Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 13.00 η πρώτη συνάντηση πρωθυπουργού - τρόικας
  • [02] Στα "χέρια" της Wolkswagen η Porsche
  • [03] "Το Βερολίνο ξέρει από Μόδα - και από πάρτι"

  • [01] Στις 13.00 η πρώτη συνάντηση πρωθυπουργού - τρόικας

    Τους επικεφαλής της τρόικας, θα δεχθεί στις 1 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνννη Στουρνάρα, ο οποίος θα συναντηθεί νωρίτερα με το κλιμάκιο της τρόϊκα.

    Παράλληλα, το τεχνικό μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχει σήμερα στο

    υπουργείο Δικαιοσύνης συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλο και Γιάννη Ιωαννίδη. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Στο μεταξύ συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, του Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, του Κώστα Σκανδαλίδη από το ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Σήμερα αναμένεται να συνταχθεί και το κείμενο της συμφωνίας, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αύριο στη Βουλή.

    Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, θα ορκισθούν στις 10 το πρωί, οι Ιωάννης Στουρνάρας, ως υπουργός Οικονομικών, Συμεών Κεδίκογλου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κωνσταντίνος Τσιάρας, ως υφυπουργός Εξωτερικών.

    [02] Στα "χέρια" της Wolkswagen η Porsche

    Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, Volkswagen, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του ομίλου Porsche.

    Όπως είναι προγραμματισμένο, η Porsche πρόκειται να τεθεί υπό τον έλεγχο της Volkswagen μέχρι την 1η Αυγούστου. Και οι δύο πλευρές αποδέχτηκαν τους όρους γιατην πλήρη ενσωμάτωση της Porsche στον όμιλο της WV.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] "Το Βερολίνο ξέρει από Μόδα - και από πάρτι"

    «Το Βερολίνο ξέρει από Μόδα - και από πάρτι». Με αυτό το «δόγμα» υποδέχεται η γερμανική πρωτεύουσα για ενδέκατη χρονιά την Εβδομάδα Μόδας της, η οποία άνοιξετην Τετάρτηκαι θα διαρκέσει ως την Κυριακή. Περισσότεροι από 50 οίκοι μόδας θα παρουσιάσουν τις τάσεις του αύριο, ρούχα που θα βρίσκονται στις βιτρίνες των καταστημάτων την Άνοιξη του 2013.

    Οι προβλέψεις των διοργανωτών κάνουν λόγο για περισσότερους από 240.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα βρεθούν στο Βερολίνο με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας, της οποίας «προστάτης» είναι και πάλι ο διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής Μαρκ Τζέικομπς.

    Ανάμεσα στους σχεδιαστές που παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους κατά την φετινή Εβδομάδα Μόδας, ξεχωρίζουν και δυο ονόματα με ...ελληνικές ρίζες. Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος που διατηρεί το ατελιέ του στο Νότιο Τιρόλο και σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις γερμανόφωνες χώρες και η Μιράντα Κωνσταντινίδου, από την Θεσσαλονίκη, η οποία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια δημιουργεί κοσμήματα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 July 2012 - 6:30:31 UTC