Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξετάζεται η επιδότηση νοικοκυριών για πετρέλαιο θέρμανσης μέσω ΔΕΗ
  • [02] Oλυμπιακοί 2012: Ο Φέντερερ δεν θέλει να είναι ο σημαιοφόρος της Ελβετίας
  • [03] «La Commune Grecque» στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Επιβεβαιώνεται ότι η διαπραγμάτευση ήταν ένα παραμύθι»
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Απόδειξη ότι η επαναδιαπραγμάτευση εγκαταλείφθηκε την ημέρα των εκλογών
  • [06] Σεισμός 6 ρίχτερ, 120 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρόδου
  • [07] «Έργα και όχι λόγια» ζήτησε από την Αθήνα ο αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ
  • [08] Θετικά ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού με Πρίντεζη

  • [01] Εξετάζεται η επιδότηση νοικοκυριών για πετρέλαιο θέρμανσης μέσω ΔΕΗ

    Την επιδότηση των οικογενειών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. Η πρόταση έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο από τον σημερινό υφυπουργό Ανάπυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά και προβλέπει την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κόστους του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να μειωθούν οι τιμές.

    Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Ο στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.

    [02] Oλυμπιακοί 2012: Ο Φέντερερ δεν θέλει να είναι ο σημαιοφόρος της Ελβετίας

    Ο Ρότζερ Φέντερερ αρνήθηκε την ευκαιρία να γίνει σημαιοφόρος της Ελβετίας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. «Μου έγινε πρόταση, αλλά ίσως δώσω σε άλλον αθλητή την ευκαιρία» δήλωσε ο διάσημος τενίστας, ο οποίος κατέκτησε χθες για έβδομη φορά στην καριέρα του το τρόπαιο στο Γουίμπλεντον και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση των αθλητών με τους περισσότερους τίτλους στο συγκεκριμένο τουρνουά γκραν σλαμ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέντερερ ήταν ο σημαιοφόρος της Ελβετίας στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008), ωστόσο δήλωσε ότι δεν θέλει να... μονοπωλήσει αυτή την τιμή.

    [03] «La Commune Grecque» στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Υπάρχει χώρος για επανάσταση μέσα στην σύγχρονη «κοινωνία του θεάματος» ή μήπως η επανάσταση είναι καταδικασμένη να κάνει διάλογο μόνο με τον εαυτό της;

    Βασισμένη στην ταινία «La Commune» του Πίτερ Γουότκινς (Παρίσι, 1871), η παράσταση «La Commune Grecque» που σκηνοθετεί ο Σάκης Παπακωνσταντίνου για το Φεστιβάλ Αθηνών, διερευνά τη δυναμική μιας αθηναϊκής εξέγερσης και αναρωτιέται: πρόκειται τελικά για μια σπατάλη ενέργειας, μια δύναμη εκτόνωσης, που τελειώνει όταν εξαντλείται η οργή;

    Υλικό της παράστασης, στην οποία συμμετέχει 20μελής θίασος, είναι, όπως σημειώνει η Λουίζα Αρκουμανέα που έχει αναλάβει την δραματουργική επεξεργασία: «Θραύσματα και μονόλογοι, ο Μαρξ και οι «Δώδεκα Πίθηκοι», το πνεύμα της Κομμούνας του Γουότκινς, σουρεαλιστικά μανιφέστα, βλέμματα που συσπειρώνονται, φωνές που επιτέλους ενώνονται σε ένα κολλάζ που απλώνεται στην Αθήνα του αύριο».

    Η παράσταση θα ανέβει σήμερα (9/7) και αύριο (10/7) στο Γκαράζ Η της Πειραιώς 260.

    [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Επιβεβαιώνεται ότι η διαπραγμάτευση ήταν ένα παραμύθι»

    «Αδιανόητη» χαρακτήρισε την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Ν. Νικολόπουλου μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης και έκανε λόγο για «αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ».

    Ο κ.Ζώης είπε ότι ο κ.Νικολόπουλος παραιτήθηκε «ισχυριζόμενος την αδυναμία του να υπηρετήσει άλλα από αυτά που διακήρυττε ως τομεάρχης υπουργείου Εργασίας», και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «επιβεβαιώνεται πανηγυρικά, ότι η διαπραγμάτευση ήταν προεκλογικό παραμύθι που εγκαταλείπεται από την 1η ημέρα λειτουργίας της κυβέρνησης».

    Έκανε λόγο για «θέατρο παραλόγου» και κάλεσε τον κ.Νικολόπουλο να εξηγήσει πλήρως τι ακριβώς ζήτησε η τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας "και αποδέχτηκε η κυβέρνηση, ώστε «να οδηγηθούν οι σχέσεις τους σε διαζύγιο».

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Απόδειξη ότι η επαναδιαπραγμάτευση εγκαταλείφθηκε την ημέρα των εκλογών

    «Η στάση του κ. Νικολόπουλου αναδεικνύει το αυτονόητο που θα έπρεπε να πράξουν όσα στελέχη της κυβέρνησης σέβονται τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις έναντι των ψηφοφόρων τους. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η επαναδιαπραγμάτευση εγκαταλείφθηκε την ημέρα των εκλογών», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε: «Η κυβέρνηση και ο κ. Κεδίκογλου έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους. Αυτήν την επίθεση την έχουμε ξαναδεί και είναι γνωστή η κατάληξή της. Η κοινωνία «υποκινείται» και αντιδρά από τη μνημονιακή πολιτική».

    [06] Σεισμός 6 ρίχτερ, 120 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρόδου

    Σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Ρόδου, στις 4:55 το απόγευμα. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου και σε βάθος δέκα χιλιομέτρων σε προωθημένο ρήγμα του ελληνικού τόξου.

    Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί της Ρόδου, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές και χωρίς να επικρατήσει πανικός.

    [07] «Έργα και όχι λόγια» ζήτησε από την Αθήνα ο αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ

    «Η υπομονή μου εξαντλείται. Έργα και όχι λόγια», ζήτησε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, αναφερόμενος στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

    «Η Γερμανία δεν υποχωρεί σε πιέσεις. Πάντα έλεγα ότι δεν γίνεται να υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις. Και το εννοώ. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ήδη, λόγω των εκλογών, υπήρξε μια χρονική παράταση», τόνισε ο κ. Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπιλντ» και διευκρίνισε ότι, στην πράξη, το θέμα δεν είναι η παράταση μερικών εβδομάδων, αλλά η απόδειξη πραγματικών περικοπών, τα κέρδη από τις ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση.

    Αναφερόμενος, πάντως, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη και είναι σε θέση να παρέμβει σταθεροποιητικά, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο».

    [08] Θετικά ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού με Πρίντεζη

    Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει για τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Ολυμπιακό, αλλά και τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» η υπόθεση παραμονής του διεθνή φόργουορντ στο λιμάνι. Μετά από διαπραγματεύσεις που άρχισαν χθες βράδυ και διήρκεσαν έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες, οι διαφορές «γεφυρώθηκαν» και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας ν' ανακοινωθεί η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

    Μοναδικό «αγκάθι» παραμένει κάποιος όρος που αφορά στον τρίτο χρόνο του συμβολαίου, αλλά δύσκολα αυτός θα σταθεί εμπόδιο στην κοινή επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 July 2012 - 14:30:37 UTC