Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με 179 "ναι" η κυβέρνηση του Α Σαμαρά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Στόχος μας να βγούμε από την κρίση και να μείνουμε στο ευρώ
  • [03] Αντιμέτωπος με το Eurogroup σήμερα ο Γ. Στουρνάρας
  • [04] Αλ.Τσίπρας: Οικονομικό και πολιτικό έγκλημα το Μνημόνιο
  • [05] Ευ. Βενιζέλος: «Να μη χαραμίσουμε την προοπτική της χώρας σε μια στείρα παλαιοκομματική μικροκομματική αντιπαράθεση»
  • [06] Ν. Μιχαλολιάκος: Δεν μας πείσατε - Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστροσύνης
  • [07] Γ.Στουρνάρας: θα προτείνουμε χρονική μετάθεση του προγράμματος

  • [01] Με 179 "ναι" η κυβέρνηση του Α Σαμαρά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή

    Με 179 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έλαβε απόψε την εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων.

    Σε σύνολο 300 ψηφισάντων βουλευτών, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 129 βουλευτές της ΝΔ, οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Κατά ψήφισαν 121 βουλευτές: οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ.

    Η τριήμερη διαδικασία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων έκλεισε με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της οποίας προηγήθηκαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και ολοκληρώθηκε με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Στόχος μας να βγούμε από την κρίση και να μείνουμε στο ευρώ

    Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο κλείσιμο της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης.

    Ο κ. Σαμαράς απάντησε στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα και απευθύνθηκε προσωπικά, ειδικά για την προειοδπποίησή του ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τις αποκρατικοποιήσεις: "Αφήστε τα παλιά κύριε Τσίπρα, αφήστε τα λόγια και τις απειλές και το παραμύθι του φόβου, αν θέλετε εμένα θα πρέπει να βάλλετε στις φυλακές, έτοιμος είμαι και σας περιμένω. Πρώτη φορά έχει λεχθεί τέτοιο πράγμα από το 1977. Τρομοκρατείτε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αβανταδόροι του λόμπυ της δραχμής είσαστε. Παίζετε το ίδιο παιχνίδι με εκείνους που θέλουν να διώξουν την χώρα από το ευρώ. Μιλάτε σαν εκπρόσωποι της πάσης φύσεως Φωτόπουλων. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και έχουμε και ενότητα". Έκανε λόγο για "λυσσώδη αντίσταση κομμάτων που εκφράζουν το παλιό. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες. Το ποιός έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες το έκρινε ο λαός προεκλογικά".

    Απάντησε στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις λέγοντας: "Δεν είναι ξεπούλημε την χώρα όταν μιλάμε για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Είναι ξεπούλημα η αξιοποίηση του Ελληνικού που έχει μείνει αναξιοποίητο δέκα χρόνια; Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία για να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα έχει μεγάλο απόθεμα περιουσίας που παραμένει αδρανή. Μας κατηγορούν ότι άλλα λέγαμε πριν τις εκλογές και άλλα λέμε τώρα. Για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όμως μιλούσα από το 2010".

    [03] Αντιμέτωπος με το Eurogroup σήμερα ο Γ. Στουρνάρας

    Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα ενημερώσουν σήμερα τη συνεδρίαση του Eurogroup οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα μπορεί να δέχεται και ελληνικά ομόλογα ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις.

    Στην αυριανή συνεδρίαση, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών θα αναφερθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και στους στόχους που τίθενται στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι επικεφαλής της τρόικας είπαν χαριτολογώντας στον κ. Στουρνάρα «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά», για να πάρουν την απάντηση «το γνωρίζω».

    [04] Αλ.Τσίπρας: Οικονομικό και πολιτικό έγκλημα το Μνημόνιο

    «Το Μνημόνιο είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα που επιβάλλεται από την τροϊκα, με την ευθύνη εκείνων που μας κυβερνάνε» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών σημειώνοντας ότι «πλέον είναι υπουργός Οικονομικών και όχι εκπρόσωπος του ΙΟΒΕ ούτε μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου» και προειδοποιώντας ότι το κόμμα του θα σταματήσει το έγκλημα αυτό που το επόμενο στάδιο του είναι η χρεοκοπία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή για τις αγορές και τα τραπεζικά λόμπι», είπε.

    Σχολιάζοντας την φράση του κ. Στουρνάρα ότι «δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «ποιος άραγε φταίει για την κρίση; Αλήθεια ποιος έφερε την κρίση σε αυτή τη χώρα; Μήπως κυβερνήσεις της Αριστεράς; Δημόσιοι υπάλληλοι που μαζί τα φάγαμε; Ή μήπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές»;

    [05] Ευ. Βενιζέλος: «Να μη χαραμίσουμε την προοπτική της χώρας σε μια στείρα παλαιοκομματική μικροκομματική αντιπαράθεση»

    «Το πρόβλημα της χώρας μας είναι εσωτερικό πρωτίστως και λιγότερο οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. Το εσωτερικό μέτωπο έχει αποβεί πιο δύσκολο τυφλό και αδιέξοδο από ότι το εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος συνοψίζοντας το «δραματικό συμπέρασμα της τριήμερης διαδικασίας». Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε και σήμερα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να προτάσσει το μικροκομματικό όφελος, ούτε να επιλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης υπονομεύοντας την ίδια την χώρα. Διερωτήθηκε δε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην κυβέρνηση ή δεν συμμετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αφού πια δεν μιλά για καταγγελία του Μνημονίου παρά για αντικατάστασή του.

    [06] Ν. Μιχαλολιάκος: Δεν μας πείσατε - Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστροσύνης

    Δεν μας πείσατε ότι το Μνημόνιο θα λύσει το πρόβλημα. Η χρεοκοπία είναι πρωτίστως πολιτική και ηθική και μετά οικονομική, εξήγησε για τους λόγους που θα αρνηθεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Στην ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν απαντήσεις πως έγινε η συσσώρευση του τεράστιου χρέους. Επικαλούμενος μάλιστα τα στοιχεία για τους αδήλωτους συνταξιούχους, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής έσπευσε να παρατηρήσει ότι «είμαστε μια χώρα νεκρών συνταξιούχων και τυφλών που οδηγούν αυτοκίνητα» και που κάποιο σάπιο κράτος δημιούργησε τα φαινόμενα αυτά.

    «Ναι το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση αλλά δεν την θεράπευσε κιόλας. Την έκανε εντονότερη», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος προσθέτοντας ότι επί δύο χρόνια τα πράγματα χειροτέρευσαν με το τσεκούρωμα στους μισθούς και τις συντάξεις, με τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας και όλα αυτά κατ΄ εντολή της τρόϊκας η οποία επίσης πρέπει να λογοδοτήσει.

    [07] Γ.Στουρνάρας: θα προτείνουμε χρονική μετάθεση του προγράμματος

    «Θα προτείνουμε χρονική μετάθεση του προγράμματος και πέραν του 2014, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ύφεση», δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Τόνισε όμως ότι «η δυσκολία αυτής της επιμήκυνσης είναι ότι θα απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση και γι΄ αυτό η διαπραγμάτευση χρειάζεται να έχει συναινετικό χαρακτήρα».

    Ο υπουργός έσπευσε νωρίτερα να υπογραμμίσει σε όσους αμφισβητούν την προωθούμενη οικονομική πολιτική, ότι «χωρίς τη χρηματοδότηση το επίπεδο της ευημερίας στη χώρα θα επιστρέψει στα επίπεδα του 1960». Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι «φαίνεται να υπάρχει ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής και διαπραγματευτικής συμπεριφοράς που μπορεί να είναι αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα» αρκεί να υπάρξει ρεαλισμός για την επανάκτηση της αξιοπιστίας μας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημοσιονομική προσαρμογή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2012 - 22:30:33 UTC