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη η Βάλερι 'Ειμος, η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενη στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

    "Ανησυχώ ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις στους κατοίκους της πόλης Χαλέπι από τους βομβαρδισμούς και τη χρήση αρμάτων μάχης και άλλων βαρέων όπλων", τόνισε η ίδια.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [03] Εκτός ανταγωνισμού τα ζώα ακόμη για Ολυμπιονίκες!

    Ακόμα και ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Γιουσέιν Μπολτ, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με μία τσίτα. Και δεν είναι ο μόνος υπερ-αθλητής.

    Ο ερευνητής Κρεγκ Σαρπ του Κέντρου Αθλητικής Ιατρικής του βρετανικού πανεπιστημίου Μπρουνέλ, που δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο βρετανικό κτηνιατρικό περιοδικό "Veterinary Record", έκανε μία σύνοψη των αθλητικών επιδόσεων ορισμένων ζώων και τις συνέκρινε με τις αντίστοιχες των ανθρώπων.

    Οι άνθρωποι μπορούν να τρέξουν με μέγιστη ταχύτητα 37,6 χιλιόμετρα την ώρα ή 10,4 μέτρα το δευτερόλεπτο, όχι πολύ πιο γρήγορα από μία δρομάδα καμήλα που φθάνει 35,3 χιλιόμετρα χλμ/ώρα ή 9,8 μέτρα/δευτερόλεπτο.

    Όμως η τσίτα έχει περίπου διπλάσια ταχύτητα από τους πιο γρήγορους σπρίντερ του πλανήτη, πιάνοντας 104 χιλιόμετρα την ώρα ή 29 μέτρα το δευτερόλεπτο. Ο Μπολτ έχει τρέξει τα 100 μέτρα σε 9,58 δευτερόλεπτα, αλλά μία τσίτα σε 5,8 δευτερόλεπτα. Ο ίδιος αθλητής έχει τρέξει τα 200 μέτρα σε 19,19 δευτερόλεπτα, αλλά η τσίτα σε 6,9 δευτερόλεπτα.

    [04] Φοιτητής... με παρέα ψάχνει για φτηνό σπίτι

    Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι το πρώτο, έπειτα από χρόνια μελέτης, ξένοιαστο για τους χιλιάδες νέους που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, όμως η φοιτητική ζωή που αρχίζει τον Σεπτέμβριο έχει κι αυτή τις δυσκολίες της.

    Ένα από τα πρώτα και τα πιο βασικά ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι φοιτητές είναι η εύρεση στέγης. Η αναζήτηση ενός διαμερίσματος που θα στεγάσει τα φοιτητικά όνειρα ενός νέου ήταν πάντα βραχνάς για τους

    γονείς, που στη συγκεκριμένη περίοδο γίνεται μεγαλύτερος, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς η κατάσταση στην αγορά ακινήτων περιγράφεται με μελανά χρώματα από όλες τις πλευρές, ιδιοκτήτες, μεσίτες, ενοικιαστές. Συνεπώς, οι υπολογισμοί και οι κινήσεις που γίνονται από την οικογένεια για την ενοικίαση ενός φοιτητικού διαμερίσματος, είναι πιο προσεκτικοί από κάθε άλλη φορά με δεδομένη και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων.

    Σύμφωνα όσα δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς, οι περισσότεροι φοιτητές ψάχνουν για έναν ή περισσότερους φίλους ή γνωστούς, προκειμένου να συγκατοικήσουν σε ένα μεγάλο διαμέρισμα και να μοιραστούν τα έξοδά του, ενώ είναι πιο σπάνιο το φαινόμενο κάποιος φοιτητής να θέλει να πληρώνει μόνος του το ενοίκιο. Άλλωστε, αρκετοί είναι και οι φοιτητές περασμένων ετών που συντηρούσαν μόνοι τους ένα διαμέρισμα και τώρα καταγγέλλουν τη μίσθωση επιλέγοντας να συγκατοικήσουν.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Χίο

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βιάννου Ηράκλειου όπου τα ξημερώματα εκκενώθηκε η Κάτω Βιάννος και μέρος του χωριού Χόνδρος. Στην περιοχή από τη Μέση μέχρι τη Βιάννο επιχειρούν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ισχυρή δύναμη πυροσβεστών, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

    Ακόμη, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Αυγώνυμα, στην Χίο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    [06] Από μεθαύριο ισχύει η νέα κλαδική σύμβαση του εμπορίου

    Για χρυσή τομή και αμοιβαίο όφελος εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς κρατική παρέμβαση ή προσφυγή στη διαιτησία, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο του εμπορίου.

    «Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου καταφέραμε με ειλικρίνεια να βρούμε οδούς συνεννόησης με τους εργαζόμενους, ανοίγοντας νέους δρόμους στις διαπραγματεύσεις και κρατώντας τις συλλογικές συμβάσεις ζωντανές», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δύο οργανώσεις.

    Η Σύμβαση προβλέπει, όπως είναι γνωστό, μειώσεις αποδοχών κατά 6,7% και επαναφορά τους στα επίπεδα του 2009. Ενδεικτικά, για τους πωλητές ο βασικός εισαγωγικός μισθός διαμορφώνεται στα 860 ευρώ (651,53 καθαρά), για το προσωπικό γραφείου στα 793 (603,52 καθαρά), για τις γραμματείς στα 843 (639,36 καθαρά) και για τους λογιστές στα 941 ευρώ (709,59 καθαρά).

    [07] Τριάντα δύο νεκροί από φωτιά σε αμαξοστοιχία στην Ινδία

    Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε βαγόνι τρένου που είχε αναχωρήσει από το Νέο Δελχί με προορισμό το Τσενάι της νότιας Ινδίας, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

    Τα συνεργεία διάσωσης "έχουν ανασύρει 32 πτώματα από το βαγόνι", δήλωσε ο Μαντχουσουντάν Σάρμα αξιωματούχος της περιοχής Νελόρ στο κρατίδιο 'Αντρα Πραντές όπου σημειώθηκε το δυστύχημα νωρίς το πρωί όταν οι επιβάτες κοιμόνταν.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέσα στο βαγόνι βρίσκονται και άλλα πτώματα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [08] Ο Φρ. Ολάντ φθάνει σήμερα στο Λονδίνο για να εμψυχώσει τους Γάλλους αθλητές

    Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, αναμένεται σήμερα στο Λονδίνο, προκειμένου να επισκεφθεί την αποστολή της χώρας, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Συνοδευόμενος από την υπουργό Αθλητισμού, Βαλερί Φουρνεϊρόν, ο κ Ολάντ θα γευματίσει με τους Γάλλους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό και το απόγευμα θα παρακολουθήσει την προσπάθεια τους για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην κορυφαία διοργάνωση.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος, αναμένεται να παρακολουθήσει αγώνες τζούντο και πυγμαχίας, ενώ αργότερα θα δει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα χάντμπολ γυναικών με την Ισπανία και στην συνέχεια θα μεταβεί στο κολυμβητήριο, όπου αρκετοί Γάλλοι αθλητές έχουν ελπίδες διάκρισης.

    [09] Γιγάντιες κατολισθήσεις πάγου στον δορυφόρο του Κρόνου Ιαπετό

    Ασυνήθιστες στο ηλιακό μας σύστημα τεράστιες κατολισθήσεις πάγου, σαν γιγάντιες χιονοστιβάδες που καλύπτουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, παρατηρήθηκαν στον δορυφόρο του Κρόνου Ιαπετό. Το φαινόμενο, που φαίνεται πως είναι συχνό στο συγκεκριμένο ουράνιο σώμα, εξελίσσεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και σε μεγαλύτερο εύρος από αυτό που προβλέπουν τα γεωλογικά μοντέλα των επιστημόνων, οι οποίοι προβληματίζονται για την ερμηνεία του.

    Ο παγωμένος Ιαπετός έχει τις περισσότερες γιγάντιες κατολισθήσεις στο ηλιακό μας σύστημα, μετά τον Άρη. Κάτι ανάλογο έχει επίσης, αλλά πιο σπάνια και σε μικρότερη έκταση, παρατηρηθεί στη Γη.

    Οι εικόνες από το σκάφος «Κασίνι» δείχνουν ότι το φαινόμενο λαμβάνει χώρα σε μεγάλο βαθμό στον Ιαπετό. Ενώ στη Γη οι κατολισθήσεις συνήθως κινούνται σε οριζόντια διεύθυνση λιγότερο από το διπλάσιο της απόστασης της κάθετης πτώσης τους, στον Ιαπετό μπορούν να ταξιδέψουν οριζόντια επί πολλά χιλιόμετρα, μέχρι και 30 φορές περισσότερο από το ύψος της κάθετης πτώσης τους, κινούμενες σαν ύλη υγρής μάλλον παρά στερεής μορφής.

    [10] Κτηνοτρόφος πυροβόλησε δύο φίλους που βιντεοσκοπούσαν την πυρκαγιά στη Βιάννο

    Αιματηρό περιστατικό με δύο τραυματίες -ο ένας εκ των οποίων σοβαρά- έγινε τα ξημερώματα στη Βιάννο, όταν δύο φίλοι, ηλικίας 24 και 35 ετών, αποφάσισαν να βιντεοσκοπήσουν τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

    Την ώρα που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους, σταμάτησε δίπλα τους επιβατικό όχημα, με οδηγό έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος τους ζήτησε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο να σταματήσουν να καταγράφουν τις σκηνές, εξοργισμένος από το γεγονός ότι ενώ καίγεται η περιουσία του, εκείνοι τραβούσαν... βίντεο!

    Η απάντηση των δύο νεαρών ήταν πως δεν κάνουν τίποτα κακό. Ο 20χρονος, όμως, οδηγός του οχήματος, εξοργίστηκε και αποφάσισε να τους σταματήσει βγάζοντας όπλο και πυροβολώντας έξι φορές τον 24χρονο και μία τον 35χρονο.

    [11] Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Atebank

    Tην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» (ΑΤΕ), από σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Τραπέζης της Ελλάδος να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ, να τη θέσει σε ειδική εκκαθάριση και να διορίσει ειδικό εκκαθαριστή.

    Αναστέλλεται ακόμη και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της ΑΤΕ.

    [12] Άκυρο το δημοψήφισμα για την αποπομπή του Ρουμάνου προέδρου Μπασέσκου

    Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα για την αποπομπή του προέδρου της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου ήταν 46,13%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, γεγονός που καθιστά άκυρη την ψηφοφορία.

    Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίστηκε με τα στοιχεία από το 97% των εκλογικών τμημάτων.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2012 - 8:30:38 UTC