Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού με Βενιζέλο - Κουβέλη
  • [02] Ο δεκάλογος των εκπτώσεων
  • [03] Τελευταίες οδηγίες για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών
  • [04] CERN: Πιο κοντά στο "σωματίδιο του Θεού"
  • [05] Ο Μόντι επιμένει στη "μερική αμοιβαιοποίηση του χρέους"
  • [06] Νέες μορφές γυμναστικής για όλα τα γούστα
  • [07] Με νέο πρόεδρο και έκτακτο συνέδριο προχωρά σε ανασύνταξη η «Δράση»
  • [08] Φωτιά σε αλβανικό τουριστικό λεωφορείο έξω από τη Θεσσαλονίκη
  • [09] Εξι νεκροί από πλημμύρες στη βορειοανατολική Τουρκία
  • [10] H Λιλ απέκτησε τον Βίκτωρα Κλωναρίδη από την ΑΕΚ
  • [11] "Πράσινες" διαδρομές στην Καρδίτσα με κοινόχρηστα ποδήλατα
  • [12] Έντεκα νεκροί και 898 κρούσματα της γρίπης Η1Ν1 στη Βολιβία
  • [13] Τρεις νεκροί από χολέρα εξαιτίας μολυσμένων πηγαδιών στην Κούβα

  • [01] Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού με Βενιζέλο - Κουβέλη

    Νέα σύσκεψη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εν όψει των επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την Παρασκευή.

    Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 1 το μεσημέρι.

    Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος νωρίτερα θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή ξεκινούν την Παρασκευή και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

    [02] Ο δεκάλογος των εκπτώσεων

    Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου 2012.

    Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι πραγματικές και ουσιαστικές, με ελκυστικά ποσοστά πάνω από 50%.

    H οργάνωση των καταναλωτών υπενθυμίζει τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξουν οι αγοραστές ώστε να είναι επιτυχημένες οι αγορές τους, και να μην ξεχνούν το τρίπτυχο: ελέγχω - συγκρίνω - επιλέγω ποιότητα και τιμή των προϊόντων

    1. Να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές - οικογενειακές τους ανάγκες.

    2.Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.

    3. Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.

    4. Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.

    5. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.

    6. Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.

    7. Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.

    8. Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.

    9. Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.

    10.Να μην ξεχνούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη, την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.

    [03] Τελευταίες οδηγίες για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών

    Οδηγίες για την διευκόλυνση των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων ώστε να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο, δίνει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας.

    Με την εγκύκλιο αυτή επισημαίνεται ότι:

    - Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους έως τις 5 Ιουλίου 2012

    - Οι Διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού

    - Υπάρχουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

    [04] CERN: Πιο κοντά στο "σωματίδιο του Θεού"

    Οι επιστήμονες του CERN ανακάλυψαν ένα νέο υποατομικό σωματίδιο που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Χιγκς, που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την επιβεβαίωση της θεωρίας της δημιουργίας του Σύμπαντος.

    "Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ανακαλύφθηκε ένα σωματίδιο σύμφωνο με τη θεωρία του μποζονίου Χιγκς", ανακοίνωσε ο Τζον Γούμερσλι, επικεφαλής του Science and Technology Facilities Council της Βρετανίας.

    Παράλληλα ο Τζο Ινκαντέλα, εκπρόσωπος του δύο ερευνητικών ομάδων του CERN κοντά στη Γενεύη δήλωσε: "Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό αποτέλεσμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ ισχυρό και θεμελιωμένο".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] Ο Μόντι επιμένει στη "μερική αμοιβαιοποίηση του χρέους"

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι επιμένει στην απαίτησή του για "μερική αμοιβαιοποίηση του χρέους" σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η οποία διάκειται αρνητικά στην επιλογή αυτή.

    "Εχουμε ανάγκη από την μερική αμοιβαιοποίηση του χρέους, αλλά και από κεντρικό έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών...Η Γερμανία και η Ιταλία βρίσκονται στην ίδια γραμμή και είναι αντιστοίχως έτοιμες να παραχωρήσουν εθνικές αρμοδιότητες", δηλώνει ο Μάριο Μόντι, ο οποίος υποδέχεται σήμερα στη Ρώμη και σε τεταμένη ατμόσφαιρα τη γερμανίδα καγκελάριο , μία εβδομάδα μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής η οποία εξελίχθηκε σε "μπρα ντε φερ" ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

    Ο ιταλός πρωθυπουργός σπεύδει ωστόσο να διαβεβαιώσει το Βερολίνο ότι η Ιταλία "δεν ζητεί ούτε οικονομική βοήθεια, ούτε ευρωομόλογα", που αποτελούν θέμα ταμπού για τη Γερμανία.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Νέες μορφές γυμναστικής για όλα τα γούστα

    Zumba, Yoga, Power Yoga, Spinning, ηλεκτροδιέγερση και πολλές άλλες λέξεις έχουν μπει στη ζωή των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια για να εκφράσουν το νέο τρόπο εκγύμνασης, δίνοντας διέξοδο στα καθημερινά άγχη και προσπαθώντας να συνδυάσουν τη γυμναστική με τη διασκέδαση.

    Οι νέες μορφές άσκησης, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές, ξεφεύγουν από το κλασικό και τετριμμένο πλαίσιο παραδοσιακής σωματικής διάπλασης, καθώς κάποιες συνδυάζουν το χορό, ενώ άλλες ευαγγελίζονται βελτίωση της ψυχικής και πνευματικής υγείας.

    Συνήθως απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και ενδείκνυνται για ανθρώπους που πάσχουν από διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα.

    Εξειδικευμένοι προπονητές μίλησαν στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις νέες μορφές γυμναστικής καταθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες.

    [07] Με νέο πρόεδρο και έκτακτο συνέδριο προχωρά σε ανασύνταξη η «Δράση»

    Η «Δράση» θέλει να υπάρξει ως πολιτικός παίκτης και στη μετά τον Στέφανο Μάνο εποχή και επιταχύνει τις εσωτερικές διαδικασίες για τη μετεξέλιξή της, δηλώνουν ηγετικά στελέχη του κόμματος.

    Όπως ανακοινώθηκε αργά χθες βράδυ, η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης εξέλεξε νέο πρόεδρο τον έως τώρα αντιπρόεδρο Αντύπα Καρίπογλου και αντιπρόεδρο την οικονομολόγο και υποψήφια επικρατείας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, Αντιγόνη Λυμπεράκη. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο.

    [08] Φωτιά σε αλβανικό τουριστικό λεωφορείο έξω από τη Θεσσαλονίκη

    Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε αλβανικό τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε στην γείτονα χώρα προερχόμενο από περιοχές της Χαλκιδικής.

    Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, στις 8.15 το πρωί, το λεωφορείο εκινείτο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στο ρεύμα εισόδου, μεταξύ Λακκώματος και Καρδίας.

    Στο λεωφορείο επέβαιναν επτά άτομα που μαζί με τον οδηγό, όλοι τους Αλβανοί υπήκοοι, το εγκατέλειψαν εγκαίρως χωρίς να κινδυνεύσουν.

    Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ άνδρες που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα, ενώ το λεωφορείο υπέστη ολοσχερή καταστροφή.

    [09] Εξι νεκροί από πλημμύρες στη βορειοανατολική Τουρκία

    Δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην βορειοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τα πτώματα ενός πατέρα και των δύο του παιδιών, καθώς και αυτά δύο άλλων παιδιών σε υπόγειο κτιρίου στην πόλη Σαμψούντα, στη Μαύρη Θάλασσα, που επλήγη ιδιαίτερα από τις πλημμύρες.

    Επίσης, στην ίδια πόλη βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας στα ερείπια σπιτιού.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [10] H Λιλ απέκτησε τον Βίκτωρα Κλωναρίδη από την ΑΕΚ

    Παίκτης της Λιλ «και με την βούλα» είναι ο Βίκτωρας Κλωναρίδης.

    Η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου, ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου άσου, ο οποίος αφού υπεβλήθη με επιτυχία στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Αν και το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό, ο μεταγραφή του νεαρού μεσοεπιθετικούαπό κόστισε στην Λιλ περίπου 800.000 ευρώ.

    [11] "Πράσινες" διαδρομές στην Καρδίτσα με κοινόχρηστα ποδήλατα

    Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καρδίτσας για τις διαδρομές τους, επιδιώκει να εγκαταστήσει ο Δήμος Καρδίτσας αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της σχετικής πρότασης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεταισε 243.423,15 ευρώ.

    Το σύστημα θα αποτελείται από 60 ποδήλατα και 6 σταθμούς, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν 102 θέσεις κλειδώματος ποδηλάτων (17 ανά σταθμό).

    [12] Έντεκα νεκροί και 898 κρούσματα της γρίπης Η1Ν1 στη Βολιβία

    Στη Βολιβία καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες 898 κρούσματα της γρίπης που προκαλεί ο ιός Η1Ν1 και ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους έντεκα, όμως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας δεν πρόκειται για επιδημία σε εθνικό επίπεδο.

    "Σε εθνικό επίπεδο, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Οι δυτικές περιοχές είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο", δήλωσε ο Τζόνι Ράδα, διευθυντής της Υπηρεσίας Επιδημιολογίας του υπουργείου.

    Οι αρχές δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει αν το στέλεχος του ιού προέρχεται από τον άνθρωπο, τα πτηνά ή τους χοίρους.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [13] Τρεις νεκροί από χολέρα εξαιτίας μολυσμένων πηγαδιών στην Κούβα

    Οι αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια επιδημία χολέρας και 50 ακόμα έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Σύμφωνα με τις αρχές, αιτία της επιδημίας είναι το μολυσμένο νερό από πηγάδια.

    Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της χώρας δήλωσε ότι επίκεντρο της επιδημίας είναι η πόλη Μανζανίγιο, στην ανατολική επαρχία της Γκράνμα και ότι το ξέσπασμα προκλήθηκε από τη μόλυνση αρκετών πηγαδιών του συστήματος ύδρευσης, εξαιτίας των προσφάτων σφοδρών βροχοπτώσεων και των υψηλών θερμοκρασιών.

    Όπως τονίζει το υπουργείο, οι τρεις άνθρωποι που πέθαναν ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ δεν έχει ξεσπάσει στη χώρα επιδημία χολέρας εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 July 2012 - 8:30:35 UTC