Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: "Θα προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις"
  • [02] Από 1 έως 10 Αυγούστου το φεστιβάλ Κορινθιακού θεάτρου «Βασίλης Ρώτας»
  • [03] Δύο νάρκες εξουδετερώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας
  • [04] Το Ισραήλ διαψεύδει το δημοσίευμα περί πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς

  • [01] Αντ. Σαμαράς: "Θα προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις"

    Ευρεία σύσκεψη ολοκληρώνεται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, μελών της ελληνικής κυβέρνησης και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

    Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κατ'ιδίαν συνάντηση διάρκειας περίπου 45 λεπτών του κ.Σαμαρά με τον κ.Κλίντον, με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τρόπους εξεύρεσης λύσεων.

    Ο κ.Σαμαράς επεσήμανε στον πρώηνΑμερικανόπρόεδρο,πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται καθώς όπως τόνισε η Ελλάδα αυτήν την στιγμή ζει μια κρίση άνευ προηγουμένου, ευρισκόμενη ήδη στον πέμπτο χρόνο ύφεσης. Ο κ.Σαμαράς επεσήμανε επίσης ότι θα στόχος του είναι η ενίσχυση της ανάκαμψης με τη στήριξη του ελληνικού λαού τονίζοντας πως για λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα στο λαό.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ.Κλίντον φίλο της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα μας.

    Από την πλευρά του ο κ.Κλίντον τόνισε πως πιστεύει στο μέλλον της Ελλάδος, μια χώρα την οποία θεωρεί πλούσια, με πλούσιους πόρους όπως είπε, και συνεχάρη την κυβέρνηση συνασπισμού καθώς όπως τόνισε σε όλον τον κόσμο όταν υπάρχουν προβλήματα οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεργαστούν.

    "Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και να σας βοηθήσουμε", τόνισε ο κ.Κλίντον, και εξήρε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

    [02] Από 1 έως 10 Αυγούστου το φεστιβάλ Κορινθιακού θεάτρου «Βασίλης Ρώτας»

    Από 1 έως 10 Αυγούστου θα διεξαχθεί το 10ο φεστιβάλ Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας», που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

    Στο φετινό φεστιβάλ - θεσμό για την πόλη, συμμετέχουν δέκα θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που θα διαγωνιστούν πάνω σε έργα από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν στο διαγωνιστικό μέρος εννέα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα και θα τιμηθούν τρεις Έλληνες συγγραφείς.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Τετάρτη 1 Αυγούστου: το Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», θα παρουσιάσει τα «Κομμάτια και Θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη.

    Πέμπτη 2 Αυγούστου: το Δημοτικό Θέατρο Ιλίου Αττικής παρουσιάζει το «Ο άνθρωπος, το Κτήνος και η Αρετή» του Λουίτζι Πιραντέλο.

    Παρασκευή 3 Αυγούστου: η θεατρική ομάδα πολιτιστικού συλλόγου Αιτωλικού, θα παρουσιάσει τους, «Δέκα μικρούς Ινδιάνους» της Αγκάθα Κρίστι.

    Σάββατο 4 Αυγούστου: το θεατρικό εργαστήρι «Εν Δράσει» του δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, θα παρουσιάσει «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή.

    Κυριακή 5 Αυγούστου: το θεατρικό εργαστήρι δήμου Νίκαιας - Ρέντη, θα παρουσιάσει το «Ρενδία Λέξις».

    Δευτέρα 6 Αυγούστου: ο Προμηθέας Βέροιας θα παρουσιάσει τον «Πειρασμό» του Γρηγόρη Ξενόπουλου.

    Τρίτη 7 Αυγούστου: η θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών Κύπρου, θα παρουσιάσει το έργο, «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» του Xal Salwen.

    Τετάρτη 8 Αυγούστου: το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα θα παρουσιάσει, «Εθνικότητα μου είναι το χρώμα του ανέμου» του Ματέι Βίσνιεκ.

    Πέμπτη 9 Αυγούστου: η θεατρική ομάδα «Χορομανία» Ιεράπετρας παρουσιάζει το «Σιμιγδαλένιο» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου.

    Παρασκευή 10 Αυγούστου: την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» θα παρουσιάσει εκτός διαγωνισμού το έργο του Στραττή Καρρά, «ο Μουγγός».

    [03] Δύο νάρκες εξουδετερώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας

    Δύο νάρκες παλαιού τύπου, που εντόπισε λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας, εξουδετέρωσαν τις πρωινές ώρες σήμερα άνδρες της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών.

    Συγκεκριμένα η λιμενική αρχή Βουλιαγμένης ενημερώθηκε χθες από λουόμενο ότι σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων εντόπισε δύο πυρομαχικά.

    Άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού εντόπισαν τα πυρομαχικά και αφού τοποθέτησαν σημαντήρες, σήμερα το πρωί η ομάδα υποβρυχίων καταστροφών προχώρησε στην εξουδετέρωσή τους.

    [04] Το Ισραήλ διαψεύδει το δημοσίευμα περί πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς

    Ένας υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, σύμφωνα με την οποία οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στείλει μια ειδική ομάδα στην Ευρώπη για να συλλάβει τρομοκράτες που προετοιμάζουν μια επίθεση στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

    «Πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας», δήλωσε ο στρατηγός Άμος Γκιλάντ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ στο στρατιωτικό ραδιόφωνο.

    «Πρέπει να τηρήσουμε ένα μέτρο (?) ακόμη κι αν σημειώνονται τρομοκρατικές απόπειρες (κατά του Ισραήλ) από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ σε πολλές χώρες», πρόσθεσε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 July 2012 - 12:30:35 UTC