Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ και Ολάντ τίμησαν μισό αιώνα γαλλογερμανικής συμφιλίωσης
  • [02] Στη Συρία ο Κ. Άναν για επαφές με Αλ Άσαντ
  • [03] Ο Μπαρτζώκας διαδέχεται τον Ιβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού
  • [04] Τα «65 όνειρα του Φραντς Κάφκα» και μία διαφορετική προσέγγιση

  • [01] Μέρκελ και Ολάντ τίμησαν μισό αιώνα γαλλογερμανικής συμφιλίωσης

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τίμησαντην Κυριακήτη μνήμη της μεταπολεμικής συμφιλίωσης των χωρών τους, τονίζοντας τη σημασία της γαλλο-γερμανικής φιλίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

    "Η Ευρώπη είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά ένα νόμισμα", δήλωσε η Μέρκελ κατά τη συναντησή τους στη γαλλική πόλη Ρεμς, "και είναι απαραίτητες γιαυτό οι γαλλο-γερμανικές σχέσεις. Έδωσαν ουσιαστική μορφή και προώθησαν την ευρωπαϊκή ενότητα".

    Οι δύο ηγέτες παρέστησαν σε επιμνημόσυνη δέηση στο καθεδρικό ναό της Ρεμς, σηματοδοτώντας την 50ή επέτειο της συνάντησης, στις 8 Ιουλίου του 1962 στην πόλη αυτή, του Γάλλου τότε πρόεδρου Σαρλ ντε Γκολ και του Γερμανού καγκελάριου Κόνραντ Αντενάουερ οι οποίοι υπέγραψαν συνθήκη γαλλο-γερμανικής φιλίας.

    "Η φιλία μας παρακινεί την Ευρώπη", δήλωσε ο Ολάντ προσθέτοντας ότι η τρέχουσα κρίση στην Ευρωζώνη είναι μια δοκιμασία για την Ευρώπη που δεν θα είναι η τελευταία.

    "Θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία για μια νέα αναγέννηση, για να βρούμε εμείς μια νέα αρχή. Και αυτό απαιτεί από εμάς να πορευτούμε προς τα εμπρός σε ένα νέο ανεπτυγμένο κόσμο, ο οποίος είναι σε θέση να συνδυάσει την οικονομική επίδοση με την κοινωνική πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη", σημείωσε.

    Τέλος,ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε από την Ρεμς ότι έχει "καλές σχέσεις" με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και ότι και οι δύο ως εκ τούτου "δεν υπάρχει ανάγκη να πιεστούν" για τις σχέσεις αυτές.

    Επιμέλεια: Χρ. Κωνσταντόπουλος

    [02] Στη Συρία ο Κ. Άναν για επαφές με Αλ Άσαντ

    Ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Κόφι Ανάν έφθασε την Κυριακή στη Δαμασκό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του, Αχμαντ Φάουζι.

    "Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου έφθασετο βράδυ της Κυριακήςστη Δαμασκό για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ", είπε ο εκπρόσωπος χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

    Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τις ομάδες των εξεγερμένων στη χώρα του για να "αποσταθεροποιήσουν" τη Συρία, σε συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

    "Αυτοί (οι Ηνωμένες Πολιτείες) έχουν μια μεροληπτική στάση στη σύγκρουση. Προσφέρουν προστασία και πολιτική στήριξη σε αυτές τις ομάδες για να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία", είπε ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Επιμέλεια: Χρ. Κωνσταντόπουλος

    [03] Ο Μπαρτζώκας διαδέχεται τον Ιβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού

    Στον Γιώργο Μπαρτζώκα κατέληξαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι για την τεχνική ηγεσία του πρωταθλητή Ευρωλίγκας Ολυμπιακού.

    Ο 47χρονος τεχνικός αναλαμβάνει για τα επόμενα δύο χρόνια αντικαθιστώντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και μετά από μία σεζόν στην οποία ο Ολυμπιακός κατέκτησε πρωτάθλημα Ευρωλίγκας και Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

    «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον προπονητή Γιωργο Μπαρτζωκα. Ο Ελληνας τεχνικός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δυο χρόνια».

    [04] Τα «65 όνειρα του Φραντς Κάφκα» και μία διαφορετική προσέγγιση

    Ονειρευόταν ο Κάφκα; Κι αν ναι, ποιες ακριβώς είναι οι εικόνες που τροφοδοτούσαν τα όνειρά του; Υπάρχει τρόπος να τις εντοπίσουμε και να τις αποθησαυρίσουμε, ανακαλύπτοντας ποιοι είναι οι δρόμοι που τις συνδέουν με τη λογοτεχνία του; Ο Φελίξ Γκουαταρί, που παρουσίασε το 1975, μαζί με τον Ζιλ Ντελέζ, τη μελέτη Κάφκα. Για μια ελάσσονα λογοτεχνία, ψάχνει τα όνειρα του Κάφκα όχι τόσο στα μυθιστορήματα όσο στην αλληλογραφία και στις ημερολογιακές του εγγραφές και σημειώσεις.

    Στο κομψό βιβλιαράκι του «65 όνειρα του Φραντς Κάφκα», που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις Πατάκη (μετάφραση Ευγενία Γραμματικοπούλου, σελ. 91), ο Γκουαταρί θέλει καταρχάς να προσεγγίσει τον Κάφκα μακριά από το οποιοδήποτε ορθολογικό και κανονιστικό πνεύμα.

    Στα όνειρα του Κάφκα αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο τρεις παράμετροι: οι επιστολές, τα κορίτσια και οι μηχανές (τηλεγραφικές και εκτυπωτικές). Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα συναντήσουμε κι άλλα σχήματα, όπως, μεταξύ άλλων, σκυφτά κεφάλια και σώματα, δόντια που κυκλοφορούν σε περίεργη διάταξη στο εσωτερικό του στόματος, σκυλιά με μάλλον απειλητικές διαθέσεις και πρόσωπα που είναι ντυμένα με λιβρέα (σύμβολο της υποταγής και της υποδούλωσης). Στα όνειρα του Κάφκα εμφανίζονται επίσης ποικίλοι τύποι γυναικών: πόρνες, κυρίες με σημαδεμένο δέρμα, τυφλές κοπέλες, καθώς και θηλυκές παρουσίες με παράξενα (έως και διαβολικά) χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 July 2012 - 6:30:48 UTC