Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Δίκαιο το αίτημα για κατάργηση του Μνημονίου
  • [02] Κ. Μουσουρούλης: Μέτρα για την Ναυτιλία για την αναπτυξιακή ώθηση την οικονομία
  • [03] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Βαρνάβα- Σε μερική επιφυλακη η Πυροσβεστική στην Αττική
  • [04] Επιστρέφει το Λιμενικό στο υπουργείο Ναυτιλίας
  • [05] Υπεγράφη η απόφαση πώλησης 4 αεροσκαφών της Ολυμπιακής
  • [06] Φρ. Ολάντ: Δεν υπάρχει ανάγκη για έναν "Κύριο Ευρώ" επικεφαλής του Eurogroup
  • [07] Ευρωπαϊκό εφήβων: Χρυσό μετάλλιο για τον Βαζαίο στα 100μ. πεταλούδα

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Δίκαιο το αίτημα για κατάργηση του Μνημονίου

    «Δεν έφερε τη κρίση το Μνημόνιο αλλά η κρίση το Μνημόνιο. Είναι ένα μνημόνιο τέρας» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμμματικών δηλώσεων.

    «Εμείς δεν θα ονομάσουμε μνημονιακή αυτή την κυβέρνηση. Γιατί θα συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με περισσότερο νόμο και τάξη. Μίλησε ο κ. Σαμαράς για νόμο και τάξη αλλά δεν εννοούσε τη κοινωνική εγκληματικότητα αλλά νόμο και τάξη απέναντι στους εργαζόμενους», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

    Ακόμα, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι στις 17 Ιουνίου η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ψήφισε πάση θυσία παραμονή της χώρας στην ΕΕ και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου κάνοντας όπως είπε ένα βήμα πίσω αφού εξαπολύθηκαν τρομοκρατικά διλήμματα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και ύστερα από το απροκάλυπτο πισωγύρισμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Κ. Μουσουρούλης: Μέτρα για την Ναυτιλία για την αναπτυξιακή ώθηση την οικονομία

    Προτεραιότητα στον θαλάσσιο τουρισμό με έμφαση στους τομείς της κρουαζιέρας και του γιώτινγκ, στην ανάπτυξη του δικτύου των μαρινών μέσω συμβάσεων παραχώρησης αλλά και στις αποκρατικοποίησεις λιμένων με αιχμή τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ θα δώσει ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

    Κατά την ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο κ. Μουσουρούλης ανέπτυξε τις δράσεις του υπουργείου στους πυλώνες της ναυτιλίας, της ακτοπλοϊας και της ασφάλειας της ναυσιπλοϊας και με κύριο γνώμονα την αναπτυξιακή ώθηση της εθνικής οικονομίας.

    Όπως εξήγγειλε, το υπουργείο θα εστιάσει στην αναπτυξιακή διάσταση του θαλάσσιου Τουρισμού με έμφαση στην αναψυχή, κυρίως δε στην κρουαζιέρα και στο γιώτινγκ. Ταυτόχρονα θα αναπτυχθεί δίκτυο μαρινών μέσω συμβάσεων παραχώρησης, ανάλογα, της κατασκευής, λειτουργίας και εκμετάλλευσης, μεμονωμένα ή σε «πακέτα», σε συνδυασμό με τουριστικά καταφύγια και αγκυροβόλια.

    [03] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Βαρνάβα- Σε μερική επιφυλακη η Πυροσβεστική στην Αττική

    Σε μερική επιφυλακή έχει τεθεί ο νομός Αττικής με αφορμή την πυρκαγιά στον 'Αγιο Γεώργιο Βαρνάβα, ενώ οι δυνάμεις που ενεργούν για την κατάσβεση της ενισχύθηκαν με οχήματα και προσωπικλό από της περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση απο το Πυροσβεστικό Σώμα, εδώ και λίγη ώρα η πυρκαγιά παρουσιάζει ύφεση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στη φάση της οριοθέτησής της.

    Στα μέτωπα της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα,16 εθελοντές με οκτώ οχήματα, 5 ιδιωτικές υδροφόρες και 8 οχήματα ΟΤΑ.

    Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς.

    [04] Επιστρέφει το Λιμενικό στο υπουργείο Ναυτιλίας

    Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά επανέρχεται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ενώ παράλληλα καθορίζονται οι υπηρεσίες οι οποίες θα υπαχθούν στο υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο πρόσφατα ανασυστάθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2012.

    Ειδικότερα, στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο τροποποιεί το διάταγμα 85/2012 που αφορά «την ίδρυση και μετονομασία των υπουργείων, καθώς και την μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών».

    [05] Υπεγράφη η απόφαση πώλησης 4 αεροσκαφών της Ολυμπιακής

    Η εταιρία Apollo Aviation Group αποκτά, έναντι τιμήματος 40,4 εκατ. δολαρίων, τα τέσσερα αεροσκάφη τύπου Airbus A340-300, που χρησιμοποιούσαν η παλιά «Ολυμπιακή Αεροπορία» και οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές». Τη σχετική απόφαση για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ολοκληρώνοντας τη σχετική διαδικασία, σε συνέχεια της απόφασης (23/12/2011) της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

    Στον διαγωνισμό για την απόκτηση των τεσσάρων αεροσκαφών, η εταιρία Apollo Aviation Group ανακηρύχθηκε πλειοδότρια. Οι άλλες τρεις εταιρίες που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας, ήταν η AerSale Inc. (35 εκατ. δολάρια), η AAR Corp. (33,6 εκατ. δολάρια) και η Universal Asset Management Inc. (24,04 εκατ. δολάρια).

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τον Σεπτέμβριο 2009 έως σήμερα, την καθημερινή διαχείριση και επίβλεψη των αεροσκαφών (στάθμευση, ασφάλιση, ελάχιστη συντήρηση, κ.λπ.) ασκεί η υπό εκκαθάριση εταιρία «Ολυμπιακές Αερογραμμές», με βάση σχετική σύμβαση που έχει υπογράψει με το Δημόσιο. Ενώ, σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση των τεχνικών συμβούλων της Lazard, μόνον το κόστος της επένδυσης που θα απαιτείτο για να καταστούν σήμερα τα τέσσερα αεροσκάφη πλήρως αξιόπλοα, θα υπερέβαινε τα 47 εκατ. δολάρια.

    Το υπουργείο επισημαίνει ότι η πώληση των τεσσάρων αυτών αεροσκαφών, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, αφού είχε αποφασιστεί έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος έληξε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί έως σήμερα.

    [06] Φρ. Ολάντ: Δεν υπάρχει ανάγκη για έναν "Κύριο Ευρώ" επικεφαλής του Eurogroup

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι "δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή για έναν "Κύριο Ευρώ" με ενισχυμένες εξουσίες επικεφαλής του Eurogroup, που θα αντικαταστήσει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ένα σενάριο που πρόσφατα αναφέρθηκε από τον Τύπο.

    "Δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή για έναν Κύριο Ευρώ. Έχουμε όλοι κινητοποιηθεί για τη διατήρηση, την ενδυνάμωση και την ενίσχυση του ευρώ", δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους στους δρόμους της πόλης Ρεμς, στο περιθώριο των εορτασμών μνήμης για την 50η επέτειο της γαλλο-γερμανικής συμφιλίωσης.

    "Θα έχουμε όλοι μια καλή λύση όταν ο κ. Γιούνκερ ολοκληρώσει την θητεία του, μια γαλλο-γερμανική λύση", πρόσθεσε ο Ολάντ ο οποίος είχε συζητήσει νωρίτερα το θέμα αυτό με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο.

    Επιμέλεια: Χ. Κωνσταντόπουλος

    [07] Ευρωπαϊκό εφήβων: Χρυσό μετάλλιο για τον Βαζαίο στα 100μ. πεταλούδα

    Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Βαζαίος στα 100μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Αμβέρσα. Ο 18χρονος κολυμβητής σημείωσε επίδοση 53.43 στον τελικό και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στις επόμενες δύο θέσεις τον Πολωνό Μίχαλ Πόπραβα (53.48) και τον Ισπανό Άλμπερτ Πούιγκ Γκάριτς (53.77).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για τον Βαζαίο στη διοργάνωση, καθώς προηγήθηκε το ασημένιο στα 200μ. μικτή, ενώ, με το σημερινό, η Ελλάδα μετράει 43 μετάλλια σε Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων (11 χρυσά, 9 αργυρά και 23 χάλκινα).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2012 - 18:30:35 UTC