Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κλειδώνουν" τα μέτρα των 11,5 δισ. στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Ένταση στην είσοδο της Χαλυβουργίας
  • [03] Στους 41 "σκαρφαλώνει" σήμερα ο υδράργυρος
  • [04] Ο Τόνι Μπλερ καλεί τους Γερμανούς να σώσουν το ευρώ
  • [05] Οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς

  • [01] "Κλειδώνουν" τα μέτρα των 11,5 δισ. στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

    Συνάντηση στις 10 το πρωί θα έχει στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το Φώτη Κουβέλη ενόψει της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα. Παράλληλα ο Γιάμννης Στουρνάρας θα έχει συναντήσεις με υπουργούς και εκπροσώπους των κομμάτων, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, για την οριστικοποίηση των μέτρων. Στόχος είναι η διαμόρφωση του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα τεθεί υπόψη των τριών πολιτικών αρχηγών που θα συναντηθούν στις 6 το απόγευμα.

    Σε αυτή την κρίσιμη και καθοριστικής σημασίας συνάντηση οι κ.κ.Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να εγκρίνουν τα μέτρα, τα οποία στη συνέχεια θα παρουσιαστούν και στους εκπροσώπους της τρόικας.

    Η τρόικα δεν θα φύγει αν δεν «κλείσει» το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ διαμηνύθηκε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα. Χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν δήλωσε στον κ. Στουρνάρα ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε και θα μείνουμε όσο χρειασθεί μέχρι να έχετε ετοιμάσει το πακέτο».

    [02] Ένταση στην είσοδο της Χαλυβουργίας

    Ένταση έχει δημιουργηθεί στην είσοδο της Χαλυβουργίας από το πρωί.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων των ΜΑΤ από την είσοδο της Χαλυβουργίας Ελλάδος καταγγέλλοντας ότι παρεμποδίζεται η προσέλευσή στην εργασία τους.

    Υπενθυμίζεται ότι με συντριπτική πλειοψηφία η γενική συνέλευση των απεργών της Χαλυβουργίας, που συνήλθε το Σάββατο το απόγευμα, αποφάσισε την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου από τη Δευτέρα, θέτοντας ως μόνο όρο την αποχώρηση της αστυνομίας από την είσοδο του εργοστασίου.

    Στην εθνική οδό έχουν δημιουργηθεί κυκλοφοριακά προβλήματα από το Χαϊδάρι ως τον Ασπρόπυργο, λόγω του γεγονότος ότι οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει το ένα ρεύμα.

    [03] Στους 41 "σκαρφαλώνει" σήμερα ο υδράργυρος

    Σκαρφαλώνει και πάλι ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, καθώς σήμερα το θερμόμετρο θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές τους 41 βαθμούς Κελσίου.

    Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου αναμένεται από την Τρίτη.

    [04] Ο Τόνι Μπλερ καλεί τους Γερμανούς να σώσουν το ευρώ

    Ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ καλεί τους Γερμανούς να σώσουν το ευρώ, ακόμη και με το τίμημα δυσάρεστων συμβιβασμών.

    Η κρίση που πλήττει την ευρωζώνη "είναι μια νέα εμπειρία, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του 1930. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι δυσάρεστες. Όμως η καλύτερη για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία είναι να σώσει το ευρώ", τονίζει ο Μπλερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Bild.

    "Το να εγκαταλειφθεί η ευρωζώνη σήμερα θα ήταν καταστροφικό ειδικά από οικονομικής πλευράς και όχι μόνο από πολιτικής", προειδοποιεί ο Μπλερ.

    [05] Οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς

    Με στόχο μία καλή παρουσία και κρυφό όνειρο μία θέση στο βάθρο, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ανοίγει σήμερα την ελληνική παρουσία των λεγόμενων «βαριών» αθλημάτων στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

    Στα σημερινά προκριματικά της κολύμβησης ελληνική συμμετοχή υπάρχει μόνο στα 200μ. πεταλούδα των ανδρών, και μάλιστα διπλή. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος (3η σειρά, 1η διαδρομή) και ο Στέφανος Δημητριάδης (4η σειρά, 8η διαδρομή) θα δώσουν γύρω στις 12:30 την μάχη για πρόκριση στους βραδινούς ημιτελικούς.

    Στο Ιτον Ντόρνεϊ, μπαίνει στη μάχη των Αγώνων και το τελευταίο ελληνικό πλήρωμα της κωπηλασίας. Ο λόγος για την τετράκωπο ανδρών, την οποία αποτελούν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Γιάννης Χρήστου. Η ελληνική ομάδα μετέχει στην 3η και τελευταία σειρά, που θα αρχίσει στη 1 μ.μ..

    Σήμερα, επίσης αρχίζουν την προσπάθειά τους στο σκητ της σκοποβολής οι Ευθύμης Μίττας και Νίκος Μαυρομμάτης, ενώ ο Καλλίνικος Κρεάνγκα αντιμετωπίζει στη 1 μ.μ. στο τον Δανό Μάικλ Μέιζ, στον 3ο γύρο του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ.

    Δύο ώρες αργότερα αγωνίζεται στην ίδια φάση ο Παναγιώτης Γκιώνης, που θα βρει στο δρόμο του τον Ιάπωνα Σέιγια Κισικάουα.

    Στο Γουεϊμάουθ ρίχνονται στη μάχη άλλα τρία πληρώματα ιστιοπλοϊας. Πρόκειται για τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατενιώτη (49er), την Αννα Αγραφιώτη (Laser radial) και τον Βαγγέλη Χειμώνα (Laser).

    Στις 18:30 στο «Horse Guards Parade» οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσαρτσιάνη δίνουν τον δεύτερο αγώνα τους στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, απέναντι στις Ρωσίδες Βάσινα/Βοζάκοβα, και μόνο με νίκη θα διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

    Τέλος, στο «Lord's Cricket Ground», η Ευαγγελία Ψάρρα αντιμετωπίζει στους «64» της τοξοβολίας την Ινδή Λάισραμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2012 - 6:30:34 UTC