Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνίδα σκηνοθέτρια βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι
  • [02] Μπαρόζο: Συμφωνία ως το τέλος του '12 για το δημοσιονομικό πρόγραμμα της ΕΕ
  • [03] Τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας παρουσίασε ο Δημ. Χριστόφιας
  • [04] Απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Μουσείο Μπενάκη
  • [05] Ενότητα γύρω από τη συμφωνία της ευρωπαϊκής συνόδου ζητά ο Βεστερβέλε
  • [06] ΙΟΒΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο
  • [07] Καρλσρούη: Ένοπλος κρατά ομήρους- Πληροφορίες για ένα νεκρό

  • [01] Ελληνίδα σκηνοθέτρια βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

    Το 47ο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι δεν πρόλαβε να αρχίσει και ήδη η Ελλάδα κέρδισε ένα βραβείο χάρη στη σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου.

    Η υπό υλοποίηση ταινία της, «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Π», που προβλήθηκε στο τμήμα Works in Progress (δηλαδή ταινίες που το γύρισμα τους δεν έχει ακόμη τελειώσει και που αναζητούν χρήματα για την ολοκλήρωσή τους), κέρδισε το βραβείο "Πόπη" που συνοδεύεται από 10 χιλιάδες ευρώ, σε μορφή υπηρεσιών από τα γνωστά τσέχικα στούντιο Μπαραντόβ.

    Η ταινία αναφέρεται σε έναν διάσημο δημοσιογράφο που εξαφανίζεται και αρνείται να εμφανιστεί.

    Η Ε. Ψύκου διαγωνίστηκε με άλλες 17 ταινίες νέων σκηνοθετών (από χώρες όπως η Ρουμανία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Λιθουανία, Ρωσία, η Τουρκία, κ.α.), ανάμεσά τους και μια ακόμη ταινία από την Ελλάδα, «Αγριόπαπια» του Γιάννη Σακαρίδη.

    Οι διαγωνιζόμενοι είχαν οκτώ λεπτά για να δείξουν σκηνές από την ταινία που γυρίζουν.

    Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, που άρχισε την περασμένη Παρασκευή, συμμετέχει και η ελληνική ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, η προβολή της οποίας, θα γίνει αύριο.

    [02] Μπαρόζο: Συμφωνία ως το τέλος του '12 για το δημοσιονομικό πρόγραμμα της ΕΕ

    Επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του 2012 για το πολυετές δημοσιονομικό πρόγραμμα της ΕΕ δήλωσε ότι επιθυμεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η Κομισιόν θα υποβάλλει προς συζήτηση και έγκριση, στο Συμβούλιο της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια έκθεση με ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με το υπό διαμόρφωση πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ομιλία του μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ.

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα ότι με την βοήθεια της Κυπριακής Προεδρίας, θα επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έγκριση τόσο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ, που έχει στόχο την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, όσο και την έγκριση ενός αναπτυξιακού κοινοτικού προϋπολογισμού.

    [03] Τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας παρουσίασε ο Δημ. Χριστόφιας

    Tην πεποίθηση ότι η Eυρωπαϊκή Ένωση θα ξεπεράσει με επιτυχία τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστόφιας παρουσιάζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας. «Οι πολιτικές λιτότητας δεν έφεραν αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατό να μένουμε απαθείς μπροστά στο φάσμα της φτώχειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ο πρόεδρος Χριστόφιας τις κατέταξε ως εξής:

    Πρώτη Προτεραιότητα: Μια Ευρώπη, πιο αποτελεσματική και βιώσιμη. Η βιώσιμη ανάπτυξη θα αποτελέσει σημαντικό θέμα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε τομείς όπως η ενέργεια και η βιώσιμη διαχείριση των υδάτων καθώς και για την επανενεργοποίηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της Ένωσης.

    Δεύτερη Προτεραιότητα: Μια Ευρώπη, με πιο αποδοτική οικονομία, βασισμένη στην ανάπτυξη. Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αποτελούν, επίσης, σημαντικό θέμα για την Κυπριακή Προεδρία. Θα προωθηθεί, ακόμα, η εμβάθυνση της εσωτερικής αγοράς.

    Τρίτη Προτεραιότητα: Μια Ευρώπη, που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της, με Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή.Η Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστόφιας, θα επικεντρωθεί στη συνέχιση της εργασίας για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και ειδικότερα την προώθηση της ευζωίας των παιδιών. Επίσης, θα επικεντρωθεί στη δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012.

    Τέταρτη Προτεραιότητα: Η Ευρώπη στον κόσμο και πιο κοντά στους γείτονες της. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη Νότια Διάσταση της Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας. Περαιτέρω, η Κυπριακή Προεδρία, θα προωθήσει τις απαιτούμενες διεργασίες σχετικά με τη διαδικασία διεύρυνσης.

    [04] Απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Μουσείο Μπενάκη

    Με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού, το Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζει τις δραστηριότητές του, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Μουσείου Μπενάκη.

    Οι εργαζόμενοι αφού υπογραμμίζουν την αδιαμφισβήτητη πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία του Μουσείου Μπενάκη και την πολλαπλά αναγνωρισμένη συμβολή του στον πολιτισμό, υπογραμμίζουν πως «τον Ιούλιο του 2011 με την υπογραφή διετούς ισχύος Επιχειρησιακής Σύμβασης, οι αποδοχές του προσωπικού μειώθηκαν κατά 20% ενώ παράλληλα η Διοίκηση του Μουσείου προχώρησε σε απολύσεις 30 συναδέλφων, οι οποίες μαζί με την αποχώρηση 9 ακόμη εργαζομένων (λήξη συμβάσεων, συνταξιοδοτήσεις), μείωσαν σημαντικά το κόστος μισθοδοσίας».

    [05] Ενότητα γύρω από τη συμφωνία της ευρωπαϊκής συνόδου ζητά ο Βεστερβέλε

    Η συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα για την υποστήριξη των πλέον ευάλωτων οικονομιών της ευρωζώνης παραμένει σε ισχύ, αλλά απαιτεί την "πλήρη δέσμευση" των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Stampa ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σήμερα, οπότε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ βρίσκεται στη Ρώμη για διμερή συνάντηση κορυφής με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

    Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με τις αμφιβολίες που εξέφρασαν η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Σλοβακία για το μέρος της συμφωνίας που προβλέπει την αγορά ιταλικών και ισπανικών τίτλων χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στη δευτερογενή αγορά:

    "Αυτό που αποφασίσθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση ισχύει. Αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών ως προς την ικανότητα να αναλάβουμε δράση στην Ευρώπη", λέει ο Γκίντο Βεστερβέλε τονίζοντας ότι κατά την άποψη του Βερολίνου, "το σημαντικό για πολιτικούς και συνταγματικούς λόγους είναι όλα τα βήματα για την έξοδο από την κρίση να γίνουν με την πλήρη δέσμευση των εθνικών κυβερνήσεων και των κοινοβουλίων".

    [06] ΙΟΒΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

    Υποχώρησε τον Ιούνιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 74,1 μονάδες (από 77,3 μονάδες), εξέλιξη η οποία εκπορεύεται περισσότερο από την επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία και τις Υπηρεσίες, με το κλίμα στο Λιανικό Εμπόριο να παραμένει αμετάβλητο και στις Κατασκευές να κερδίζει έδαφος,σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας που διεξήγαγε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

    Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε κατά το ίδιο διάστημα. Η αβεβαιότητα κατά την προεκλογική περίοδο ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς η οικονομική δραστηριότητα είχε περιοριστεί στις ελάχιστες δυνατές συναλλαγές. Στους καταναλωτές - πολίτες από την άλλη πλευρά φαίνεται να δημιουργήθηκαν προσδοκίες για αλλαγές στο μίγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση, η συγκρότηση μιας συγκυβέρνησης έχει βοηθήσει στο να αμβλυνθεί τουλάχιστον η κυβερνητική αβεβαιότητα, όμως το κατά πόσο οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί θα επαληθευτούν τελικά, μένει να αποδειχθεί, σημειώνεται στην ίδια έρευνα.

    [07] Καρλσρούη: Ένοπλος κρατά ομήρους- Πληροφορίες για ένα νεκρό

    Ένας ένοπλος άνδρας πήρε πολλούς ανθρώπους ομήρους στην διάρκεια μιας διαδικασίας έξωσης στην Καρλσρούη της νοτιοδυτικής Γερμανίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ακούστηκαν πυρά, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο οποίος διευκρίνισε ότι ενδέχεται να υπάρχουν τραυματίες. Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει πόσοι άνθρωποι τελούν υπό ομηρία.

    Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν καθ' οδόν προς το σημείο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Bild, υπάρχει ένας νεκρός.

    Επιμέλεια: Μπ.Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 July 2012 - 10:30:35 UTC