Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων η Εθνική Ελλάδας
  • [02] Απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού μέλους της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες»
  • [03] Δέσμευση Γ. Χαν για διαμεσολάβηση για αποδέσμευση κονδυλίων από ΕΤΕπ
  • [04] Ικανοποίηση τρόικας για την εφαρμογή του ιρλανδικού προγράμματος

  • [01] Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων η Εθνική Ελλάδας

    Περιφανή πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 σημείωσε η εθνική Νέων, μετά τη νίκη της επί της Αγγλίας με 2-1 στην παράταση στον πρώτο ημιτελικό, κι ενώ από το 45ο λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Καπίνο. Η εθνική προηγήθηκε με τον Μπουγαΐδη στο 38΄, ισοφάρισε ο Αφόμπε στο 56΄ και την πρόκριση έδωσε ο Λυκογιάννης στο 108΄.

    [02] Απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού μέλους της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες»

    Από τις φυλακές Κορυδαλλού απέδρασε σήμερα το πρωί γυναίκα σερβικής καταγωγής, η οποία είναι μέλος της γνωστής συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» η οποία έχει διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών σε κοσμηματοπωλεία. Το μέλος της συμμορίας που απέδρασε είναι υπόδικη για κλοπές και εργαζόταν εντός των φυλακών Κορυδαλλού ως ελαιοχρωματιστής.

    Η απόδραση της υποδίκου έγινε με την συνεργασία αγνώστου ενόπλου άνδρα ο οποίος προφασίστηκε ότι επρόκειτο να παραδώσει υλικά (χρώματα) στην σερβικής καταγωγής γυναίκα. Την ώρα της παράδοσης των υλικών ο άνδρας χτύπησε την φύλακα σωφρονιστική υπάλληλο η οποία έπεσε στο έδαφος και μαζί με την υπόδικο απέδρασαν.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά τις αναφορές των σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου να διαπιστώσει κάτω από ποιές συνθήκες έγινε η απόδραση και να αναζητήσει ευθύνες.

    [03] Δέσμευση Γ. Χαν για διαμεσολάβηση για αποδέσμευση κονδυλίων από ΕΤΕπ

    Τη δέσμευση ότι θα μεσολαβήσει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αποδέσμευση πολύτιμων κονδυλίων για τη χώρα μας, έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης από τον ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, κατά τη δίωρη συνάντησή τους σήμερα το απόγευμα.

    Ο κ.Χαν σημείωσε ότι η χώρα μας εμφανίζει καλούς ρυθμούς στην απορρόφηση κονδυλίων και βρίσκεται ψηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, εντούτοις τα κονδύλια φαίνεται να μην φτάνουν με ευκολία στους δικαιούχους και αυτό είναι ένα θέμα προς επίλυση σε συνεργασία και με την ΕΕ. Επίσης σημείωσε ότι ο προσανατολισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι καθοριστικής σημασίας στη μάχη κατά της ανεργίας.

    Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της ρευστότητας στο μεγαλύτερο μέρος της ενώ ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Επίτροπο για την πορεία των 181 έργων προτεραιότητας που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ.

    [04] Ικανοποίηση τρόικας για την εφαρμογή του ιρλανδικού προγράμματος

    Η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) εξέφρασε για άλλη μία φορά σήμερα τη ικανοποίησή της για την εφαρμογή από πλευράς της Ιρλανδίας του οικονομικού προγράμματος, αλλά επανέλαβε το κάλεσμά της για περισσότερες προσπάθειες υπέρ της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

    «Η εφαρμογή του προγράμματος από την Ιρλανδία παραμένει σταθερή παρά το δυσμενές περιβάλλον», τονίζουν οι τρεις οργανισμοί μετά το πέρας της έβδομης αποστολής τους για την αξιολόγηση των επιδόσεων του Δουβλίνου.

    Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι «μέτριες» για το υπόλοιπο του 2012 και για το 2013, τονίζουν οι ειδικοί, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, το πρώτο τρίμηνο η οικονομία υποχώρησε κατά 1,1% εν σχέσει προς το προηγούμενο.

    Η δε ανεργία, της οποίας ο δείκτης έφθασε το 14,9% τον Ιούνιο, βρίσκεται «σε ανεπίτρεπτα επίπεδα», τονίζει η τρόικα. «Προτεραιότητα παραμένει να δημιουργηθούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε σταθερή βάση».

    Την ώρα που η Ιρλανδία αναμένει μία χαλάρωση του προγράμματος διεθνούς δανεισμού της, με μια παράταση του χρόνου αποπληρωμής των 85 δισ. που της χορηγήθηκαν, η αποστολή των ειδικών τονίζει πως οι διαβουλεύσειςσυνεχίζονται.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 July 2012 - 18:30:32 UTC