Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριετή παράταση και νέο πρόγραμμα ζήτησε από την τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Πώς να προστατευθείτε από τον καύσωνα
  • [03] Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική
  • [04] Νέα σύλληψη ύποπτης για τρομοκρατία στο Λονδίνο
  • [05] Χειροκροτήματα για τον «Οιδίποδα Τύραννο» που άνοιξε χθες τα Επιδαύρια
  • [06] Συλλήψεις για εμπλοκή στην υπόθεση εντοπισμού δύο πτωμάτων στην Εγνατία

  • [01] Τριετή παράταση και νέο πρόγραμμα ζήτησε από την τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος

    Στην ανάγκη να συμφωνηθεί «το γενικό πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ένα νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής προκειμένου τα επιμέρους βήματα που πρέπει να γίνουν να παραπέμπουν σε αυτό το ολοκληρωμένο πλαίσιο», επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου μιας ώρας, με τους επικεφαλής της τρόικας, στα γραφεία του Κινήματος.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση, όπου έγινε «μια πρώτη χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων», ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ειδικότερα στο νέο πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα και στις αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας και έθεσε το ζήτημα της αναθεώρησης της σύμβασης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που αυτή προβλέπει και πρωτίστως το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία έτη.

    Τόνισε δε την ανάγκη να επανεκτιμηθούν σε ρεαλιστική βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδίως η ύφεση για το 2012 που θα είναι μεγαλύτερη της προϋπολογισθείσας και υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να κινηθεί όλη η συζήτηση στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που προβλέπουν ρητά τη φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή και ένα νέο πιο δυναμικό ρόλο για την ΕΚΤ και το EFSF/ESM.

    [02] Πώς να προστατευθείτε από τον καύσωνα

    «Κόκκινο» θα χτυπήσει το θερμόμετρο σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες, με τον καύσωνα να είναι πιο έντονος στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και τις θερμοκρασίες να φτάνουν, κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στους 41 βαθμούς Κελσίου.

    Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τηρώντας κάποιους απλούς κανόνες στη διατροφή τους, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

    Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Τάσο Παπαλαζάρου, κατά τις ημέρες που επικρατούν ψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει οι άνθρωποι να υδατώνονται σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, «δηλαδή το σώμα να προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες υγρών, όχι μόνον από το νερό, αλλά και από άλλα ροφήματα, όπως ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά και οι χυμοί. Η υδάτωση επιτελείται και με επαρκή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό», τονίζει.

    Επιπλέον, θα πρέπει οι άνθρωποι να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

    [03] Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

    Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου, στην Αττική.

    Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 70 ετών, η οποία μετά από τσίμπημα κουνουπιού εμφάνισε κλινική εικόνα παρόμοια με αυτή της μηνιγγίτιδας.

    Η γυναίκα που διαμένει στο Παλαιό Φάληρο δεν είχε βρεθεί σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας και εκτιμάται ότι μολύνθηκε από τσίμπημα κουνουπιού στο περιβάλλον του σπιτιού της.

    «Η γυναίκα νοσηλεύεται σε αρίστη κατάσταση και αναμένεται να εξέλθει εντός των επομένων ημερών από το νοσοκομείο» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    [04] Νέα σύλληψη ύποπτης για τρομοκρατία στο Λονδίνο

    Μια γυναίκα συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, η οποία άρχισε την Πέμπτη με τη σύλληψη έξι υπόπτων στη βρετανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

    Η γυναίκα αυτή, 22 ετών, συνελήφθη σε κατοικία στο Χάκνεϊ του βορειοανατολικού Λονδίνου και θεωρείται ύποπτη για "την υποκίνηση, τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών".

    Η σύλληψη αυτή "αποτελεί τη συνέχεια έξι συλλήψεων την Πέμπτη" επίσης στο Λονδίνο. Όλοι οι ύποπτοι κρατούνται.

    Η αστυνομία επισήμανε πως οι συλλήψεις αυτές δεν συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα αρχίσουν σε είκοσι ημέρες.

    [05] Χειροκροτήματα για τον «Οιδίποδα Τύραννο» που άνοιξε χθες τα Επιδαύρια

    Με ένα ενθουσιώδες, δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, επιβράβευσαν όρθιοι όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο αρχαίο θέατρο του Πολυκλείτου την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και το πρωταγωνιστικό δίδυμο Αιμίλιος Χειλάκης - Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, με την οποία σήκωσαν αυλαία τα φετινά Επιδαύρια.

    Με αυτό το κορυφαίο έργο της αρχαίας δραματουργίας, αποφάσισε να καταπιαστεί ο 45χρονος Τσέζαρις Γκραουζίνις, που έχει βρει κοινά σημεία σύγκλισης του προσωπικού του ύφους με το ελληνικό θεατρικό δυναμικό.

    Στην πρώτη του σοβαρή απόπειρα με την αρχαία τραγωδία, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό Λιθουανός σκηνοθέτης (που ήρθε πριν έξι χρόνια στη χώρα μας για να σκηνοθετήσει την παράσταση Δάφνις και Χλόη) στήνει ένα δυναμικό παιχνίδι «συμμετοχής στην εμπειρία του Οιδίποδα»: ανταλλαγές ρόλων από ένα αμιγώς ανδρικό θίασο, έμφαση στο κείμενο, εξερεύνηση του χώρου του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.

    Τον βασικό ρόλο του Οιδίποδα κρατά ο Αιμίλιος Χειλάκης που είναι και συμπαραγωγός της παράστασης.

    [06] Συλλήψεις για εμπλοκή στην υπόθεση εντοπισμού δύο πτωμάτων στην Εγνατία

    Ενας 36χρονος ομογενής και ένας 60χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν από την διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εμπλοκή τους στην υπόθεση των δύο πτωμάτων, που βρέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από διερχόμενο οδηγό, σε αγροτική περιοχή των Διαβατών.

    Ο οδηγός εντόπισε τα δύο πτώματα (άνδρες ομογενείς 41 42 ετών) σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί σε γνωστό εργοστάσιο επίπλων, και αμέσως έσπευσε στο σημείο η αστυνομία και ιατροδικαστής. Από την πρώτη εξέταση στις σορούς δεν προέκυψαν εμφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

    Από τις έρευνες της αστυνομίας που ακολούθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τα δύο θύματα ανασύρθηκαν νεκρά από τάφρο δίπλα στα Υψώματα Δερβενίου, όπου πραγματοποιούσαν ανασκαφή. Εκεί ο 36χρονος συλληφθέντας επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο, και μετά την ανάσυρση των δύο πτωμάτων - με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων που αναζητούνται - μεταφέρθηκαν με το αυτοκίνητο του 60χρονου συλληφθέντα στο σημείο, όπου τους εντόπισε ο διερχόμενος οδηγός.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο θύματα και οι δύο συλληφθέντες, κατά τον τελευταίο μήνα, μετέβαιναν στην συγκεκριμένη περιοχή των Υψωμάτων Δερβενίου για λαθρανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού. Ωστόσο, ερευνάται ακόμη ο ακριβής τρόπος θανάτου των δύο θυμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 July 2012 - 12:30:34 UTC