Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος της τρόικας, η επάνοδος του ελληνικού προγράμματος σε σωστή τροχιά, δηλώνει η Κομισιόν
  • [02] «Δεν αρκεί να σώσουμε μόνο την Ελλάδα, το πρόβλημα είναι συστημικό»
  • [03] Μικροί αρχαιολόγοι εν δράσει
  • [04] Παρελθόν η επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε ο Πάνος Καμμένος
  • [05] SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Σερρών μετά την παραίτηση 10 παθολόγων
  • [06] Αποκλείστηκε η Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [07] Έως τέλος του έτους, η μετεγκατάσταση του υπ. Περιβάλλοντος στο «Μινιόν» της Πατησίων
  • [08] Να σταματήσει η σπέκουλα των Ευρωπαίων για την Ελλάδα και το ευρώ, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [09] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο 188ο χλμ της εθνικής Αθηνών - Πατρών
  • [10] Τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης αναμένουν οι πρυτάνεις
  • [11] Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδεται ο φράχτης στον Έβρο
  • [12] Κρίσιμη η κατάσταση υγείας της 15χρονης, που τραυματίστηκε στην Πάρο
  • [13] Η Ελλάδα θα αποφασίσει για την παραμονή της στην Ευρωζώνη, τονίζει στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών
  • [14] Νέος πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ο Τάκης Αθανασόπουλος

  • [01] Στόχος της τρόικας, η επάνοδος του ελληνικού προγράμματος σε σωστή τροχιά, δηλώνει η Κομισιόν

    Η αντιπροσωπεία της τρόικας, που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Αθήνα για την αξιολόγηση του προγράμματος, θα αποχωρήσει στις αρχές Αυγούστου, για να επανέλθει στις αρχές Σεπτεμβρίου,προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο έλεγχος.

    Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί, ο οποίος υπογράμμισε ότι στόχος της αποστολής αυτής είναι να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα θα επανέλθει στη σωστή τροχιά.

    Τόνισε ότι, πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αξιολόγηση του προγράμματος και επανέλαβε ότι για το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου θα βρεθούν τεχνικές λύσεις για την αποπληρωμή του, ώστε η Ελλάδα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης.

    [02] «Δεν αρκεί να σώσουμε μόνο την Ελλάδα, το πρόβλημα είναι συστημικό»

    «Δεν αρκεί να σώσουμε μόνον την Ελλάδα, το πρόβλημα στην Ευρωζώνη είναι συστημικό και δεν αφορά μόνον διάφορες χώρες, αλλά επίσης διάφορους τομείς, όπως τον τραπεζικό ή τα δημόσια οικονομικά» επισήμανε ο γνωστός οικονομολόγος του «Κέντρου Ευρωπαικής Πολιτικής» των Βρυξελλών, Φάμπιαν Τσούλεγκ, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, «απλά δεν έχουμε κάνει όσα έπρεπε να κάνουμε, δεν υπάρχει κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο και γι αυτό πρέπει τώρα να πληρώσουμε». Σημείωσε δε ότι ο ίδιος δεν αναμένει πως θα υπάρξει ένα γρήγορο τέλος της κρίσης του ευρώ, ενώ υπολογίζει ότι μέσα στους επόμενους μήνες η Ευρωζώνη θα πρέπει να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την Ισπανία.

    Κατά την άποψή του, έχει γίνει κατανοητό πως μόνον η λιτότητα δεν αρκεί, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί, καθώς στο μεταξύ υπάρχουν μηχανισμοί κρίσης και τα έως τώρα μέτρα ήταν τουλάχιστον επιτυχημένα στο ότι κατορθώθηκε να διατηρηθεί το ευρώ, διότι η κατάσταση είχε φτάσει σχεδόν στην καταστροφή.

    Ωστόσο, όπως σημείωσε, εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη για την εξεύρεση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου και αυτό είναι, όμως, πολιτικά δύσκολο, προπάντων όταν πρόκειται να εκχωρηθεί αρμοδιότητα αποφάσεων στις Βρυξέλλες, όμως διαφορετικά δεν πρόκειται να είναι δυνατή η αντιμετώπιση της κρίσης.

    [03] Μικροί αρχαιολόγοι εν δράσει

    Αρχαιολόγοι, εργάτες και σκαφτιάδες έγιναν για μια μέρα 18 μαθητές του Άργους Ορεστικού, ηλικίας 12 έως 14 χρονών, που πήραν στα χέρια σκαλιστήρια, φαράσια και σκουπάκια και συμμετείχαν στην ανασκαφή που πραγματοποιείται από το 2009 στην περιοχή της Παραβέλας. Εκεί όπου εκτιμάται ότι βρέθηκε το αρχαίο βουλευτήριο των Ορεστών, των αρχαίων κατοίκων του Άργους, οι μικροί μαθητές κατάφεραν και εντόπισαν κάποια αρχαία ευρήματα. Κρατώντας με περηφάνια στα χέρια τους τα κεραμικά που ξέθαψαν από το χώμα συζήτησαν με τους αρχαιολόγους των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Δυτικής Ελλάδας αλλά και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την ανασκαφή, την ιστορία του τόπου και τη σημασία των ευρημάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

    «Η συμμετοχή των παιδιών στην ανασκαφή ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Δαμάσκος. Τονίζει, άλλωστε, ότι είχε προηγηθεί την περασμένη Κυριακή ανοιχτή εκδήλωση- ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για την πορεία του έργου της ανασκαφής στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου από την επιστημονική ομάδα. Επιπλέον από τον περασμένο Απρίλιο υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών από τους ερευνητές μέσα στη σχολική τάξη.

    [04] Παρελθόν η επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε ο Πάνος Καμμένος

    Η επαναδιαπραγμάτευση αποτελεί παρελθόν για τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του και επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ότι έχουν αθετήσει τις προεκλογικές τους εξαγγελίες.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποβάθμιση της Βουλής, στην οποία, όπως είπε, δεν παρουσιάζεται κοινοβουλευτικό έργο, ενώ αντίθετα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα είναι παρόντες παντού και εντός του κοινοβουλίου, με προτάσεις νόμων και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

    Έχουμε καταθέσει, είπε στο σημείο αυτό, την πρώτη πρόταση νόμου, σχετικά με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, κάτι που προεκλογικά είχε εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός, τις δε προσεχείς ημέρες θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την ακύρωση της συμφωνίας του Δημοσίου με τη Siemens.

    Προέβλεψε νέο PSI, το οποίο δεν θα είναι, όπως είπε, προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε ότι οι φόροι δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην ύφεση και την ανεργία.

    Στο κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Καμμένος επέκρινε την κυβέρνηση ότι προχωρά χωρίς πρόγραμμα και ότι ουσιαστικά πρόκειται για «τακτοποιήσεις» με ορισμένες εταιρείες. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τη "Δωδώνη" και τον ΟΠΑΠ, ενώ τάχθηκε σφόδρα εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, η οποία «χρηματοδοτεί το 70% της πρωτογενούς παραγωγής».

    [05] SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Σερρών μετά την παραίτηση 10 παθολόγων

    Τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, εντός δεκαπέντε ημερών, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η παραίτηση των δέκα επιμελητών παθολόγων ιατρών, κρούει από τις Σέρρες ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ ο κ.Βαρνάβας , έκανε έκκληση στους Σερραίους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς φορείς του τόπου να κινητοποιηθούν άμεσα, για την αποτροπή της εξέλιξης της παραίτησης των ειδικών ιατρών που θα σημάνει όπως ανέφερε « το λουκέτο του Γενικού Νοσοκομείου των Σερρών».

    Από τη μεριά τους αδιάλλακτοι εμφανίζονταν οι παραιτηθέντες ιατροί αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων είναι, η επαναφορά της ισχύς της πληρωμής των εφημεριών ως είχε μέχρι και τις 31.12.2011, η αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες, η παύση του ισχύον πλαφόν για τις επιπρόσθετες εφημερίες, καθώς και η άμεση πρόσληψη ειδικών ιατρών ακόμη και θέσεις επικουρικών.

    Από τα πυρά του κ. Βαρνάβα δεν ξέφυγε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, ούτε το υπουργείο Υγείας και η κυβερνητική πολιτική που ασκείται για την «αποδυνάμωση» όπως τη χαρακτήρισε του ΕΣΥ.

    [06] Αποκλείστηκε η Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο "Twitter", το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό. Παρά τη δημόσια ανακοίνωση συγγνώμης που εξέδωσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, η ΕΟΕ κατέληξε στην απόφαση να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

    [07] Έως τέλος του έτους, η μετεγκατάσταση του υπ. Περιβάλλοντος στο «Μινιόν» της Πατησίων

    Την απόφαση της μετεγκατάστασης του συνόλου των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος «Μινιόν» της Πατησίων έως το τέλος του 2012, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

    Οι μελέτες είχαν ξεκινήσει στη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, συνεχίστηκαν, και, όπως είπε ο κ. Λιβιεράτος, ελήφθη η τελική απόφαση και θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, όπως την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ με τον υπουργό Οικονομικών, την εκκίνηση διαδικασιών για τη λύση των μισθωμάτων και τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης μεταξύ αναδόχου και αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών.

    Το κτίριο θα κατασκευαστεί με βιοκληματικά χαρακτηριστικά και θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας, επισήμανε ο κ. Λιβιεράτος, συμπληρώνοντας ότι «αποτελεί την πρώτη σημαντική κίνηση της νέας ηγεσίας».

    Το υπουργείο σήμερα νοικιάζει 28 κτίρια, με κόστος το 2011 για τα μισθώματα 6 εκατομύρια ευρώ και λειτουργικά έξοδα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, για να στεγάσει 1.352 υπαλλήλους. Με την μεταγκατάσταση αναμένεται συνολική εξοικονόμηση πόρων 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

    [08] Να σταματήσει η σπέκουλα των Ευρωπαίων για την Ελλάδα και το ευρώ, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

    «Όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή στη χώρα τους, πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά «βελάκια» σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής, κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος, εμφανίζονται ανιστόρητοι, δεν έχουν μελετήσει την οικονομική ιστορία των μεγάλων κρίσεων».

    Αυτό το μήνυμα, έστειλε, μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «πρέπει να στείλουμε στους φίλους μας στην Ευρωζώνη και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς» και σημείωσε ότι «το κρίσιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα και τα ελληνικά μακροοικονομικά και οικονομικά μεγέθη, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωζώνης και κυρίως η διασφάλιση της προοπτικής της».

    Σημείωσε ότι «η δυναμική της οικονομικής κρίσης επιβάλει γενναίες, οριστικές και αξιόπιστες αποφάσεις» και πρόσθεσε ότι μια μικρή πτυχή αυτών θα αφορά στην Ελλάδα, «αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και τις προοπτικές ανάπτυξης και εφόσον η Ελλάδα μπορέσει να υπερβεί οριστικά το πρόβλημά της θα έχει συντελέσει στην υπέρβαση του συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος». Ανέφερε ακόμη ότι το βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν μπορεί να μείνει μετέωρο.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε νωρίτερα με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σημειώνοντας ότι υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά του για αλλαγή των ρυθμίσεων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ώστε να προσαρμοστούν στα δεδομένα της κρίσης. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι η Ένωση Τραπεζών θα παρουσιάσει σχετικά, ολοκληρωμένη και δίκαιη πρόταση περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

    [09] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο 188ο χλμ της εθνικής Αθηνών - Πατρών

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, στο ύψος του 188ου χιλιομέτρου.

    Η πυροσβεστική, που έσπευσε γρήγορα, πρόλαβε την πυρκαγιά πριν επεκταθεί και αυτή την ώρα είναι υπό μερικό έλεγχο.

    Λόγω της φωτιάς, για περίπου 40 λεπτά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού, γινόταν εκτροπή των οχημάτων μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, από το 107 χλμ στον κόμβο Κιάτου έως και στο 120 χλμ στον κόμβο Ξυλοκάστρου.

    [10] Τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης αναμένουν οι πρυτάνεις

    Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτοπουλου με τους εκπροσώπους της συνόδου των πρυτάνεων και με αντικείμενο συζήτησης τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ζήτημα της εφαρμογής του νόμου στα ΑΕΙ. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής.

    Ο υπουργός Παιδείας συζήτησε λεπτομερώς το θέμα του νόμου, άκουσε τις απόψεις των πρυτάνεων και σε δήλωση του επισήμανε: «Όπως είχαμε δεσμευθεί στις προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης προχωράμε στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την κάνουμε πιο αποτελεσματική, επιτυγχάνοντας ευρύτατες συναινέσεις. Δέσμευση μου είναι ένα ανοικτό, αναβαθμισμένο, Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

    Ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Κωνσταντίνος Φεγγερός, πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, είπε ότι έγινε εποικοδομητική συζήτηση. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν έχουν ακόμη οι πρυτάνεις τις τελικές προτάσεις, τις οποίες αναμένεται να τους ανακοινωθούν αύριο. Επισήμανε ότι τα Πανεπιστήμια περιμένουν την αποδέσμευση του φετινού προϋπολογισμού από τις εκλογές των προσώπων, ενώ πρόσθεσε ότι οι θέσεις των πανεπιστημιακών είναι γνωστές και τώρα τα Ιδρύματα αναμένουν τις αποφάσεις του υπουργείου. Τέλος, ανέφερε ότι ο υπουργός τόνισε στους πρυτάνεις ότι δεν έχει αλλάξει φιλοσοφία, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αν δεν γίνουν παρεμβάσεις στο νόμο η κατάσταση των ιδρυμάτων θα είναι δραματική.

    [11] Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδεται ο φράχτης στον Έβρο

    Ως μέρος της λύσης του σχεδιασμού αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, χαρακτήρισε την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, που από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή.

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της φρούρησης των συνόρων με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα, σημειώνοντας ότι καμία πολιτική δεν μπορεί να αποφέρει την ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος στην ενδοχώρα, αν δεν σφραγιστούν και οι πύλες εισόδου, δεσμευόμενος ότι το υπουργείο θα πράξει ότι χρειαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

    Προηγουμένως ο κ. Δένδιας μετέβη στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο φράχτης και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας για την πορεία των εργασιών.

    [12] Κρίσιμη η κατάσταση υγείας της 15χρονης, που τραυματίστηκε στην Πάρο

    Επιδείνωση εμφάνισε σήμερα η κατάσταση της 15χρονης, που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε παραλία της Πάρου. Η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού επιδεινώθηκε, εξαιτίας του εγκεφαλικού οιδήματος για το οποίο χειρουργήθηκε για δεύτερη φορά από τους νευροχειρουργούς του Αττικού νοσοκομείου.

    Η 15χρονη, μετά την επέμβαση, επέστρεψε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση, όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής εντατικής θεραπείας Γιώργος Δημόπουλος.

    Η ανήλικη είχε μεταφερθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Αττικό νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχε αμέσως χειρουργηθεί. Η κατάσταση της υγείας της ήταν σταθερή έως σήμερα το πρωί, οπότε και εμφάνισε επιδείνωση.

    [13] Η Ελλάδα θα αποφασίσει για την παραμονή της στην Ευρωζώνη, τονίζει στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών

    Τη θέση πως στην Ελλάδα έγκειται να αποφασίσει ως προς την παραμονή της στην Ευρωζώνη, από την οποία δεν μπορεί να αποπεμφθεί, διατύπωσε ο αρμόδιος δημοσιονομικών θεμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νόρμπερτ Μπάρτλε, σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση.

    Σημειώνοντας πως δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα προχωρούσε σε μια έξοδό της από την Ευρωζώνη, διότι αυτό θα ζημίωνε την ίδια αλλά και τις άλλες χώρες, παρατήρησε πως από την άλλη πλευρά η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ασκεί πιέσεις για τη διάθεση ολοένα και περισσότερων χρημάτων για την εξασφάλιση της παραμονής της.

    Ο Νόρμπερτ Μπάρτλε επισήμανε, συγχρόνως, πως είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει κάποιες προόδους στο θέμα της δημοσιονομικής της προσαρμογής, μειώνοντας μάλιστα κατά 13% το έλλειμμα του προϋπολογισμού, όμως αντιμετωπίζει βαθιά ύφεση και θα πρέπει να αναμένεται η έκθεση της «τρόικα», για να εκτιμηθεί κατά πόσο έχει προχωρήσει η υλοποίηση των δεσμεύσεων που η χώρα έχει αναλάβει.

    [14] Νέος πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ο Τάκης Αθανασόπουλος

    Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναλαμβάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ και πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Οικονομικών.

    Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank, Γιάννης Εμίρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 July 2012 - 14:30:47 UTC