Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη, υπό τον Ευ. Βενιζέλο, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [02] "Βουτιά στο κενό" για 28χρονο Γάλλο υπήκοο, στους Αμπελόκηπους
  • [03] Νέα μέτρα λιτότητας στην Ισπανία εξήγγειλε ο Μαριάνο Ραχόι
  • [04] Σταθερό προβάδισμα της Α. Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις
  • [05] Το νέο αγωνιστικό της μονοθέσιο formula παρουσιάζει η ομάδα ART
  • [06] Η βιοτεχνολογία στην υπηρεσία καταπολέμησης του δάκου της ελιάς
  • [07] Η γέννα παχαίνει, αλλά ο θηλασμός αδυνατίζει τις γυναίκες
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Στη Σύνοδο Κορυφής χάθηκε η ευκαιρία για την Ελλάδα
  • [09] Εισβολή ληστών σε σπίτι εμπόρου στη Γλυφάδα
  • [10] O Σόιμπλε επισείει κινδύνους αν καθυστερήσει η εφαρμογή του Δημοσιονομικού Συμφώνου
  • [11] Πέθανε το μωρό πάντα του ζωολογικού κήπου του Τόκιο

  • [01] Ευρεία σύσκεψη, υπό τον Ευ. Βενιζέλο, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί στις 2 μετά το μεσημέρι στην Ιπποκράτους, στην οποία θα συζητηθούν θέματα επικαιρότητας, όπως αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία, η συζήτηση θα αφορά στη διαμόρφωση των τελικών θέσεων, με τις οποίες θα προσέλθει ο κ. Βενιζέλος στην απογευματινή συνάντηση με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Μανιάτης, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι δύο υπεύθυνοι για την οικονομία, Φίλιππος Σαχινίδης και Πάρης Κουκουλόπουλος και η εκπρόσωπος Τύπου, Φώφη Γεννηματά.

    Εξάλλου, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβάλλονται για αύριο οι ανακοινώσεις για τη σύσταση των κομματικών οργάνων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, δηλαδή της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας, οι οποίες θα αναλάβουν την καθοδήγηση του Κινήματος μέχρι το «συντακτικό Συνέδριο», όπως το αποκαλεί ο πρόεδρος του κόμματος. Επίσημη εξήγηση δεν έχει δοθεί για την αναβολή, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό έγινε διότι το ΠΑΣΟΚ αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν επιθυμεί να περισπαστεί η προσοχή των πολιτών από άλλα θέματα.

    [02] "Βουτιά στο κενό" για 28χρονο Γάλλο υπήκοο, στους Αμπελόκηπους

    Τραγωδία σημειώθηκε, στις 11.20 το πρωί, με 28χρονο Γάλλο υπήκοο στους Αμπελοκήπους. Ο 28χρονος Γάλλος, ενώ μεταφερόταν με περιπολικό στη γαλλική πρεσβεία για παροχή βοήθειας, βγήκε ξαφνικά απο το υπηρεσιακό όχημα, στην διασταύρωση των οδών 'Εβρου και Καισαρίας, ανέβηκε τρέχοντας σε ταράτσα πολυκατοικίας, απ΄όπου έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 28χρονος βγαίνοντας από το περιπολικό προσπάθησε να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν. Επιχείρησε να πηδήξει από την ταράτσα πολυκατοικίας σε διπλανό κτίριο και πιάστηκε από καλώδιο της ΔΕΗ, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό.

    Οπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, τις πρωινές ώρες ο 28χρονος Γάλλος προσήχθη απο αστυνομικούς του τμήματος Παιανίας, μετά απο καταγγελίες πολιτών, ότι τριγυρνούσε στην περιοχή χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών. Όπως είπαν οι κάτοικοι ζητούσε βοήθεια, φαγητό και χρήματα και γι΄αυτό ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τη γαλλική πρεσβεία ενημερώνοντας για το περισταστικό και συνεννοήθηκαν να τον μεταφέρουν εκεί, προκειμένου να αναλάβουν αυτοί να του παράσχουν αυτά που ζητούσε. Πράγματι, τον επιβίβασαν σε περιπολικό για να τον μεταφέρουν στην πρεσβεία, αλλά τελικά βγήκε καθ' οδόν από το όχημα και έτρεξε στην πολυκατοικία, όπου λίγα λεπτά αργότερα συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

    [03] Νέα μέτρα λιτότητας στην Ισπανία εξήγγειλε ο Μαριάνο Ραχόι

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ενώπιον της Βουλής μέτρα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης που θα μεταφρασθούν σε περικοπές των δημοσίων δαπανών ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 21%, στο πλαίσιο νέου πακέτου λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα, σε αντάλλαγμα της επιμήκυνσης μέχρι το 2014 του χρόνου επαναφοράς του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ και της οικονομικής βοήθειας της ευρωζώνης προς τον ισπανικό τραπεζικό τομέα.

    Η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει τη μείωση του αριθμού των δημοσίων επιχειρήσεων, τον περιορισμό κατά 30% του αριθμού των τοπικών συμβούλων, τον περιορισμό ορισμένων επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο Iσπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς καθυστέρηση. "Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα", είπε.

    [04] Σταθερό προβάδισμα της Α. Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

    Σταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) διατηρούν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στην Γερμανία, με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, να τους δίνει ποσοστό 36%, έναντι 26% των αντιπάλων τους. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ωστόσο, αν και κερδίζουν μία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθούν, με 4%, να μένουν μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%).

    Από την άλλη πλευρά, οι Πράσινοι βρίσκονται μια μονάδα πάνω από την προηγούμενη μέτρηση, στο 13%, ενώ σταθεροί εμφανίζονται τόσο οι Πειρατές, με 9%, όσο και η Αριστερά, με 7%.

    Εντυπωσιακά πάντως είναι τα ευρήματα της έρευνας σε ό,τι αφορά την αποδοχή της Καγκελαρίου από τους ψηφοφόρους. Παρά την κριτική που τής ασκείται τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, το 54% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η 'Αγκελα Μέρκελ ανταποκρίνεται σωστά στις ανάγκες της κρίσης, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 76% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και στο 55% σε αυτούς των Πρασίνων.

    [05] Το νέο αγωνιστικό της μονοθέσιο formula παρουσιάζει η ομάδα ART

    Το νέο αγωνιστικό της μονοθέσιο, που σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από την αρχή για να συμμετάσχει, βελτιωμένο, στους διεθνείς αγώνες Formula Student, ετοίμασε η ομάδα φοιτητών Aristotle Racing Team (ART) του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Το νέο όχημα στοχεύει να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να κατακτήσει μία νέα διάκριση στους αγώνες που προγραμματίζονται στην πίστα φόρμουλα Χόκενχαϊμ της Γερμανίας (31 Ιουλίου ? 5 Αυγούστου) και στην πίστα Ρικάρντο Παλέτι στην Πάρμα της Ιταλίας (14-17 Ιουλίου), ανάμεσα σε περίπου 150 ομάδες πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, η καθεμία από τις οποίες θα συμμετάσχει με το δικό της αγωνιστικό όχημα.

    Σύμφωνα με τον επιστημονικά υπεύθυνο της ομάδας ART, επίκουρο καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής, Νικόλαο Μιχαηλίδη, το φετινό μονοθέσιο θα είναι κατά πολύ βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα αγωνιστικά οχήματα του ΑΠΘ, καθώς οι ομάδα των φοιτητών πέτυχε να μειώσει το κέντρο βάρους του, τοποθέτησε καινούργια ανάρτηση για καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, μείωσε το βάρος του κατά 10%, και αναβάθμισε τον κινητήρα (ιπποδύναμη/ ροπή).

    Σε σημερινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 στην Αποθήκη 1 του λιμανιού, η ομάδα ART, πρόκειται να παρουσιάσει στο κοινό το νέο της μονοθέσιο και την πορεία του σχεδιασμού του.

    [06] Η βιοτεχνολογία στην υπηρεσία καταπολέμησης του δάκου της ελιάς

    Καινοτόμος τεχνική για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς με τη χρήση βιοτεχνολογίας επετεύχθη από Βρετανούς και Έλληνες ερευνητές του πανεπιστημίου Κρήτης. Η τεχνική βασίζεται σε μια απλή γενετική τροποποίηση: Tην εισαγωγή ενός θηληκοειδικού θνησιγόνου γονιδίου σε αρσενικά άτομα δάκου, τα οποία, όταν απελευθερωθούν και συζευχθούν με θηλυκά, δίνουν μόνο αρσενικούς απογόνους.

    «Τα αρσενικά έντομα δεν βλάπτουν την ελιά και διαδοχικά ο πληθυσμός του δάκου μειώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε επίπεδα που δεν προκαλούν προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η ερευνήτρια Δρ Μάρθα Κουκίδου, διδάκτωρ του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ/Πανεπιστημίου Κρήτης και πλέον μέλος της ομάδας του καθηγητή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Λουκ Άλφεϊ, που σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, ανέπτυξαν τη μέθοδο.

    Η τεχνολογία περιλαμβάνει τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ωστόσο είναι απόλυτα στοχευμένη, καθώς τα αρσενικά που απελευθερώνονται θα ζευγαρώνουν μόνο με θηλυκά του συγκεκριμένου είδους, ενώ το διαγονίδιο εξαφανίζεται μετά από μερικές γενιές.

    [07] Η γέννα παχαίνει, αλλά ο θηλασμός αδυνατίζει τις γυναίκες

    Το πόσα παιδιά θα κάνει μία γυναίκα και κατά πόσο θα τα θηλάσει, μπορεί να επηρεάσει το βάρος της μετά από δεκαετίες, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γέννα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, όμως ο θηλασμός περιορίζει κάπως τον κίνδυνο, κατά περίπου 1% για κάθε έξι μήνες που αυτός διαρκεί.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Κέρστι Μπόμπροου, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο διεθνές περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας "International Journal of Obesity", ανέφεραν ότι ο θηλασμός δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία των παιδιών, αλλά και των μητέρων και μάλιστα η ωφέλειά του μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια, κάτι που και άλλες μελέτες έχουν συμπεράνει στο παρελθόν.

    Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για περίπου 740.000 γυναίκες. Όπως διαπιστώθηκε, όσο περισσότερα παιδιά έχει κάνει μία γυναίκα, τόσο τείνει να αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου ο δείκτης σωματικής μάζας της.

    [08] Αλ. Τσίπρας: Στη Σύνοδο Κορυφής χάθηκε η ευκαιρία για την Ελλάδα

    «Εμείς τη μάχη θα τη δίναμε στη Σύνοδο Κορυφής, εκεί όπου η κυβέρνηση ήταν απούσα, το Eurogroup θα ήταν λεπτομέρεια», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, χάθηκε η ευκαιρία για τη χώρα μας να κερδίσει κάτι από την διαπραγμάτευση που «έστησε ένας τραπεζίτης Ιταλός πρωθυπουργός και ένας δεξιός Ισπανός πρωθυπουργός».

    «Όταν βάζει η Ιταλία και η Ισπανία βέτο, είναι αδιανόητο η Ελλάδα που γονατίζει 2,5 χρόνια τώρα να μην πει μία λέξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 'Εκανε λόγο για «σαφή υστέρηση πατριωτικής ευθύνης», σημειώσε ότι «οι εδώ κυβερνήσεις, παραδόθηκαν, δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ» και υπογράμμισε πως «σήμερα έχουμε έναν νέο υπουργό Οικονομικών, που πηγαίνει στο Eurogroup και λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο Σόιμπλε. Τους λέει: δεν ζητάμε τίποτα».

    Η Ελλάδα, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, γονατίζει και το δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Ευρώπη είναι «ότι προαιρείστε».

    [09] Εισβολή ληστών σε σπίτι εμπόρου στη Γλυφάδα

    Μια ακόμα εισβολή ληστών σε σπίτι, σημειώθηκε στις 5.10 τα ξημερώματα στη Γλυφάδα. Τέσσερις άγνωστοι μπήκαν σε διώροφη μονοκατοικία, κόβοντας τα κάγκελα από το παράθυρο της κουζίνας στον πρώτο όροφο, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, και ακινητοποίησαν τον 26χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι έμπορος πολύτιμων λίθων με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού.

    Στο ισόγειο κοιμούνταν οι γονείς του 26χρονου, οι οποίοι δεν αντιλήφθησαν το παραμικρό.

    Οι δράστες έδεσαν τα χέρια του 26χρονου και παρέμειναν πολλή ώρα στο διαμέρισμα, αναγκάζοντας τον να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ' όπου άρπαξαν χρήματα και πολύτιμους λίθους μεγάλης αξίας και εξαφανίστηκαν.

    [10] O Σόιμπλε επισείει κινδύνους αν καθυστερήσει η εφαρμογή του Δημοσιονομικού Συμφώνου

    Την ελπίδα ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του θα εκδώσει πριν από το φθινόπωρο απόφαση σχετικώς με τις προσφυγές εναντίον του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ΕΜΣ) και του Δημοσιονομικού Συμφώνου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Γερμανική Ραδιοφωνία.

    Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η κατάσταση στις διεθνείς αγορές παραμένει τεταμένη και τόνισε ότι δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος σοβαρής οικονομικής ύφεσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Απέρριψε ωστόσο τον ισχυρισμό ότι επιχείρησε να ασκήσει πίεση στο Δικαστήριο.

    Χθες, κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υπάρξουν απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες, κυρίως για τις υπερχρεωμένες χώρες, εάν καθυστερήσει η έναρξη της λειτουργίας του ΕΜΣ και η εφαρμογή του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

    [11] Πέθανε το μωρό πάντα του ζωολογικού κήπου του Τόκιο

    Ένα μωρό πάντα πέθανε σήμερα, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος του Τόκιο στον οποίο το ζώο είχε γεννηθεί την περασμένη εβδομάδα.

    Ο ζωολογικός κήπος του Ουένο (στο κέντρο του Τόκιο) εξήγησε ότι το μικρό υπέκυψε σε πνευμονία.

    Το νεογέννητο, στο οποίο δεν είχε δοθεί ακόμη όνομα, ήταν το πρώτο μωρό πάντα που γεννήθηκε εδώ και 24 χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Ουένο. Ήταν μάλιστα η πρώτη γέννηση που έγινε ποτέ στον Ουένο έπειτα από φυσικό ζυγάρωμα, καθώς το μωρό που γεννήθηκε το 1988 είχε προκύψει από τεχνητή γονιμοποίηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 July 2012 - 10:30:37 UTC