Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Παρασκευή η συνάντηση Γ. Βρούτση με τους απεργούς της Χαλυβουργίας
  • [02] Δηλώσεις υπέρ... του ευρωπαϊκού Νότου από τον Αλόνσο
  • [03] Ασ. Παπαγεωργίου: Δεν υπάρχει σκέψη για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ
  • [04] Γ. Μαυραγάννης: Η είσπραξη του «χαρατσιού της ΔΕΗ» έχει αποσυνδεθεί από τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος
  • [05] Συγκροτείται άμισθη ολιγομελής ομάδα, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων μονάδων υγείας

  • [01] Την Παρασκευή η συνάντηση Γ. Βρούτση με τους απεργούς της Χαλυβουργίας

    Την ερχόμενη Παρασκευή, στις 3.00 μετά το μεσημέρι, θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με το Σωματείο των Εργαζομένων στη μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

    Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Βρούτσης είχε αποδεχθεί με δήλωσή του, το αίτημα του σωματείου να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας πρωτοβουλία διαλόγου «χωρίς λουκέτα και αλυσίδες», όπως διευκρίνισε, και «χωρίς αστυνομική παρουσία».

    [02] Δηλώσεις υπέρ... του ευρωπαϊκού Νότου από τον Αλόνσο

    Τρισευτυχισμένος μετά την τρίτη νίκη του στη Φόρμουλα 1 φέτος, ο Φερνάντο Αλόνσο είχε διάθεση για αστεία. Πριν ακόμη κατέβει από το βάθρο στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας, ο Ισπανός «πιλότος» δεν δίστασε να αστειευτεί δίπλα στον Σεμπάστιαν Φέτελ, την ώρα που έκανε δηλώσεις στον παλαίμαχο οδηγό της Φόρμουλα Ένα, Νίκι Λάουντα. «Δεν ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια... στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή η κατάσταση. Όμως, ένας Ισπανός, με ένα ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από έναν Έλληνα να νικά στη Γερμανία είναι πολύ καλό» υπογράμμισε ο Αλόνσο, αναφερόμενος βέβαια στον Έλληνα Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος είναι επικεφαλής σχεδιασμού της Φεράρι.

    [03] Ασ. Παπαγεωργίου: Δεν υπάρχει σκέψη για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

    «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού»,ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή. «Τα τιμολόγια χαμηλής τάσης παραμένουν ρυθμιζόμενα μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2013 για λόγους ομαλής προσαρμογής στην ελεύθερη αγορά και την προστασία του καταναλωτή», πρόσθεσε.

    [04] Γ. Μαυραγάννης: Η είσπραξη του «χαρατσιού της ΔΕΗ» έχει αποσυνδεθεί από τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος

    Η κυβέρνηση διέπεται από κοινωνική ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν το τέλος ηλεκτροδότησης των σπιτιών τους και αν χρειαστεί θα ανακοινώσει εγκαίρως πρόσθετα μέτρα διευκόλυνσης αποπληρωμής του, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάννης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του Π. Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ) και του Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ).

    Προς το παρόν - υπενθύμισε ο κος Μαυραγάννης - η είσπραξη του λεγόμενου «χαρατσιού της ΔΕΗ», έχει αποσυνδεθεί από τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο νόμος προβλέπει μειωμένους συντελεστές για τους πολύτεκνους και τους ανάπηρους, καθώς και πλήρη απαλλαγή απ' το τέλος για τους ανέργους. Έχοντας μεταφερθεί στις Δ.Ο.Υ. το βάρος της είσπραξης του τέλους, ο εκάστοτε προϊστάμενος μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων καταβολής του ανάλογα με την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης του εκάστοτε αιτούντος. «Απ' τις ανωτέρω ρυθμίσεις διαφαίνεται η ευαισθησία της Πολιτείας για τις ευπαθείς ομάδες» σημείωσε ο κος Μαυραγάννης.

    [05] Συγκροτείται άμισθη ολιγομελής ομάδα, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων μονάδων υγείας

    Η συγκρότηση άμισθης ολιγομελούς επιτελικής ομάδα συνεργασίας, η οποία θα συντάξει πόρισμα σχετικά με την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία όλων των μονάδων υγείας της χώρας, αποφασίσθηκε σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων του υπουργού με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας.

    Στη συνάντηση ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ από τους διοικητές των νοσοκομείων ζητήθηκε ο περιορισμός των δαπανών, η ενίσχυση της διαφάνειας στις προμήθειες των νοσοκομείων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε νοσοκομείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 July 2012 - 18:30:34 UTC