Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι αλλαγές στο Δημόσιο στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου
  • [02] Υποβάθμισε την Ιταλία κατά δύο μονάδες η Moody's
  • [03] Σε διαθεσιμότητα σωφρονιστική υπάλληλος για απόδραση κρατούμενης - μέλους συμμορίας
  • [04] Στον "αέρα" η ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως
  • [05] Προσάραξε φορτηγό πλοίο νοτιοανατολικά των Λειψών
  • [06] Παγκόσμιο ρεκόρ εκπομπής λέιζερ, με ισχύ άνω των 500 τεραβάτ

  • [01] Οι αλλαγές στο Δημόσιο στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου

    Σε εξέλιξη βρίσκεταισύσκεψη για τον δημόσιο τομέα υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, για τον δημόσιο τομέα.

    Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος θα συναντηθεί στις 13.30 συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, ώστε μέσα σε 10 ημέρες να έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2013- 2014. Τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα επιδοθούν στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, θα εστιαστούν στο σκέλος των δαπανών και για τον λόγο αυτό, εννέα υπουργοί και ένας υφυπουργός εξέτασαν την Πέμπτη, σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όλους ανεξαιρέτως τους κωδικούς των υπουργείων.

    Η σύσκεψη θα συνεχισθεί σήμερα σε επίπεδο διευθυντών υπουργείων, ενώ την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου την Τετάρτη το όλο πλαίσιο να συζητηθεί στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

    Όπως τόνισαν κυβερνητικοί παράγοντες μετά τη σύσκεψη, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.

    [02] Υποβάθμισε την Ιταλία κατά δύο μονάδες η Moody's

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Πέμπτη την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες από Α3 σε Baa2, και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές, λόγω της κατάστασης στην ευρωζώνη και την «μόλυνση» από την Ισπανία και την Ελλάδα.

    «Η Ιταλία είναι πιο πιθανό να βιώσει μια απότομη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης ή να χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, λόγω της εύθραυστης εμπιστοσύνης των αγορών και του κινδύνου μόλυνσης από την Ελλάδα και την Ισπανία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Moody's που θεωρεί ότι οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας έχουν «επιδεινωθεί».

    Σύμφωνα με τη Moody's, οι συνθήκες όπως η "αύξηση της ανεργίας", εμποδίζουν την Ιταλία να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των ελλειμμάτων που δημιουργούν τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορεί πλέον να «τύχει χρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

    Η Ιταλία, τέθηκε επίσημα σε κατάσταση ύφεσης στα τέλη του 2011.

    [03] Σε διαθεσιμότητα σωφρονιστική υπάλληλος για απόδραση κρατούμενης - μέλους συμμορίας

    Τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, η σωφρονιστική υπάλληλος που έχει «άμεση εμπλοκή» στην υπόθεση της απόδρασης κρατουμένης από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Σύμφωνα με τις αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων των φυλακών Κορυδαλλού, τηνΠέμπτη,«στις 18.00, η κρατούμενη με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα από γνωστό της πρόσωπο, έπεισε σωφρονιστική υπάλληλο να ανοίξει την πόρτα, παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει ο κανονισμός του καταστήματος κράτησης». Όταν άνοιξε την πόρτα «δέχθηκε επίθεση από άγνωστο πρόσωπο το οποίο αφού χτύπησε την υπάλληλο, απελευθέρωσε την κρατούμενη». Ο άγνωστος άνδρας και συνεργός της 43χρονης οπλοφορούσε.

    Η σερβικής καταγωγής υπόδικος, η οποία ήταν και μέλος ομάδας καλαθοσφαίρισης, συμμετείχε στην γνωστή συμμορία «Ροζ Πάνθηρες» η οποία έχει διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών σε κοσμηματοπωλεία.

    Τέλος, από τον υπουργό Δικαιοσύνης διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες απόδρασης της 43χρονης, την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ έρευνα διεξάγει παράλληλα και η Ελληνική Αστυνομία.

    [04] Στον "αέρα" η ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως

    Στον «αέρα» βρίσκεται η ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως, λίγες ημέρες πριν τα τέλη Ιουλίου, ημερομηνία, που ολόκληρο το έργο, ύψους άνω των 9,5 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας.

    «Ο εργολάβος», που έχει αναλάβει το έργο, «αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και η Περιφέρεια το ενδεχόμενο να τον κηρύξει έκπτωτο», δηλώνει στο ΑΜΠΕ, η Άννα Παπαδημητρίου- Τσάτσου, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής, και υπενθυμίζει ότι «η υπερνομαρχία, υπό το βάρος της πίεσης των κατοίκων για την άμεση παράδοση του Πάρκου στη χρήση, είχε παραλάβει τμηματικά και με εκκρεμότητες το έργο».

    Εξηγεί επίσης, πως «οι πόροι για την ανάπλαση προέρχονται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε διαδικασία απεμπλοκής είναι διπλά περίπλοκη». Παρόλα αυτά, διαβεβαιώνει, πως η Περιφέρεια Αττικής σκέπτεται το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να ολοκληρώσει το έργο με ίδιους πόρους.

    Τις αμφιβολίες του για την παράδοση του έργου στα τέλη Ιουλίου, εξέφρασε στο ΑΜΠΕ ο Θοδωρής Κοκκινάκης από την Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως. «Υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη συντήρηση του έργου», επισημαίνει ο κ. Κοκκινάκης, και κάνει λόγο για προβλήματα με την ασφάλεια, την καθαριότητα της περιοχής, για τουαλέτες που δεν λειτουργούν, αλλά και για τη φυτοτεχνική μελέτη που δεν έχει ολοκληρωθεί. «Βασικό αίτημα της Επιτροπής παραμένει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα του πάρκου, τη φύλαξή του, αλλά και τη συντήρηση του έργου ανάπλασης», τονίζει.

    Διαφορετικές εικόνες περιγράφουν πάντως στο ΑΜΠΕ, πολίτες που επισκέπτονται το Πεδίον του Άρεως, κάτοικοι, αλλά και εργαζόμενοι της περιοχής, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «σημεία εγκατάλειψης και παρακμής συνεχίζουν να υπάρχουν, αρκετοί αναξιοπαθούντες αναζητούν καταφύγιο σε διάφορες γωνιές του και το αίσθημα της ανασφάλειας παραμένει έντονο».

    [05] Προσάραξε φορτηγό πλοίο νοτιοανατολικά των Λειψών

    Φορτηγό πλοίο, με 10 άτομα πλήρωμα, προσάραξε στη βραχονησίδα Κουλούρες νοτιοανατολικά των Λειψών, με αποτελέσμα να παρουσιασθεί εισροή υδάτων.

    Το πλήρωμα, 8 Αιγύπτιοι και 2 Σύροι, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στην περιοχή βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και ναυαγοσωστικό σκάφος της Frontex.

    To πλοίο με σημεία Σιέρας Λεόνε είχε αποπλεύσει από την περιοχή Αλί Αγά της Τουρκίας φορτωμένο με μπετόβεργες χάλυβα με προορισμό την Αμμόχωστο.

    [06] Παγκόσμιο ρεκόρ εκπομπής λέιζερ, με ισχύ άνω των 500 τεραβάτ

    Την πιο ισχυρή δέσμη ακτίνων λέιζερ που έχει δημιουργηθεί ποτέ, ισχύος άνω των 500 τεραβάτ (τρισεκατομμυρίων βατ), εξέπεμψε η ερευνητική εγκατάσταση NIF (National Ignition Facility) του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Λίβερμορ, που ανήκει στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, γράφοντας έτσι ιστορία και αναδημιουργώντας συνθήκες που ως τώρα εκτιμάται ότι υπήρχαν μόνο βαθιά στο εσωτερικό των άστρων.

    Το ρεκόρ κατέστη εφικτό με τη συνδυασμένη ισχύ 192 ακτίνων του συστήματος λέιζερ του NIF. Τα 500 τεραβάτ είναι 1.000 περισσότερη ισχύς από όση χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ ως χώρα σε μία δεδομένη στιγμή. Η δέσμη του NIF παρήγαγε επίσης 1,85 μεγατζάουλ υπεριώδους φωτός λέιζερ, που είναι 100 φορές περισσότερη ενέργεια από όση παράγει οποιοδήποτε άλλο λέιζερ στον κόσμο.

    Toιστορικό πείραμα έγινε στο Λόρενς Λίβερμορ, με επικεφαλής τον φυσικό Ρίτσαρντ Πετράσο του πανεπιστημίου ΜΙΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 July 2012 - 8:30:34 UTC