Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος
  • [02] "Πόλεμος" γλωσσολόγων για τα φωνήεντα και τους φθόγγους
  • [03] Ώρα τελικού για την Εθνική Νέων
  • [04] Εξαρθρώθηκε "θηλυκό" κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

    Από την Τρίτη αναμένεται αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να κατεβαίνει κατά 6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα μειωθεί περαιτέρω, φτάνοντας στους 33 βαθμούς Κελσίου και την Παρασκευή στους 25.

    [02] "Πόλεμος" γλωσσολόγων για τα φωνήεντα και τους φθόγγους

    Eκατό σαράντα καθηγητές Πανεπιστημίου, εξειδικευμένοι στην ελληνική γλώσσα υπογράφουν αναλυτικό κείμενο για το θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί σχετικά με τους φθόγγους και τα φωνήεντα της γλώσσας μας. Αφορμή είναι ένα κείμενο που υπογράφεται από μία δασκάλα δημοτικού σχολείου της Ραφήνας , για το βιβλίο της Γραμματικής της Ε΄και ΣΤ΄τάξεις του δημοτικού.

    Στο κείμενο αυτό, όπως σημειώνουν οι 140 γλωσσολόγοι, με τον τίτλο «Η ελληνική γλώσσα πρέπει να μείνει ανέπαφη» η κ. Χρυσού κατηγορεί τους συγγραφείς του εγχειριδίου ότι καταργούν από την ελληνική γλώσσα τα φωνήεντα ήτα, ύψιλον και ωμέγα, καθώς και τα σύμφωνα ξι και ψι, ενώ προσθέτουν τον (κατά τη γνώμη της) «δίφθογγο» ου καθώς και τα δίψηφα μπ, ντ και γκ.

    Οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρονται στις απόψεις της δασκάλας χαρακτηρίζοντας τις ως παρανόηση βασικών κανόνων της γραμματικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και το όλο ζήτημα ανησυχητικό διότι, όπως λένε , αποπροσανατολίζει δασκάλους γονείς και μαθητές.

    [03] Ώρα τελικού για την Εθνική Νέων

    Toν τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Νέων θα διεκδικήσει απόψε η Ελλάδα κόντρα στην Ισπανία, στο Ταλίν της Εσθονίας.Ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 21.30 απευθείας απο την ΕΤ-1.

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας δήλωσε:

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε στον τελικό, απέναντι σε μία καταπληκτική ομάδα. Οι Ισπανοί διαθέτουν μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που είναι άξια λόγου. Έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού. Σε κάθε ματς προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνουν. Τόσο η ικανότητα των παικτών όσο και του προπονητή είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Αυτό μας κάνει να σεβόμαστε απόλυτα αυτή την ομάδα, που είναι και η κάτοχος του τροπαίου. Από τη στιγμή, όμως, που βρισκόμαστε στον τελικό θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό το παιχνίδι-γιορτή. Ίσως, για την Ισπανία να είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά εμείς βρισκόμαστε στον τελικό μετά από πολλά χρόνια και θέλουμε να ευχαριστηθούμε στο έπακρο αυτή τη συμμετοχή. Σίγουρα, ο ημιτελικός με την Αγγλία ήταν μια υπερπροσπάθεια για εμάς, καθώς χρειάστηκε να υπερβάλουμε εαυτόν. Όμως, έχουμε αφήσει πίσω αυτό το παιχνίδι και πλέον δουλεύουμε σκληρά, ενόψει του αυριανού αγώνα. Το κίνητρο που έχουμε είναι τεράστιο».

    [04] Εξαρθρώθηκε "θηλυκό" κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

    Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για εμπορία ναρκωτικών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

    Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας συνέλαβαν 3 γυναίκε,ς ηλικίας 19,24 και 26 ετών και έναν άνδρα, 32 ετών, ενώ αναζητείται και 21χρονος γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, στην περιοχή του Κορδελιού, την οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως κρυψώνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Β· Επτά μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 739,3 γραμμαρίων Β· Το χρηματικό ποσό των 2.075 ευρώ Β· 11 κινητά τηλέφωνα και Β· Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (φωτογραφικές μηχανές, ραδιο-cd, φορητός υπολογιστής).

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 July 2012 - 10:30:32 UTC