Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επτά νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία
  • [02] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εγκληματική η "ανεπάρκεια" του κρατικού μηχανισμού
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς σύντομα θα γίνει πρωθυπουργός της δραχμής
  • [04] "Δεν έχω σχέση με παράνομο πλουτισμό" αναφέρει ο Γ. Σμπώκος
  • [05] Αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας για την «απόσχιση» της Ικαρίας από την Ελλάδα
  • [06] Οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών να μην ταξιδεύουν Έλληνες στη Συρία

  • [01] Επτά νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 33 τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ισραηλινοί τουρίστες έξω από το αεροδρόμιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπουργκάς, στην Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές αρχές.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για "τρομοκρατική επίθεση".

    Ο δήμαρχος της πόλης Μπουργκάς Ντιμίταρ Νικόλοφ επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες. Η βουλγαρική αστυνομία δεν ήταν σε θέση κατ' αρχάς να επιβεβαιώσει την υπηκοότητά τους, ανέφερε πάντως ότι λεωφορεία και οχήματα στο σημείο υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με το δημόσιο βουλγαρικό ραδιόφωνο BNR και τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό bTV, δύο οχήματα έπιασαν φωτιά κι άλλο ένα εξερράγη.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε μια "ιρανική τρομοκρατική επίθεση", αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στη Μπουργκάς. "Όλες οι ενδείξεις δείχνουν το Ιράν", υποστήριξε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του. "Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού", πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που μετέδωσε η δημόσια βουλγαρική τηλεόραση «ΒΝΤ», λίγο πριν την αιματηρή βομβιστική επίθεση εναντίον του λεωφορείου με τους 40 Ισραηλινούς τουρίστες, που μόλις είχαν αποβιβαστεί από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο γραφείο του ταξιδιωτικού πρακτορείου που είχαν διοργανώσει την εκδρομή, στο Μπουργκάς, και είπε, ότι «οι Ισραηλινοί θα γίνουν δεκτοί με δύο βόμβες».

    Επιμέλεια: Μπ.Γεωργίκος, Μπ. Μπορίσοφ

    [02] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εγκληματική η "ανεπάρκεια" του κρατικού μηχανισμού

    «Η κατεστημένη ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του θέρους είναι πλέον προκλητική και εγκληματική. Ο ίδιος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Δένδιας όχι μόνο δεν αρνείται την πλήρη ανετοιμότητα του συστήματος πυρόσβεσης, αλλά με ατυχείς δηλώσεις του, ζητά από το ίδρυμα Νιάρχου χορηγία για δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και 90.000 ευρώ που απαιτούνται για να ανανεωθούν τα πτυχία των πιλότων, ώστε να μπορούν να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Βασίλης Καπερνάρος.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς σύντομα θα γίνει πρωθυπουργός της δραχμής

    «Ο κ. Σαμαράς πολύ σύντομα θα γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής» αναφέρει απαντητική δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι «αυτό το οποίο ξορκίζει και χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φαίνεται πως θα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς πολύ σύντομα θα γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής».

    [04] "Δεν έχω σχέση με παράνομο πλουτισμό" αναφέρει ο Γ. Σμπώκος

    Δήλωση με την οποία αρνείται ότι έχει σχέση με «μαύρο» πολιτικό χρήμα εξέδωσε ο Γιάννης Σμπώκος , Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας την επίμαχη περίοδο 1997-2000 , με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία κατονομάστηκε από τον εξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου ως ενεργά εμπλεκόμενος σε νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

    [05] Αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας για την «απόσχιση» της Ικαρίας από την Ελλάδα

    Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Χόιτε», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία.

    Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδόσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».

    [06] Οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών να μην ταξιδεύουν Έλληνες στη Συρία

    "Να μην ταξιδεύουν στη Συρία για οποιοδήποτε λόγο", καλεί άμεσα τους Έλληνες πολίτες, το υπουργείο Εξωτερικών, με οδηγία που εξέδωσε, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα και της επέκτασης των συγκρούσεων και επιθέσεων αυτοκτονίας στη Δαμασκό.

    "Οι Έλληνες πολίτες που εργάζονται στη Συρία καλούνται να λαμβάνουν όλες τις δυνατές προφυλάξεις και να είναι σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 July 2012 - 18:30:35 UTC