Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ποίηση του Νερούδα συναντά απόψε τη μουσική του Θεοδωράκη
  • [02] Σημαντική αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο
  • [03] Το ΔΝΤ αποδεσμεύει 1,48 δισ. ευρώ για την Πορτογαλία
  • [04] Στη Λευκωσία για διάλεξη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον
  • [05] Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου
  • [06] Ο κακός ύπνος μπορεί να φθείρει τον εγκέφαλο και να φέρει το Αλτσχάιμερ

  • [01] Η ποίηση του Νερούδα συναντά απόψε τη μουσική του Θεοδωράκη

    Μέγα τραγούδι για την ελευθερία που σφράγισε μια εποχή, το Κάντο Χενεράλ, σε ποίηση Πάμπλο Νερούδα, κλασικό και επίκαιρο πάντα, 40 χρόνια από τη γέννηση του, και 38 από εκείνη την πρώτη, συγκλονιστική παρουσίαση του στην ελεύθερη Ελλάδα του 1975 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, θα παρουσιαστεί για μία μόνο βραδιά, απόψεστις 21.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής με τη συμμετοχή των ερμηνευτών οι οποίοι το σφράγισαν: η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής θα αποδώσουν αποσπάσματα του έργου, ενώ θα τους πλαισιώσουν οι χορωδίες της ΕΡΤ και του δήμου Αθηναίων.

    «Από όλα μου τα έργα, το Κάντο Χενεράλ είναι μια όαση, ένα λαϊκό έργο που σμίγει δύο πολιτισμούς» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μίκης Θεοδωράκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή της επικείμενης παρουσίασης του εμβληματικού ορατορίου του στο Ηρώδειο.

    Τη 15μελή ορχήστρα που συνθέτουν διακεκριμένοι σολίστ θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός.

    Αποσπάσματα του ποιητικού έργου του Νερούδα, σε απόδοση στα ελληνικά της Δανάης Στρατηγοπούλου, θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

    [02] Σημαντική αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο

    Σημαντική αύξηση, σχεδόν 12%, στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο της ζήτησης από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η ζήτηση ρεύματος τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 11,9 % λόγω αύξησης της κατανάλωσης από νοικοκυριά και ΜΜΕ (+5,6 %, αποδίδεται στις καιρικές συνθήκες και την αυξημένη χρήση κλιματιστικών) καθώς και της κατανάλωσης των ορυχείων της ΔΕΗ (+36 %), ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφεται μείωση 2,1 %.

    [03] Το ΔΝΤ αποδεσμεύει 1,48 δισ. ευρώ για την Πορτογαλία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την καταβολή μιας νέας δόσης, ύψους 1,48 δισεκατομμυρίου ευρώ, του δανείου προς την Πορτογαλία, με την οποία ανέρχεται σε 21,13 δισεκατομμύρια ευρώ το σύνολο της βοήθειας που έχει καταβάλει μέχρι στιγμής το ΔΝΤ στη Λισαβόνα από την σύναψη του σχεδίου βοήθειας το Μάιο του 2011.

    Η εξέταση των αποτελεσμάτων των προσπαθειών της Πορτογαλίας "επιτρέπει την άμεση καταβολή" 1,48 δισεκατομμυρίου ευρώ στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τη χώρα αυτή ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [04] Στη Λευκωσία για διάλεξη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον

    Επίσκεψη στην Λευκωσία θα πραγματοποιήσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον για να δώσει διάλεξει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο.

    Ο Μπιλ Κλίντον θα μοιραστεί μαζί με τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου και το προσωπικό του τις ιδέες του όσον αφορά «Την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση». Σύμφωνα με τη διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, για την άφιξη του κ. Κλίντον έχουν ειδοποιηθεί οι Αρχές προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

    Ο επίτιμος Chancellor του Laureate International Universities αναμένεται να παρευρεθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το Σάββατο 21 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 4 το απόγευμα.

    [05] Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου

    Στην κορυφή της λίστας με τις πλουσιότερες ομάδες, όλων των ομαδικών αθλημάτων, στον κόσμο παρέμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση του περιοδικού «Forbes» η αξία της διάσημης αγγλικής ομάδας κοστολογείται στα 2.23 δισ. δολάρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης με 1.88 δισ. δολάρια.

    Στη συνέχεια ακολουθούν ομάδες του μπέιζμπολ και του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (Φούτμπολ) των Ηνωμένων Πολιτειών.

    [06] Ο κακός ύπνος μπορεί να φθείρει τον εγκέφαλο και να φέρει το Αλτσχάιμερ

    Τέσσερις νέες επιστημονικές έρευνες έρχονται να ενισχύσουν την άποψη των επιστημόνων ότι ο κακός ύπνος, τόσο σε διάρκεια όσο και σε ποιότητα, μπορεί να επιταχύνει τη φθορά του εγκεφάλου και να επισπεύσει την εμφάνιση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

    Οι μελέτες, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρίας Αλτσχάιμερ στο Βανκούβερ του Καναδά, πάντως δεν σημαίνουν, όπως διευκρίνισαν οι ερευνητές, ότι κατ' ανάγκη όποιος άνθρωπος πάσχει από αϋπνία, είναι καταδικασμένος να αναπτύξει άνοια πρόωρα.

    Η πρώτη και μεγαλύτερη σε εύρος και διάρκειαέρευνα, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Ελίζαμπεθ Ντεβόρ του νοσοκομείου Brigham and Women?s της Βοστώνης, εξέτασε περισσότερες από 15.000 γυναίκες στις ΗΠΑ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσες κοιμούνταν λιγότερο από πέντε ώρες το βράδυ (ή περισσότερο από εννέα ώρες), είχαν χειρότερη μέση νοητική επίδοση σε σχέση με όσες κοιμούνταν επτά ώρες κατά μέσο όρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2012 - 8:30:38 UTC