Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανθεκτική" στην υπερθέρμανση η Ανταρκτική
  • [02] Επέστρεψαν στη Μαδρίτη οι πρωταθλητές Ευρώπης
  • [03] Δ. Στρατούλης: Η εφαρμογή του νέου Συμφώνου Σταθερότητας θα εκτινάξει την ανεργία
  • [04] Άνοιξε και πάλι η νέα εθνική οδός Πατρών - Αθηνών
  • [05] Διακόπηκε η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, λόγω πυρκαγιάς
  • [06] Α. Τσοχατζόπουλος: Να κληθούν να καταθέσουν όλα τα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση
  • [07] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μάνη

  • [01] "Ανθεκτική" στην υπερθέρμανση η Ανταρκτική

    Η υπερθέρμανση του πλανήτη στην Ανταρκτική θα είναι "λιγότερο αισθητή" σε σχέση με αυτή που προβλεπόταν χάρη στην αύξηση των χιονοπτώσεων, εκτιμούν ερευνητές του εργαστηρίου CNRS στη Γκρενόμπλ.

    "Οι προβλέψεις της υπερθέρμανσης θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω κατά 0,5ο Κελσίου για το κέντρο της νότιας ηπείρου", τονίζει σήμερα σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας CNRS, βασιζόμενο σε μελέτες του Εργαστηρίου Μελέτης των Παγετώνων και Γεωφυσικής του Περιβάλλοντος της Γκρενόμπλ και του Πανεπιστημίου Laval του Καναδά.

    Οι ερευνητές έδειξαν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική θα φέρει περισσότερες βροχοπτώσεις και συνεπώς χιόνι, πιο "λευκό", που θα περιορίσει το μέγεθος της κλιματικής αλλαγής στο κέντρο της ηπείρου.

    Ενώ λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, η λευκότητα του χιονιού, που απορροφά την ηλιακή ενέργεια, μειώνει και κατά συνέπεια προκαλεί αύξηση των θερμοκρασιών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το φαινόμενο μπορεί να "αντισταθμιστεί μερικώς" από την αύξηση των χιονοπτώσεων.

    [02] Επέστρεψαν στη Μαδρίτη οι πρωταθλητές Ευρώπης

    Άρχισαν στη Μαδρίτη οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τροπαίου στο EURO 2012 από την εθνική Ισπανίας, καθώς η αποστολή των «φούριας ρόχας» επέστρεψε από το Κίεβο. Οι Ίβηρες συνέτριψαν 4-0 τη «σκουάντρα ατζούρα» και διατήρησαν το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κατακτά το τρόπαιο σε τρεις διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις.

    Εκατοντάδες φιλάθλων περίμεναν την άφιξη του αρχηγού της εθνικής Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας, και των συμπαικτών του στο αεροδρόμιο «Μπαράχας» της Μαδρίτης. Οι παίκτες, κουρασμένοι, αλλά σε κατάσταση ευφορίας, χαιρέτησαν τους φιλάθλους και στη συνέχεια αποχώρησαν με κατεύθυνση ένα ξενοδοχείο, όπου θα ξεκουραστούν ενόψει της αποψινής παρέλασης στους δρόμους της πρωτεύουσας.

    [03] Δ. Στρατούλης: Η εφαρμογή του νέου Συμφώνου Σταθερότητας θα εκτινάξει την ανεργία

    «Η εφαρμογή του νέου Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, που επιβάλλει πολιτικές αιώνιας λιτότητας στους λαούς της Ευρώπης, θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτώχεια στις χώρες-μέλη της», εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με τα ποσοστά ανεργίας στην ευρωζώνη, το Μάιο του 2012.

    Σε δήλωσή του, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα έχει κερδίσει το «ασημένιο μετάλλιο» στην ΕΕ, «ενώ σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, μέχρι το χειμώνα, εάν δεν ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, θα έχει εξασφαλίσει το «χρυσό μετάλλιο».

    [04] Άνοιξε και πάλι η νέα εθνική οδός Πατρών - Αθηνών

    Παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα η νέα εθνική οδός Πατρών - Αθηνών, από το ύψος της Πούντας Διακοπτού έως το ύψος του Αιγίου, η οποία είχε κλείσει νωρίτερα, λόγω φωτιάς, στην περιοχή Νικολέικα, της Αιγιάλειας.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, αλλά εξακολουθούν να δίνουν μάχη στην ευρύτερη περιοχή της γέφυρας Τσαγρή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, αλλά εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι.

    [05] Διακόπηκε η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, λόγω πυρκαγιάς

    Διακόπηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, ανάμεσα στο Αίγιο και το Διακοπτό, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της γέφυρας Τσαγρή.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει από το 159ο χιλιόμετρο στο ύψος της Πούντας μέχρι και το 172ο χιλιόμετρο στο ύψος του Αιγίου. Η διακοπή της κυκλοφορίας κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να μην κινδυνέψουν επιβάτες και οχήματα. Η κίνηση των αυτοκινήτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων της Πούντας και του Αιγίου.

    [06] Α. Τσοχατζόπουλος: Να κληθούν να καταθέσουν όλα τα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση

    Tην κλήση σε κατάθεση, ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, όλων των προσώπων που σχετίζονται με τις επίμαχες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας, ζητά με δήλωσή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση.

    Ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας το νέο νόμο για υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, που εφαρμόστηκε και στη δική του υπόθεση, ζητά να κληθούν ενώπιον του ανακριτή «όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, χαρακτηρίζει τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση «αθώους πολίτες που είχαν την ατυχία να με γνωρίσουν» και για ακόμη μία φορά επανέρχεται στο θέμα της προφυλάκισης της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

    «Αφού συνειδητοποιήσει η Δικαιοσύνη, ότι σήμερα πλέον πολλοί την κατηγορούν σχετικά με το έργο της τους τελευταίους μήνες για υπερβολική, ανεξήγητη και παράλογη αυστηρότητα στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπως επίσης για δυστοκία στη λογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της, ζητώ να σταματήσει σήμερα, άμεσα, η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη περαιτέρω προφυλάκισή της συζύγου μου, που διαρκεί ήδη τρεις μήνες» αναφέρει ο πρώην υπουργός.

    [07] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μάνη

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στον Τσόπακα της Ανατολικής Μάνης.

    Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε διαστάσεις, περιορίστηκε όμως από την ισχυρή δύναμη επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

    Έχουν καεί εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 July 2012 - 16:30:35 UTC