Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα
  • [02] "Νέα μέτρα θα οδηγήσουν στην χρεοκοπία"
  • [03] Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα εκτεθεί προσωρινά το κύπελλο του Σπύρου Λούη
  • [04] Ο κρόκος, οι πιπεριές και τα όσπρια της Μακεδονίας στις αγορές του εξωτερικού
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Θα πληγεί μεγάλο μέρος των εργαζομένων απο τα ισοδύναμα μέτρα
  • [06] Άλλαξε σελίδα ο Παναθηναϊκός
  • [07] Οι υποψήφιοι αγοραστές της Αγροτικής στοχεύουν στις υποθήκες των χωραφιών, σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
  • [08] Ψεύδονται όταν λένε ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα, καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας

  • [01] Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα

    Σε εξέλιξη βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα στο 'Ανω Καστρίτσι και στην περιοχή από το Πλατάνι μέχρι τα Σελλά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κώστας Δεσυνιώτης. Παράλληλα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, ότι το μέτωπο της φωτιάς στο Κάτω Καστρίτσι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σημείωσε, ακόμα, ότι δεν έχει καταγραφεί, μέχρι στιγμής, κάποια καμμένη κατοικία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι, γεγονός που θα διευκολύνει το έργο της κατάσβεσης.

    Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε την ένταση των προσπαθειών εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα και συντονισμό, προκειμένου να είναι δυνατή η αντιμετώπιση κάθε πιθανής εξέλιξης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας .

    Από τη δική του πλευρά, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να κρατηθούν με κάθε θυσία ανοιχτοί οι δρόμοι για την περίπτωση που θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές από κατοίκους.

    Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, στην περιοχή επιχειρούν 55 οχήματα της Πυροσβεστικής, επίγειες δυνάμεις 150 πυροσβεστών, ενώ αναμένονταν και 14 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα από την ευρύτερη περιφέρεια. Παράλληλα, επιχειρούν από αέρος πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ έχουν τεθεί στη διάθεση της Πυροσβεστικής όλα τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του δήμου Πατρέων, του στρατού και των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάλογο εξοπλισμό.

    Ακόμη στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ήδη διατεθεί άνδρες από Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού, ενώ αναμένονται βαρέα μηχανήματα και πυροσβεστικό όχημα του στρατού από το Ναύπλιο.

    [02] "Νέα μέτρα θα οδηγήσουν στην χρεοκοπία"

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να ζητήσει, αντί συναντήσεων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, δηλαδή την τρόικα, έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου να αναζητηθεί ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση, γιατί, όπως είπε, «πολύ απλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

    Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι σήμερα η αντιπροσωπεία της τρόικας ζήτησε συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέρριψε την πρόταση, και κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο γιατί, όπως είπε, οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι των εταίρων μας και επομένως, δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση και η συζήτηση μαζί τους.

    Πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, συνειδητοποιήσαμε ότι η γενναιοδωρία των δανειστών μας εξαντλήθηκε στην προκλητική προεκλογική υποστήριξη των κομμάτων του μνημονίου, ώστε να εξαπατήσουν το λαό και να εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Έτσι, τόνισε ο κ. Τσίπρας, η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση ήταν απλά μια απατηλή προεκλογική υπόσχεση. «Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο. Το συνεχίζει ακριβώς από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου, σα να μην πέρασε μια μέρα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας, είπε ότι νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία, είναι απλά σκέτος παραλογισμός που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης και προσέθεσε ότι, αν αυτό επιθυμεί η κ. Μέρκελ, είναι καλύτερα να μας το πει η ίδια και όχι διά του κυρίου Τόμσεν.

    [03] Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα εκτεθεί προσωρινά το κύπελλο του Σπύρου Λούη

    Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 θα εκτεθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για ένα χρόνο στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

    Το κύπελλο του Σπύρου Λούη απέκτησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια δημοπρασίας. Η ανακοίνωση της απόκτησής του συνοδεύτηκε από δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο στο κοινό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όταν αυτό ολοκληρωθεί.

    [04] Ο κρόκος, οι πιπεριές και τα όσπρια της Μακεδονίας στις αγορές του εξωτερικού

    Δυνατότητες καλύτερης οργάνωσης, για να προωθήσουν στις αγορές του εξωτερικού, προϊόντα όπως ο κρόκος Κοζάνης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα όσπρια και τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα, αναζητούν μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διατροφής.

    Οι επιχειρήσεις αυτές προσκλήθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Loc Food" στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια και έχει στόχο τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών (clusters).

    «Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες και την εστίαση ώστε να διευκολυνθούν οι εξαγωγές» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο Προϊστάμενος στο περιφερειακό τμήμα ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Κωτούλας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναζητηθούν καλές πρακτικές από 8 ακόμη χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και συγκεκριμένα την Νορβηγία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Θα πληγεί μεγάλο μέρος των εργαζομένων απο τα ισοδύναμα μέτρα

    «Οι συνοπτικές δηλώσεις των κυρίων Στουρνάρα, Βενιζέλου και Κουβέλη, δηλαδή της κυβέρνησης δεν πρέπει να καθησυχάζουν ούτε έναν εργαζόμενο. Η λογική που έχουν περί ισοδυνάμων μέτρων, είναι μια λογική και πρακτική που θα οδηγήσει σε αφαίρεση και μέρους του μισθού και των συντάξεων και των παροχών σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων τους οποίους αυθαίρετα θα κατατάξουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    «Και τα ισοδύναμα μέτρα είναι ταξικά, αντιλαϊκά. Επιπλέον δεν μπορεί να έχει καμία αξία το πνεύμα που προσπαθούν να περάσουν ότι τα μέτρα δεν αφορούν το σήμερα, αλλά το αύριο, το αύριο για μας θα είναι σε τρεις μήνες», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

    [06] Άλλαξε σελίδα ο Παναθηναϊκός

    Ιστορική ημέρα για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά από 33 χρόνια στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη η ΠΑΕ πέρασε στην ιδιοκτησία της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Συγκεκριμένα η διαδικασία της μεταβίβασης του 54.7% των μετοχών ολοκληρώθηκε σήμερα, στα γραφεία της ΠΑΕ, με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων από τους νομικούς συμβούλους του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Γιάννη Αλαφούζου. Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει μακριά από τα οικονομικά προβλήματα.

    «Έχουμε μεγάλη ευθύνη γιατί από σήμερα ο ΠΑΟ ανήκει στους οπαδούς του».

    Με τα λόγια αυτά ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ.

    [07] Οι υποψήφιοι αγοραστές της Αγροτικής στοχεύουν στις υποθήκες των χωραφιών, σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

    «H επόμενη μέρα της ΑΤΕ ξημερώνει στο πιο κατασκότεινο τοπίο των εφιαλτών μας. Ο όποιος καλόψυχος επενδυτής δεν θα αγοράσει φυσικά τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στοχεύει στο φιλέτο που είναι οι υποθήκες των χωραφιών μας, κι εκεί θα μας βρείτε συμμάχους στον πόλεμο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του στην 61η Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

    [08] Ψεύδονται όταν λένε ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα, καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι αυτή συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο από το σημείο που το άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου και προσέθεσε ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση λένε ψέματα ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην κυβέρνηση μιλούν για νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και εννοούν τρίτο μνημόνιο.

    Ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα εκ μέρους της κυβέρνησης, τα οποία, σε συνδυασμό με την εκποίηση δημόσιου πλούτου, θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το λαό. Η κυβέρνηση εκτελεί εντολές της τρόικας και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, είπε ο κ. Τσίπρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 July 2012 - 14:30:38 UTC