Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδροί βομβαρδισμοί τη νύχτα στη Β. Συρία
  • [02] 38η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο
  • [03] Αποκλεισμένοι 5500 άνθρωποι στην Ιαπωνία μετά τις ισχυρές βροχές

  • [01] Σφοδροί βομβαρδισμοί τη νύχτα στη Β. Συρία

    Σφοδροί βομβαρδισμοί ακούγονταν επί έξι ώρες, αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή.

    Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των ανταρτών που ήταν σε επαφή με τους αντάρτες, οι δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, σφυροκοπούσαν, από το Ουμ Ασούγρα, τις γειτονικές κοινότητες Αλτζινέχ, Ιμπίν και Ζαρντάνα.

    Το Σάββατο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε όλη τη Συρία έχασαν τη ζωή τους 115 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 50 ήταν άμαχοι.

    Η αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ, που κατάφερε χθες να εισέλθει στο χωριό Τρέμσιχ, που δέχθηκε τη σφοδρή φονική επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία που "μαρτυρούν ότι στόχος της επίθεσης αυτής απετέλεσαν οι κατοικίες ανταρτών, λιποτακτών".

    "Κηλίδες αίματος ή, σε άλλες περιπτώσεις, πολύ αίμα είδαμε σε πολλά δωμάτια, ακόμα και στους υποδοχείς για τις ηλεκτρικές συσκευές στο εσωτερικό των κατοικιών" ανέφεραν οι παρατηρητές του ΟΗΕ μιλώντας στον ανταποκριτή, στην ίδια περιοχή, του Γαλλικού πρακτορείου.

    [02] 38η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο

    Τριάντα οκτώ χρόνια μετά ξαναζωντανεύουν σήμερα στην Κύπρο οι μνήμες από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 της χούντας των Αθηνών και της κυπριακής ΕΟΚΑ Β΄ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκλελεγμένου τότε προέδρου της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

    Στις οκτώ και είκοσι το πρωί, ώρα κατά την οποία ξεκίνησαν τα τάνκ με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας, ήχησαν σε όλες τις πόλεις οι σειρήνες, σε υπόμνηση της αποφράδας ημέρας. Στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κοιμητήριο Λευκωσίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους προασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρών Ήταν ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και άλλοι επίσημοι.

    Επιμνημόσυνο λόγο είπε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Χαράλαμπος Λόττας.

    Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και έγινε κατάθεση στεφάνων.

    Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνέλθει εκτάκτως το μεσημέρι για καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος, του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που ακολούθησε στις 20 Ιουλίου. Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν το προδοτικό πραξικόπημα επισημαίνοντας τα τραγικά αποτελέσματα που προκαλούν ο φανατισμός και η διχόνοια. Τονίζουν ότι η 15η αποτελεί «ημέρα εθνικού πένθους και περισυλλογής και αποτίουν φόρο τιμής στον Εθνάρχη Μακάριο, στους μάρτυρες της δημοκρατίας και στους μαχητές της αντίστασης που, χωρίς να λογαριάσουν τη ζωή τους, υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα». Τα κόμματα και οι οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι η κρισιμότητα της παρούσας περιόδου υπαγορεύει εθνική συνεννόηση, πολιτική συναντίληψη, ευρύτατη συναίνεση και συστράτευση.

    [03] Αποκλεισμένοι 5500 άνθρωποι στην Ιαπωνία μετά τις ισχυρές βροχές

    Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι και σήμερα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, λόγω των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άτομα.

    Την ώρα που οι μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους για συνέχιση των καταιγίδων, στρατιωτικά ελικόπτερα μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών του Γιάμε, στο βόρειο Κιούσου. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς έχουν ήδη μεταφερθεί με ελικόπτερα σε νοσοκομεία.

    Εκτιμάται ότι περίπου 5.500 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από το βράδυ του Σαββάτου καθώς οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά τους έχουν γίνει αδιάβατοι από τις κατολισθήσεις και τις πτώσεις δέντρων, εξαιτίας της βροχής που έπεφτε στην περιοχή από την Τετάρτη. Επίσης, έχει διακοπεί η υδροδότηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 July 2012 - 8:30:31 UTC