Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζητούν επαναφορά μισθών σε προ - κρίσης επίπεδα
  • [02] Νέο κρούσμα
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ψευδείς οι προεκλογικές εξαγγελίες για το "χαράτσι" της ΔΕΗ
  • [04] Συνάντηση των "τριών" με τη συμμετοχή του Γ. Στουρνάρα, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Κ. Μαρκόπουλος: Ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens

  • [01] Ζητούν επαναφορά μισθών σε προ - κρίσης επίπεδα

    Υπέρ της επαναφοράς του βασικού μισθού στα επίπεδα που ήταν πριν τη μείωση του 22%, και της διατήρησης της ισχύος της μετενέργειας, τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στα πλαίσια του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα», την αντιμετώπιση της «κοινωνικής μάστιγας της ανεργίας», όπως την αποκάλεσε και εξέφρασε την απορία του γιατί οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι και ιδιαίτερα η ΓΣΕΕ, δεν αναδεικνύουν αυτό το θέμα ως πρωτεύον.

    Από το μεσημέρι, ο υπουργός Ιωάννης Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ) καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

    Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας μπορεί να περιγραφεί με τρεις λέξεις έννοιες: «Ισορροπία, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη».

    Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διευκρίνιζαν, ότι οι συναντήσεις που γίνονται, έχουν σαν στόχο να επιτευχθεί μια κατ' αρχήν συναίνεση των κοινωνικών εταίρων, στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαβούλευση για τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτικών ενώσεων, συνδικάτων και κυβέρνησης και εν συνεχεία να προχωρήσει η συζήτηση για τη επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας.

    Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου στη Βουλή για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του επιδόματος ανεργίας, της μετενέργειας, άλλων ρυθμίσεων που αφορούν την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

    [02] Νέο κρούσμα

    Ένα ακόμη περιστατικό με τον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαίωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αττική. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημερώθηκε για την εργαστηριακή διάγνωση του νέου περιστατικού λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άνδρα ενήλικο ασθενή κάτοικο Αργυρούπολης, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό μετακίνησης - έκθεσης σε περιοχή με ιστορικό εμφάνισης της νόσου.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει να συνεχιστούν τα κρούσματα στην περιοχή της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ύστερα από τσιμπήματα κουνουπιών.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δήγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Τονίζεται πως οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ψευδείς οι προεκλογικές εξαγγελίες για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

    Για ψευδείς προεκλογικές εξαγγελίες κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, με αφορμή τα σενάρια που εξετάζονται στο υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο καταβολής του "χαρατσιού" για τα ακίνητα.

    Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "παρ' ότι επισημοποιούν την αποσύνδεσή του από την παροχή ρεύματος, έρχονται ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουν αυτά που όλος ο κόσμος πια ξέρει: Ό,τι έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, πριν από τις εκλογές, ήταν ψέματα" και πως "αποκλειστικό στόχο είχαν να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών".

    Ακόμη, αναφέρεται ότι δεν έγινε "καμία κουβέντα για την κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού χαρατσιού, λοιπόν, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά, αλλά και την παλλαϊκή απαίτηση που εκφράστηκε μέσα από το πρωτοφανές κίνημα αντίθεσης, το οποίο και επέβαλε τελικά την αποσύνδεση από το ρεύμα".

    [04] Συνάντηση των "τριών" με τη συμμετοχή του Γ. Στουρνάρα, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

    Συνάντηση μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Ιπποκράτους.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ η συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

    [05] Κ. Μαρκόπουλος: Ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens

    Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος σε δήλωσή του, ανέφερε ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο αναδεικνύεται «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα» και παρέπεμψε στον ιστότοπο του κ.Καρακώστα όπου «φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens. Ο κ.Καρακώστας ήταν νομικός σύμβουλος στη Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου» είπε ο κ.Μαρκόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 July 2012 - 18:30:34 UTC