Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καμίνι όλη η χώρα
  • [02] Νέα διυπουργική σύσκεψη για τις περικόπές
  • [03] Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις
  • [04] Δεύτερη στην Ευρώπη η Εθνική Νέων
  • [05] Κρίσιμη συνάντηση για την "Χαλυβουργία"

  • [01] Καμίνι όλη η χώρα

    Στο αποκορύφωμά του θα φτάσει σήμερα ο παρατεταμένος καύσωνας που πλήττει τη χώρα μας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 42 και τοπικά στους 43 βαθμούς.

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

    Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ οι νομαρχίες και οι δήμοι έχουν ανοίξει μεγάλους κοινόχρηστους κλιματιζόμενους χώρους, προκειμένου να βρουν δροσιά όσοι το επιθυμούν.

    Ανάσα δροσιάς αναμένεται από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, η οποία θα γίνει αισθητή την Τρίτη με πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς, καθώς θα επικρατήσουν βοριάδες έως και 8 μποφόρ.

    [02] Νέα διυπουργική σύσκεψη για τις περικόπές

    Ευρεία διυπουργική σύσκεψη έχει συγκαλέσει για σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας, με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου να καθοριστούν τα πεδία περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

    Την Τετάρτη το πακέτο το μέτρων θα παρουσιαστεί στους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να πάρουν την τελική τους μορφή και να παρουσιαστούν στους ελεγκτές της τρόικας, που φθάνουν στις 24 του μηνός στην Αθήνα.

    [03] Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις

    Ξεκινούν σήμεραι θερινές εκπτώσεις και λήγουν την 31η Αυγούστου 2012.

    ΗΈνωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν τα εξής:

    1) Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.

    2) Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.

    3) Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»)

    4) Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής. Σημειώνεται επίσης, ότι σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά τις τροποποιήσεις του ν. 3769/2009 προσφορές επιτρέπονται μέχρι την παραμονή της έναρξης των επισήμων εκπτώσεων.

    5) Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

    6) Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

    7) Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.

    8) Μην διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.

    9) Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

    10) Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

    11) Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.

    [04] Δεύτερη στην Ευρώπη η Εθνική Νέων

    Παρά τη μεγάλη προσπάθειά της, η εθνική μας ομάδα Νέων ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012, που ολοκληρώθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας.

    [05] Κρίσιμη συνάντηση για την "Χαλυβουργία"

    Συνάντηση με τους απεργούς της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» Ασπροπύργου, αναμένεται να έχει σήμερα, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

    Η συνάντηση είναι κρίσιμη για το μέλλον της μονάδας, οι εργαζόμενοι της οποίας βρίσκονται σε απεργία εδώ και εννέα μήνες.

    Το σωματείο των εργαζομένων, ζητά την επαναπρόσληψη των 120 εργαζομένων (σε σύνολο 360) που έχουν απολυθεί, προκειμένου να αποφασίσει τη λήξη της απεργίας, αίτημα που δεν αποδέχεται η διοίκηση του εργοστασίου, η οποία ζητά την άμεση επαναλειτουργία της μονάδας πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και επικαλείται πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κηρύσσει την απεργία παράνομη.

    Η διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας, έχει ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα τον υπουργό Εργασίας, ότι προτίθεται να υποβάλει αίτημα στο υπουργείο για ομαδικές απολύσεις και αναστολή της λειτουργίας της μονάδας του Ασπροπύργου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2012 - 6:30:32 UTC