Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαγκάρντ: Δεν έχω διάθεση να επαναδιαπραγματευθώ
  • [02] Την Πέμπτη θα εξεταστεί το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση
  • [03] Σβόμποντα: Η Τουρκία δεν μπορεί μόνο να ζητά

  • [01] Λαγκάρντ: Δεν έχω διάθεση να επαναδιαπραγματευθώ

    Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα πως «δεν έχει καμία διάθεση» να επαναδιαπραγματευθεί το δάνειο που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το Ταμείο, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

    «Ουδεμία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ και να αναδιαπραγματευθώ. Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα», τόνισε η Λαγκάρντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

    «Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μας παρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τι έχει πράξει τους τελευταίους μήνες για να προσαρμοσθεί στο πρόγραμμα» που έχουν καταρτίσει οι τρεις διεθνείς δανειστές της, τόνισε η Λαγκάρντ.

    [02] Την Πέμπτη θα εξεταστεί το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση

    Την Πέμπτη 05/07 θα εξεταστεί εκ νέου και για τρίτη φορά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση, καθώς σύμφωνα με τη συνήγορό του, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρήζει άμεσης ιατρικής φροντίδας σε νοσοκομείο.

    Ο Σάββας Ξηρός, που συνελήφθη και νοσηλεύθηκε για 65 ημέρες μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του στις 29 Ιουνίου 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, έχει ζητήσει να διακοπεί προσωρινά η κράτησή του και να μεταβεί για θεραπεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανέφερε η συνήγορός του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας καθώς στο ένα μάτι του υπάρχει ολική απώλεια όρασης, ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά. Τον Νοέμβριο μάλιστα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον ένα οφθαλμό.

    Επίσης, πάντα σύμφωνα με όσα ανέφερε η συνήγορός του, έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής ενώ ένα μικρόβιο που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές του έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια και οι γιατροί εκτιμούν ότι για τη θεραπεία του θα πρέπει να μεταφερθεί εκτός σωφρονιστικού καταστήματος.

    [03] Σβόμποντα: Η Τουρκία δεν μπορεί μόνο να ζητά

    Η Τουρκία δεν μπορεί μόνο να ζητά, αλλά έχει και υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει, τόνισε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, προς τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια κατά την αποψινή συνάντηση της ομάδας στο Στρασβούργο.

    Ο κ. Σβόμποντα επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε πρόσφατα και στη Λευκωσία ότι οι πάντες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οφείλουν να σέβονται την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Για το εξάμηνο αυτό ο πρόεδρος Χριστόφιας εκπροσωπεί την ΕΕ και αυτό δε επιδέχεται αμφισβήτησης και πρέπει να γίνει σεβαστό, τόνισε ο κ. Σβόμποντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 July 2012 - 20:30:31 UTC