Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ Αθανασίου: Να μπει τέλος στην ασυδοσία της βουλευτικής ασυλίας και την ατιμωρησία των υπουργών
  • [02] Α. Μανιτάκης: Αυθαίρετη κάθε συζήτηση για απολύσεις στο δημόσιο

  • [01] Χ Αθανασίου: Να μπει τέλος στην ασυδοσία της βουλευτικής ασυλίας και την ατιμωρησία των υπουργών

    Στην ανάγκη αυστηροποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής και επαναξιολόγησης του ισχύοντος καθεστώτος ώστε να πάψει η Ελλάδα να είναι χώρος υποδοχής, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε και την ανάγκη να επανεξεταστεί το καθεστώς απονομής ιθαγένειας επικαλούμενος χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία στην οποία υπάρχει αυστηρότερο καθεστώς.

    Ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για το πολιτικό σύστημα είπε ότι «το κοινοβουλευτικό σύστημα έχει καλή θεσμική θωράκιση αλλά τελευταία παρουσίασε αδυναμίες που είχαν ως συνέπεια να απαξιωθούν εκφάνσεις της λειτουργίας του με ευθύνη ορισμένων πολιτικών προσώπων». Η διαφάνεια και η πάταξη της διαφθοράς είναι αίτημα των πολιτών γιατί δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες από τους πολίτες όταν πολιτικοί καταφεύγουν σε ψεύδη, όταν οι βουλευτές απολαμβάνουν γενικής ασυλίας, όταν υπουργοί παραμένουν ατιμώρητοι, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι πρέπει να μπει τέλος στην ασυδοσία της βουλευτικής ασυλίας και την ατιμωρησία των υπουργών και οι πολιτικοί να έχουν τις ίδιες νομικές υποχρεώσεις που έχουν και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις ταραχές κατά τη διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων και στις πορείες. «Οι διαδηλώσεις δεν γίνονται να λεηλασίες και καταστροφές αλλά για να προστατευθούν δημόσια αγαθά. Επομένως όσοι παρεισφρέουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις με στόχο τις ταραχές, τις καταστροφές και τις λεηλασίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα», είπε ακόμη ο κ. Αθανασίου.

    [02] Α. Μανιτάκης: Αυθαίρετη κάθε συζήτηση για απολύσεις στο δημόσιο

    Αυθαίρετη και αβάσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για απολύσεις η εφεδρεία στο δημόσιο τομέα.

    Αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες στον τομέα του υπουργείου του κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη βουλή, ο κ Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου της αξιολόγησης τόσο των υπηρεσιών όσο και του προσωπικού θα γίνει με απόλυτα ασφαλή κριτήρια και θα ξεκαθαριστεί ποιες υπηρεσίες είναι πράγματι περιττές.

    Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσδιόρισε ως χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υπηρεσιών μέχρι τέλος του 2012 και τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο τότε θα αρχίσει η αξιολόγηση του προσωπικού η οποία αναμένεται μέσα στο 2013.

    «Μετά το πέρας της αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών, θα αρχίσει η αξιολόγηση του προσωπικού και θα βασιστεί σε αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια. Κάθε άλλη συζήτηση που γίνεται ή ακούγεται για μείωση προσωπικού και μάλιστα 130.000 ή για εφεδρεία είναι αυθαίρετη και αβάσιμη. Δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα μας. Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μανιτάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 July 2012 - 22:30:31 UTC