Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μοτοσικλετιστής παρέσυρε και τραυμάτισε μητέρα και τα δίδυμα παιδιά της
  • [02] Στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας, Ισραήλ και Βρετανίας στην κυπριακή ΑΟΖ
  • [03] Kαταργεί 8.000 θέσεις εργασίας η Peugeot Citroen
  • [04] Έξι νεκροί από πτώση χιονοστιβάδας στις Γαλλικές Άλπεις
  • [05] Η μπανάνα έχει γύρω στα 14.000 γονίδια περισσότερα από τους ανθρώπους

  • [01] Μοτοσικλετιστής παρέσυρε και τραυμάτισε μητέρα και τα δίδυμα παιδιά της

    Παραδόθηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρέσυρε και τραυμάτισε μητέρα και τα δύο παιδιά της, στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

    Οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν τον οδηγό από τη μοτοσικλέτα του, την οποία εγκατέλειψε κοντά στο σημείο του συμβάντος και τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τον πατέρα του, ο οποίος τον βρήκε και του είπε να πάει αμέσως στην Τροχαία, κάτι το οποίο έκανε.

    Πρόκειται για έναν μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού 21 ετών, ο οποίος, όπως δήλωσε, φοβήθηκε, γι΄αυτό εγκατέλειψε τα θύματά του. Ο νεαρός κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγγελέα.

    Το περιστατικό συνέβη στις 8.15 το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της μοτοσικλέτας, λίγο νωρίτερα, είχε χτυπήσει έναν ποδηλάτη και ανέπτυξε ταχυτητα να εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει και τη γυναίκα με τα δύο παιδιά, που είναι πολωνικής καταγωγής.

    Με ασθενοφόρα, η μητέρα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύονται.

    [02] Στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας, Ισραήλ και Βρετανίας στην κυπριακή ΑΟΖ

    Πολεμικά σκάφη τριών χωρών, του Ισραήλ, της Βρετανίας και της Τουρκίας, θα βρίσκονται σήμερα και αύριο στην περιοχή νοτίως της Κύπρου και σε ορισμένες περιπτώσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο πλαίσιο αεροναυτικών ασκήσεων.

    Τόσο το Ισραήλ όσο και η Βρετανία, έχουν ζητήσει άδεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία σκοπίμως παρακάμπτει τη Λευκωσία.

    Όπως δήλωσε, από χθες, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε διεθνή διαβήματα και καταγγέλλει την τουρκική συμπεριφορά, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ελεύθερη και νόμιμη ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα στην περιοχή.

    Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, η περιοχή που ανακοίνωσε η Τουρκία, περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 2, 3, 8, 9 και 12, στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Απάντηση στην αεροναυτική άσκηση που έχει ανακοινώσει η Τουρκία σε περιοχές των κυπριακών οικοπέδων, εκτιμάται ότι αποτελούν και οι αεροναυτικές ασκήσεις του Ισραήλ στην ίδια περιοχή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ έχει προχωρήσει και στην ανάπτυξη τεσσάρων πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκατοντάδων στρατιωτών, για να προστατεύσει τις πλατφόρμες γεωτρήσεων για πετρέλαιο και άλλα σημεία ερευνών ανοιχτά της Κύπρου.

    Εξάλλου, πηγή των Βρετανικών βάσεων δήλωσε στο ΡΙΚ ότι δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία με τον τουρκικό στρατό για χειρισμό της κατάστασης. Διατύπωσε, επίσης, την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόκληση από τους Τούρκους.

    Οι Βρετανοί, αναφέρουν ότι η δίκη τους άσκηση θα κινηθεί σε περιοχή, την οποία θεωρούν υπό τη δικαιοδοσία των βρετανικών βάσεων.

    [03] Kαταργεί 8.000 θέσεις εργασίας η Peugeot Citroen

    Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroen, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας εντός Γαλλίας, και τον τερματισμό λειτουργίας το 2014 της παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Ολνέ -σου- Μπουά, πλησίον των Παρισίων, στο οποίο απασχολούνται σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι.

    Η κυριότερη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέγραψε καθαρές ζημίες κατά το Α' τρίμηνο του έτους και μείωση πωλήσεων 13% το Α' εξάμηνο, προβλέπει επίσης τη μείωση της παραγωγής της σε βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στο Πουασί, επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Παρισίων, καθώς και την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας εκ των 5.600 θέσεων που διαθέτει σήμερα σε εργοστάσιό της στην Ρέν της Δυτικής Γαλλίας.

    Ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Φιλίπ Βαράν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

    [04] Έξι νεκροί από πτώση χιονοστιβάδας στις Γαλλικές Άλπεις

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, έξι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από την πτώση χιονοστιβάδας κοντά στο Σαμονί στις Γαλλικές Άλπεις, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς πηγή της αστυνομίας.

    Δύο ή τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [05] Η μπανάνα έχει γύρω στα 14.000 γονίδια περισσότερα από τους ανθρώπους

    Πρώτη φορά οι επιστήμονες, όπως ανακοίνωσαν, αποκωδικοποίησαν το γονιδίωμα της μπανάνας, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της, καθώς σε διάφορα μέρη του κόσμου απειλείται από διάφορες αρρώστιες και παράσιτα. Η μπανάνα έχει πάνω από 36.500 γονίδια (γύρω στα 14.000 περισσότερα από τους ανθρώπους) και το DNA της δείχνει ότι διαθέτει μία εξελικτική ιστορία περίπου 7.000 ετών μετά την αρχική της καλλιέργεια από τους ανθρώπους.

    Οι ερευνητές από τη Γαλλία και άλλες χώρες, με επικεφαλής την γενετίστρια Ανζελίκ Ντ' Οντ του Διεθνούς Κέντρου Συνεργασίας στην Αγρονομική Έρευνα (CIRAD) στο Μονπελιέ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέλυσαν το γονιδίωμα μίας ποικιλίας ασιατικής μπανάνας (Musa acuminata), σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν γονίδια που μπορεί να βοηθήσουν τις καλλιέργειες μπανάνας να γίνουν πιο αποδοτικές, πιο ανθεκτικές στην ξηρασία, στους μύκητες και τις άλλες απειλές (βακτήρια, ιοί, σκουλήκια κ.α.), καθώς επίσης πιο ποιοτικές και θρεπτικές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 July 2012 - 8:30:35 UTC