Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κόβεται" από 10% έως 30% το εφάπαξ
  • [02] "Αντιγόνη" σε ολική έκλειψη σελήνης
  • [03] Τηλεδιάσκεψη για τη βοήθεια προς την Ισπανία
  • [04] "Μύθος" για την άθληση τα ενεργειακά ποτά και τα επώνυμα αθλητικά είδη
  • [05] Ο Καναδός Κλουκόφσκι υπέγραψε στο ΑΠΟΕΛ
  • [06] Το σύστημα σήμανσης PEGI θα λειτουργεί και στις εφαρμογές
  • [07] Εγκύκλιος οδηγιών για πρόληψη μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
  • [08] Την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία, ζητά το ΚΚΕ
  • [09] Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα διάσωσης των ισπανικών τραπεζών
  • [10] Επιστήμονες από όλο τον κόσμο επιχειρούν να ανακαλύψουν τη θεραπεία για το AIDS
  • [11] Τον Τσάβι Μαρτίνεθ θέλει ο Βιλανόβα στην Μπαρτσελόνα

  • [01] "Κόβεται" από 10% έως 30% το εφάπαξ

    Το ενδεχόμενο των περικοπών στα εφάπαξ που χορηγούν Ταμεία για τα οποία οι σχετικές μελέτες δείχνουν αναλογιστικά ελλείμματα, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχετηνΠέμπτημε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο υπουργός Εργασίας, ενημέρωσε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι ποσό 1,2 δισ. ευρώ από την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης, θα διατεθεί για την άμεση αποπληρωμή του εφάπαξ των υπαλλήλων του δημοσίου, διευκρινίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή αυτού του ποσού είναι, όπως προβλέπεται ρητά από τον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου (ν. 4046/2012), η προσαρμογή του ύψους του εφάπαξ κατά το ποσοστό του αναλογιστικού ελλείμματος.

    Σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, που είχαν ζητηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι οποίες είναι έτοιμες από τις αρχές Μαΐου, 23 ταμεία χορηγούν εφάπαξ με ποσά που είναι υψηλότερα από τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί. Πρόκειται για τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εταιρειών τσιμέντων, των υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών, του Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου, των νομικών, των απασχολούμενων στα μέσα ενημέρωσης, των εφημεριδοπωλών των υπαλλήλων πρακτορείων Τύπου, των ιπποδρόμων, της ΔΕΗ, της ΕΡΤ, του τουρισμού, της Εμπορικής Τράπεζας, της Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας, των μηχανικών, των αστυνομικών και των εργαζομένων στο ΙΚΑ.

    Το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περικοπή των εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία αυτά σε ποσοστό από 10% έως 30%, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο, η περικοπή να γίνει αναδρομικά ακόμη και από την 1-1-2011.

    Διαβάστε επίσης:

    Έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων στην περικοπή του εφάπαξ

    [02] "Αντιγόνη" σε ολική έκλειψη σελήνης

    Μετά τις περσινές «Σιωπηλές φωνές» της Μαρούλας Κλιάφα, στις οποίες ο Δημήτρης Μπίτος και η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ, απηύθυναν ένα πρωτότυπο κάλεσμα στο κοινό, προτείνοντας το Παλιό Βυρσοδεψείο και ώρα έναρξης της παράστασης στις 6 το πρωί, αυτή τη φορά καταπιάνονται με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την οποία και ανεβάζουν σε ολική έκλειψη σελήνης,σήμερα και αύριο,στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιo του Ελληνικού Φεστιβάλ.

    Με αφορμή το μοναρχικό ξόδι που επιλέγει η Αντιγόνη για το νεκρό αδερφό της Πολυνείκη, ενάντια στο νόμο του Κρέοντα και σε όσους υποτάσσονται στη βία του, η Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ και ο σκηνοθέτης της Δημήτρης Μπίτος, προσεγγίζουν το Σοφόκλειο δράμα, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουν «την τραγικότητα της αγάπης ως επαναστατική πράξη, ως εξίσωση χωρίς λύση, ισχυρή ως φυσικό φαινόμενο και νόμο ενάντια στους νόμους του κράτους, κάθε εξουσίας ή λογικής».

    Ερμηνεύουν: Ειρήνη Δράκου(Αντιγόνη), Ρηνιώ Κυριαζή (Ισμήνη), Τάκης Μόσχος (Κρέων), Χρήστος Σουγάρης (Τειρεσίας, Χορός), Γιώργος Συμεωνίδης ('Αγγελος, Εξάγγελος, Φύλακας, Χορός), Αλέξανδρος Τούντας (Τειρεσίας, Χορός) και Αντώνης Τσίλλερ (Αίμων).

    [03] Τηλεδιάσκεψη για τη βοήθεια προς την Ισπανία

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου έως 100 δισ. ευρώ στην Ισπανία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, αλλά το ακριβές μέγεθος του δανείου θα καθορισθεί πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

    Στη τηλεδιάσκεψη που θα έχουν το μεσημέρι, οι υπουργοί αναμένεται να συμφωνήσουν σε ένα μακροσκελές μνημόνιο κατανόησης (memorandum of understanding, MOU) με την Ισπανία που θα καθορίζει τους όρους της βοήθειας, η εκταμίευση της οποίας θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013.

    Πριν μπορέσει η Ισπανία να αποφασίσει πόσα ακριβώς κεφάλαια θα χρειασθεί, θα πρέπει πρώτα να έχει τα αποτελέσματα διεξοδικών ελέγχων του τραπεζικού της τομέα, ο οποίος επιβαρύνεται από επισφαλή δάνεια στην αγορά ακινήτων.

    Τα δάνεια που θα δοθούν στη Μαδρίτη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) θα έχουν μέση διάρκεια αποπληρωμής τα 12,5 χρόνια και μέγιστη διάρκεια τα 15 χρόνια, με επιτόκια μεταξύ 3% και 4%. Μόλις αρχίσει να λειτουργεί ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), πιθανόν τον Σεπτέμβριο, θα αναλάβει αυτός το έργο της χρηματοδότησης των ισπανικών τραπεζών.

    Διαβάστε επίσης:

    Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα διάσωσης των ισπανικών τραπεζών

    [04] "Μύθος" για την άθληση τα ενεργειακά ποτά και τα επώνυμα αθλητικά είδη

    Τα οφέλη για το αθλούμενο ευρύ κοινό που διαφημίζονται ότι προσφέρουν ποικίλα επώνυμα προϊόντα, όπως αθλητικά παπούτσια, ειδικά αθλητικά ρούχα, ενεργειακά ποτά και συμπληρώματα διατροφής, συχνά δεν αποδεικνύονται από σχετικές ιατρικές μελέτες.

    Αυτό υποστηρίζει μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η οποία έρχεται να απομυθοποιήσει σε ένα βαθμό τους ισχυρισμούς των κατασκευαστριών εταιριών, οι οποίοι φαίνεται πως ανήκουν όχι σπάνια στη σφαίρα περισσότερο του μάρκετινγκ παρά των πραγματικών δεδομένων.

    Οι ερευνητές του Κέντρου Στοιχειοθετημένης Ιατρικής (Centre for Evidence-Based Medicine) του Τμήματος Επιστημών Πρωτοβάθμιας Υγείας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον Καρλ Χένεγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν» και την «Ιντιπέντεντ», αναφέρουν ότι υπάρχει «εντυπωσιακή έλλειψη στοιχείων» που να θεμελιώνει τους ποικίλους ισχυρισμούς της πλειονότητας αυτών των προϊόντων, τα οποία απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες αθλητές, όσο και σε κάθε ερασιτέχνη που αναζητά να ενισχύσει τις επιδόσεις του κατά τη σωματική άσκησή του.

    [05] Ο Καναδός Κλουκόφσκι υπέγραψε στο ΑΠΟΕΛ

    Την απόκτηση του Καναδού διεθνή αμυντικού, Μάικλ Κλουκόφσκι, ανακοίνωσε το ΑΠΟΕΛ.

    O 31χρονος αριστερός μπακ αγωνιζόταν την περσινή σεζόν στην τουρκική Μανίσασπορ, με την οποία είχε 26 συμμετοχές, όλες ως βασικός. Την περίοδο 2010-11 αγωνίστηκε επίσης στην Τουρκία με τη φανέλα της Ανκαραγκουτσού, έχοντας 19 συμμετοχές.

    Ο Κλουκόφσκι γεννήθηκε στην Aυστρία, ενώ οι γονείς του είναι Πολωνοί, έχοντας παράλληλα και αυτή την υπηκοότητα, πλην της καναδικής που του δίνει το δικαίωμα να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα του Καναδά, με την οποία έχει 35 συμμετοχές. Ο Καναδός άσος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την κυπριακή ομάδα και το κόστος της μεταγραφής ξεπέρασε το ένα εκατ. ευρώ.

    [06] Το σύστημα σήμανσης PEGI θα λειτουργεί και στις εφαρμογές

    Το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια PEGI (Pan-European Game Information) επεκτείνει πλέον τη λειτουργία του και στον χαρακτηρισμό εφαρμογών (apps), όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

    To «PEGI for Apps», όπως θα αποκαλείται, σχεδιάστηκε ώστε να δώσει ηλικιακούς χαρακτηρισμούς σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, από όπου μπορούν να «κατεβούν» και να χρησιμοποιηθούν, μικρές σε έκταση, εφαρμογές («software applications»), που δεν είναι μόνο παιχνίδια.

    Οι εφαρμογές που θα κριθούν κατάλληλες για τη χρήση του συστήματος ηλικιακής διαβάθμισης, θα λάβουν ειδική άδεια χρήσης της σήμανσης PEGI (δηλαδή κάποιου από τα ειδικά εικονίδια για τις ηλικιακές κατηγορίες 3+, 7+, 12+, 16+ και 18+), παρόμοια με αυτή που υπάρχει ήδη στα βιντεοπαιχνίδια.

    [07] Εγκύκλιος οδηγιών για πρόληψη μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

    Εγκύκλιο με οδηγίες για την πρόληψη της μόλυνσης των εργαζομένων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εξέδωσε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης.

    Στην ίδια εγκύκλιο, ο κ. Χάλαρης καλεί τους επιθεωρητές των περιφερειακών υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία, να διεξάγουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και χώρους εργασίας όπου απασχολούνται εργαζόμενοι που ενδέχεται να εκτεθούν στον ιό.

    Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ, ο Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ, η εγκύκλιος απευθύνεται τόσο στους εργοδότες όσο και στους εργαζόμενους, λαμβάνει υπόψη της όλα τα γνωστά σενάρια για την πρόληψη του ιού και είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται ένα τέτοιο μέτρο στη χώρα μας.

    Στην εγκύκλιο αναφέρεται, ότι παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν σχετίζονται με το χώρο εργασίας, εντούτοις υπάρχουν κατηγορίες εργαζόμενων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης όπως είναι: αγρότες, γεωπόνοι, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, μηχανικοί, κηπουροί, δασολόγοι, φύλακες, εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών και σε βιολογικούς καθαρισμούς, εργαζόμενοι σε πτηνοτροφεία και φάρμες κ.α.

    Κίνδυνο διατρέχουν και εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργαστήρια όπου χειρίζονται ιστούς ή υγρά που έχουν μολυνθεί με τον ιό.

    [08] Την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία, ζητά το ΚΚΕ

    «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία Ελλάδος, μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου επισημαίνεται ότι «επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα».

    [09] Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα διάσωσης των ισπανικών τραπεζών

    Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το πρόγραμμα διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και τη συμφωνία για τις εγγυήσεις της Μαδρίτης προς το Ελσίνκι.

    Η συμμετοχή της Φινλανδίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε με 109 ψήφους υπέρ και 73 κατά.

    [10] Επιστήμονες από όλο τον κόσμο επιχειρούν να ανακαλύψουν τη θεραπεία για το AIDS

    Μια ομάδα επιστημόνων από όλο τον κόσμο προετοιμάζει μια νέα στρατηγική προκειμένου να ανακαλύψει τη θεραπεία για το AIDS, μια προσπάθεια εμπνευσμένη από την εκπληκτική ιστορία ενός Αμερικανού ασθενή, του Τίμοθι Ρέι Μπράουν, ο οποίος θεραπεύτηκε από την νόσο.

    Η θεραπεία του Μπράουν, που έγινε σε νοσοκομείο του Βερολίνου, περιελάμβανε την "καταστροφή" του ανοσοποιητικού του συστήματος και τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από δότη με μια σπάνια γενετική ανωμαλία, η οποία αντιστέκεται στη μόλυνση από τον ιό HIV. Η διαδικασία όμως είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και δύσκολη να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει αντί να προσπαθήσουν να μιμηθούν την αγωγή που χορηγήθηκε στον Μπράουν, να ανακαλύψουν μια παρόμοια λύση, η οποία θα είναι λιγότερο δαπανηρή και πιο εύκολη στην εφαρμογή της.

    [11] Τον Τσάβι Μαρτίνεθ θέλει ο Βιλανόβα στην Μπαρτσελόνα

    Ο Τσάβι Μαρτίνεθ είναι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Τίτο Βιλανόνα για την Μπαρτσελόνα, η οποία φέρεται αποφασισμένη να καταβάλει το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, που προβλέπεται ως ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του παίκτη με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, προκειμένου να τον αποκτήσει. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Sport», στο οποίο αναφέρεται ακόμη ότι ο 23χρονος άσος είναι ο παίκτης που θέλει ο Βιλανόβα στο «Καμπ Νου».

    «Ο Μαρτίνεθ είναι ο μόνος παίκτης που ενδιαφέρει τον προπονητή της Μπάρτσα και πιέζει τη διοίκηση για την απόκτηση του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σχετικό δημοσίευμα. Ο διεθνής αμυντικός άρχισε την καριέρα του από την Οσασούνα και μεταγράφηκε το 2006 στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Εκτός από την Μπαρτσελόνα ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχουν δείξει η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 July 2012 - 8:30:52 UTC