Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαραίτητος ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωθυπουργός της δραχμής ο Αντώνης Σαμαράς»
  • [03] Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο κτίριο του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη
  • [04] Καίει σπίτια η φωτιά στην Κερατέα
  • [05] Για "στοχοποίηση" που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, κάνει λόγο ο Ν. Φωτόπουλος
  • [06] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Βρούτση - κοινωνικών εταίρων

  • [01] Απαραίτητος ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη

    Η θετική αλληλεπίδραση μεταξύ πατέρα και βρέφους ήδη από τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του παιδιού επιτρέπει την εμφάνιση λιγότερων προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά ηλικίας ενός έτους, και ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, σύμφωνα με βρετανική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται η θετική αυτή επίδραση σε τόσο μικρά παιδιά, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Παιδοψυχολογίας και Ψυχιατρικής (Journal of Child Psychology and Psychiatry).

    "Βρήκαμε ότι τα παιδιά, των οποίων οι πατέρες είχαν περισσότερη επαφή μαζί τους, είχαν καλύτερα αποτελέσματα" καθώς εμφάνιζαν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς στη συνέχεια, εξηγεί ο Πολ Ραμσαντάνι, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

    "Αντιθέτως τα προβλήματα συμπεριφοράς ήταν πολύ περισσότερα στα παιδιά που οι πατέρες τους ήταν πιο απόμακροι, χαμένοι στις σκέψεις τους ή είχαν λιγότερη επαφή μαζί τους", σημειώνει ο ίδιος.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωθυπουργός της δραχμής ο Αντώνης Σαμαράς»

    «Ο κόσμος έχει αντιληφθεί, με βάση τα προβλήματά του ότι ακολουθείται μια πολιτική η οποία είναι, εντελώς, αδιέξοδη. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης

    «Εδώ γίναμε μάρτυρες της χθεσινής συνάντησης, των τριών συναρχηγών, των εταίρων της νέας μνημονιακής κυβέρνησης, οι οποίοι ουσιαστικά τι είπαν; Είπαν ότι θα εφαρμόσουν το πακέτο των 11,5 δισ ευρώ που είχε προαποφασιστεί πριν τις εκλογές, το οποίο όμως υποτίθεται ότι θα το επαναδιαπραγματευόντουσαν. Δηλαδή πρόκειται για μια πολύ καλή επικοινωνιακή προσπάθεια για μια άριστη διαχείριση, εκ μέρους τους, να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Αλλά, που τελικά, πιστεύω ότι δεν θα έχουν ανταπόκριση», πρόσθεσε.

    Αναφορικά με την επιμήκυνση σημείωσε ότι «από τη στιγμή που θα σημαίνει επιμήκυνση της ίδιας πολιτικής λιτότητας δεν συνιστά καμία διέξοδο.

    [03] Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο κτίριο του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη

    Σε οικονομικό αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες, έχει οδηγηθεί το Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, λόγω της μη εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους 3 εκατομυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα υποσιστισμού στους κατάκοιτους ασθενείς, ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, οι 170 εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι από το Μάρτιο και το τραγικότερο όλων η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου.

    Όπως κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη, η ΔΕΗ σήμερα το πρωί διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού», ύψους 600 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

    Η πρόεδρος του Ιδρύματος έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

    [04] Καίει σπίτια η φωτιά στην Κερατέα

    Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι, στον Διόνυσο Κερατέας. Η φωτιά η οποία βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, έχει κάψει μέχρι στιγμής πέντε σπίτια, καθώς στην περιοχή πνέεουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

    Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Δρέπανο και Πλατάνι, βορειανατολικά της Πάτρας, ενώ μικρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται σε Καστρίτσι και Σελλά. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν έγκαιρα τη δημιουργία κάποιου νέου πύρινου μετώπου. Σε ύφεση βρίσκεται επίσης και η πυρκαγιά στην περιοχή Βάθη Κισσάμου στα Χανιά.

    Οι αρχές εκκένωσαν τα Παπαδιανά, καθώς οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί αρκετές αγροικίες, ενώ κάηκαν και ζώα.

    Από νωρίς το πρωί τις επίγειες δυνάμεις ενισχύει και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

    Τέλος, για τρίτη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά σε χαράδρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

    [05] Για "στοχοποίηση" που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, κάνει λόγο ο Ν. Φωτόπουλος

    Για λυσσαλέα και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές και τους δημοσιογράφους.

    «Άλλο πράγμα είναι η κριτική, άλλο η σκληρή κριτική και εντελώς διαφορετικό η στοχοποίηση όσων διαφωνούν μαζί σας», αναφέρει ο κ. Φωτόπουλος.

    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ επικαλείται άρθρα με τίτλο «Σκοτώστε τώρα τον "Φωτόπουλο" (που κρύβετε μέσα σας)» και «Μην πειράζετε το σκάλπ του Φωτόπουλου», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη Βουλή κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πει στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ «Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις».

    Ο κ. Φωτόπουλος αναφέρει ακόμη πως δεν απείλησε τη χώρα με μπλακ-άουτ αλλά δήλωσε ότι «εάν χρειαστεί θα ασκήσουμε το νόμιμο, συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας της απεργίας», για να μην αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας.

    [06] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Βρούτση - κοινωνικών εταίρων

    Εργασιακά θέματα, οι συλλογικές συμβάσεις και ο κατώτατος μισθός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Οι βιομήχανοι ζήτησαν από τον υπουργό τη μείωση του κόστους εργασίας με έμφαση στις συμβάσεις που προβλέπουν πολλαπλάσιες αποδοχές από τη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ.

    Ο κ. Βρούτσης, πάντως, αποκλείει οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του βασικού μισθού, ωστόσο για αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και για άλλα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα άφησε να εννοηθεί ότι η τελική έκβασή τους θα εξαρτηθεί από την διαπραγμάτευση με την τρόικα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 July 2012 - 14:38:00 UTC