Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Red Bull το «1-3» στο γκραν πρι της Βρετανίας
  • [02] Σε εξέλιξη η φωτιά σε χαράδρα κοντά στον Βαρνάβα Αττικής
  • [03] Ν. Δένδιας: Πολύ μεγάλος ο αριθμός των αλλοδαπών που μετέχει στο σοβαρό έγκλημα
  • [04] Γ. Μαυραγάνης: Μέτρα και δράσεις για την αλλαγή του φρολογικού συστήματος
  • [05] Την ανάγκη εθνικού στρατηγικού σχεδίου για ελληνικό τουρισμό τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη
  • [06] Διόμισι δις ευρώ στην γεωργία έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο Αθ. Τσαυτάρης
  • [07] Αντ. Ρουπακιώτης: «Δοξασίες» τα περί κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου

  • [01] Η Red Bull το «1-3» στο γκραν πρι της Βρετανίας

    Τη δεύτερη εφετινή νίκη του στη Φόρμουλα Ένα σημείωσε σήμερα ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι της Βρετανίας, που διεξήχθη στο Σίλβερστοουν και είναι ο ένατος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.

    Ο οδηγός της Red Bull άφησε πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο (Φεράρι), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο έτερος «πιλότος» της Red Bull και -κάτοχος του τίτλου των οδηγών- Σεμπάστιαν Φέτελ.

    Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Αυστραλός, ο οποίος είχε επικρατήσει και στο γκραν πρι του Μονακό, μείωσε στους 13 βαθμούς τη διαφορά του από τον Αλόνσο στην κατάταξη των οδηγών, την ώρα που ο Ισπανός παραμένει στην κορυφή.

    [02] Σε εξέλιξη η φωτιά σε χαράδρα κοντά στον Βαρνάβα Αττικής

    Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής , ενώ ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν για την κατάσβεση της . Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά είναι σε χαράδρα κοντά στο χωριό Βαρνάβα, το οποίο όμως δεν κινδυνεύει.

    Πριν από λίγο άνοιξε ο δρόμος για την παραλία του Βαρνάβα στον οποίο είχε διακοπεί νωρίτερα η κυκλοφορία ενώ παραμένει κλειστός ο δρόμος προς το στρατόπεδο όπου είναι εγκατεστημένοι πύραυλοι HAWK Αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος συνολικά εκατόν δυο πυροσβέστες με πενήντα ένα οχήματα , πεζοπόρο τμήμα εικοσιτεσσάρων πυροσβεστών, εννέα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

    [03] Ν. Δένδιας: Πολύ μεγάλος ο αριθμός των αλλοδαπών που μετέχει στο σοβαρό έγκλημα

    Μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή και την πρακτική της να υποκαθιστά το έργο της ΕΛΑΣ απέστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε μέγιστη πρόκληση για τη χώρα μας την παράνομη μετανάστευση. Όπως τόνισε υπάρχει μέγα θέμα στις διαδικασίες επαναπροώθησης και ότι «δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την Τουρκία στην οποία αν και η Ελλάδα έχει υποβάλλει 112.000 αιτήματα επαναπροώθησης, μόνο οι 11.000 έχουν γίνει αποδεκτές και από αυτές μόλις 3.000 παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει», λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ισχύουν στη γειτονική χώρα.

    Ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μετατάξεις οι ελλείψεις στην υπηρεσία ασύλου και με μετατάξεις να γίνει δυνατό να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Φιλοξενίας. Όπως εξάλλου ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να παλέψουμε για την αλλαγή της Συνθήκης Δουβλίνο 2 που συνιστά για τη χώρα μέγιστο πρόβλημα και να διαπραγματευτούμε για το ταμείο Ευρωπαϊκών Συνόρων.

    [04] Γ. Μαυραγάνης: Μέτρα και δράσεις για την αλλαγή του φρολογικού συστήματος

    Την αλλαγή του φορολογικού συστήματος με μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης ο οποίος τόνισε ότι από αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επιβίωση της χώρας.

    Αναφέροντας τις δράσεις που θα αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση ο αρμόδιος υφυπουργός, εξήγγειλε:

    - Την απλοποίηση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος με διατάξεις σαφείς και ουσιαστικές και αποφυγή γραφειοκρατικών ρυθμίσεων

    - Προσπάθεια ώστε κάθε φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τη φορολογηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων να συζητείται αμέσως μετά την ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού του κράτους και άπαξ εκτός εξαιρετικών και έκτακτων περιπτώσεων

    - Επανεξέταση του αριθμού των κλιμακίων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με στόχο τη μείωση των κλιμακίων και επανεξέταση του αφορολόγητου προς τα πάνω

    [05] Την ανάγκη εθνικού στρατηγικού σχεδίου για ελληνικό τουρισμό τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη

    Την ανάγκη ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

    Επιβάλλεται στο τουρισμό να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οφείλουμε να τον ενισχύσουμε. Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι μονόδρομος και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την κοινωνική συνοχή. Είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα», επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε:

    «Πρέπει να σταλεί προς τα έξω ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η Ελλάδα μπορεί και αλλάζει».

    [06] Διόμισι δις ευρώ στην γεωργία έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο Αθ. Τσαυτάρης

    Η γεωργία ήταν ίσως ο πιο σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης του τόπου μας και πρέπει και μπορεί να ξαναγίνει, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος παρουσίασε τις προτεραιότητες της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

    Μέχρι το τέλος του έτους θα εκταμιευθούν συνολικά χρήματα 2,5 δισ. ευρώ στη γεωργία.

    «Κάτι πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία γιατί αφορά σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια» σημείωσε.

    [07] Αντ. Ρουπακιώτης: «Δοξασίες» τα περί κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου

    «Δοξασίες» χαρακτήρισε τα περί κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

    «Οι δικηγόροι κατηγορούνται ότι δεν ανοίγουν το επάγγελμα. Μα στην Ελλάδα το επάγγελμα του δικηγόρου είναι τόσο ανοιχτό που μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος», είπε ο κ. Ρουπακιώτης για να προσθέσει: «όσο δεν θέλω νεόπτωχους τους δικηγόρους άλλο τόσο δεν θέλουμε να τους δώσουμε τροφή σε διάφορες δοξασίες που μιλούν για κλειστό επάγγελμα».

    Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι είναι σήμερα απαίτηση του πολίτη η αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης. Αναρωτήθηκε όμως πως μπορεί να συμβεί αυτό με τόσες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εξαγγέλλοντας προσπάθειες να καλυφθούν με μετατάξεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2012 - 14:30:35 UTC