Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για περίπατο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου
  • [02] Δημοψήφισμα για επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων Βρετανίας - ΕΕ εξετάζει ο Κάμερον
  • [03] Πλατινί: «Οι δύο καλύτερες ομάδες είναι στον τελικό»
  • [04] Νικητής των ισλανδικών προεδρικών εκλογών, ο Γκρίμσον

  • [01] Για περίπατο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

    Ανοικτός για τους πολίτες θα είναι κάθε Κυριακή, εκτός από τις αργίες, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, με ελεύθερη προσέλευση.

    Συγκεκριμένα, ο κήπος θα παραμένει ανοικτός από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ.Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 2 και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

    Για ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, σύλλογοι κλπ) το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλ.: 210-72 83 289 και 210-72 24 939.

    [02] Δημοψήφισμα για επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων Βρετανίας - ΕΕ εξετάζει ο Κάμερον

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Κατά τη γνώμη μου οι δύο έννοιες ?Ευρώπη? και ?δημοψήφισμα? μπορούν να συμβαδίζουν», αναφέρει ο Κάμερον σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sunday Telegraph.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι δεν τάσσεται υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το αν η Βρετανία θα πρέπει να ανήκει στην ΕΕ. «Το να εγκαταλείψουμε (την ΕΕ) δεν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας», επεσήμανε.«Όμως γεγονός είναι ότι οι Βρετανοί δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που έχουν και ούτε κι εγώ».

    Ο Κάμερον εξήγησε ότι προτείνει «μια διαφορετική στάση, πιο ελαστική που να βαρύνει λιγότερο τη Βρετανία στο πλαίσιο της ΕΕ».

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [03] Πλατινί: «Οι δύο καλύτερες ομάδες είναι στον τελικό»

    Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, εξέφρασε την άποψη ότι οι δύο καλύτερες ομάδες του EURO 2012 αγωνίζονται στον αυριανό τελικό του Κιέβου, χωρίς ωστόσο να δηλώσει ότι υπάρχει κάποιο φαβορί ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία. Παρ' όλα αυτά, ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής απέρριψε την άποψη ότι οι πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης είναι καθ' οιονδήποτε τρόπο «βαρετοί», ενώ πρόσθεσε πως τον έχει εκπλήξει θετικά η Ιταλία. «Η Ισπανία έχει εξυπνάδα στην τακτική και σπουδαίες τεχνικές ικανότητες» είπε και συνέχισε: «Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ κινούν την μπάλα μέσα στο γήπεδο». Επίσης, ο Πλατινί τόνισε πως η Ισπανία, η οποία σε κάποια παιχνίδια αγωνίστηκε χωρίς «καθαρόαιμο» επιθετικό, ίσως έχει αλλάξει στο γεγονός ότι περνάει λιγότερο στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά «κάθε προπονητής πρέπει να παίζει σύμφωνα με τη δύναμη των παικτών του», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

    [04] Νικητής των ισλανδικών προεδρικών εκλογών, ο Γκρίμσον

    Ο Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, που διεκδικούσε πέμπτη θητεία, εξελέγη χθες Σάββατο πρόεδρος της Ισλανδίας, σύμφωνα με τα μερικά επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

    Μετά την καταμέτρηση των ψήφων στις πέντε από τις έξι εκλογικές περιφέρειες ο νυν πρόεδρος έχει κερδίσει το 52,2%, έναντι 33,2% η αντίπαλός του Θόρα Αρνορσντότιρ, μια 37χρονη δημοσιογράφος χωρίς πολιτική πείρα.

    Ο Γκρίμσον, πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι πρόεδρος της Ισλανδίας από το 1996, η θέση όμως είναι τιμητική καθώς την εκτελεστική εξουσία έχει η κυβέρνηση.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 July 2012 - 6:30:42 UTC